A Trendmagazin a Super-Moto-Cross vendége volt
Egy fergeteges hétvége két keréken
22 hozzászólás
Szabó Adrienn    2012.02.17

Napok óta nagy készülődés folyt a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, felépült a hírhedt pálya. A Danubius Hotel Arena és a szervezők szíves fogadtatásának köszönhetően nagyon szép mezőny gyűlt össze a versenyre. Tökéletesen alakult a hétvége, tudjatok meg többet a Trendmagazin beszámolójából!


Mint azt már előző cikkünkben olvashattátok, egy igen különleges pályát terveztek a hétvégére, a nyíregyházi elemek nehezítették a motorosok dolgát; ugratókkal, rámpákkal, mosódeszkákkal és gyorsító egyenesekkel tarkították a ringet. Igazából építettek a motorosoknak egy játszóteret, legalábbis így nézett ki kívülről. Ez korántsem volt így, minden egyes akadály óriási fizikai felkészültséget és rendkívüli lélekjelenlétet igényel. A hozzám hasonló „szakértők” kedvéért elmondom, hogy a mosódeszkás mutatványok igen rázósan tudnak alakulni, főleg, ha elakad az illető két borda közt. Mint azt megtudtam, ilyen beakadt pozícióban elég nehéz a motort beindítani, szépen meg is kérdeztem, miért nem tolja át a bordán, a kérdésem csak megmosolyogták. Nem bírtam a kíváncsiságommal így az edzés végén felmértem a terepet, megközelítőleg 20-30 centiméter magas fa rönkökről beszélünk, szám szerint kilenc darab ilyen keresztbe fektetett hasábbal találkoztak a srácok, körönként. Azonnal megértettem miért nem tolják át, mert ezen csak átemelni lehet amihez igen jó kondiban kéne lenni. Az ügyesebbek lazán hármasával aprították a fát, míg sokan egyesével, ha már a favágásról esett szó, mindenképpen szót kell ejtenem egy bohókás, tündéri fickóról, aki a beharangozóban a pályánál is veszedelmesebb ellenfél színében volt feltüntetve. Az erkélyről szemlélve az eseményeket, megállapítottam, hogy ez a hapsi ki van csukva, hogy normális legyen, gondolkozás nélkül tolta a Hungaroringtől kölcsönzött bálák irányába ellenfeleit. A lihegőben szembejött velem, motort tolva egy vidám, mosolygós férfi, egy fekete sapka alól kócosan kilógott az őszes haja, ugyan abban a fiatalos laza szellemben közlekedett a backstage-ben, mint a húszas éveiket gyűrő srácok. Persze egy női szem is megnézi ám a kétkerekű paripákat, így egy kedves mosoly után megnéztem a motort, amin ott díszelgett, hogy: 111. A mosoly rám fagyott és kérdő tekintettel néztem körbe, vajon tényleg ő az, nos felvilágosítottak, hogy igen, ő a híres és hírhedt, Őrült Favágó.

Az edzésen a csarnok minden zegzugában megfordultam, hogy a lehető legtöbb irányból megnézzem az eseményeket. Egyszer helyet foglaltam a célegyenes elejébe, többeknek ismerős lehet a jelenet, a 101 Kiskutya című filmből, amikor az állatok csínytevéseit követően a kipufogóból tömény fekete füst lövell a két gazfickó arcába. Én ezt megtapasztaltam, onnantól tömény kipufogógáz – a lelkemre kötötték a fiúk, hogy így írjam – illatban úsztam. A csodálatos élményt követően rájöttem, mit jelentett a meghívásomba foglalva, hogy az edzésen majd átveszem a verseny hangulatát és a showra beleszeretek a motocross és supermoto sportba. A hangulat és némi velejáró illat is rám ragadt, de bevallom, hogy mindennél jobban élveztem, azt már annál kevésbé, hogy jó pár esést végignéztem. Nem csak én hangoltam a versenyre, hanem a motorosok is, az elején még a neccesebb kanyarokban illedelmesen integettek egymásnak, hogy menjen csak a másik, az előzékenységükön csodálkoztam is, azonban percről percre forrósodott a hangulat és egyre csúszósabb volt a talaj. Az egymást egyre jobban borogatni vágyó riderek új ellensége a gumicsík lett, ami egyébként egy ártalmatlan aszfaltékesítő, most viszont a fával brutális kettőst alkotva a legcsúszósabb duo egyik tagjává vált.


A megnyitó ceremóniára a riderek pár NAVARA platóján, a bajnokok pedig az Álomautó Múzeum jóvoltából amerikai oldtimer járgányokon érkeztek. Daniel Müller most ünnepelte a születésnapját, ez alkalomból magazinunk is a legjobbakat kívánja neki! A szervezők meglepték egy óriási ajándékkal, ezt mindenki vegye a szó legszorosabb értelmében, ugyanis kapott egy igen jó húsban lévő hölgyet, aki egy óriási ajándékdobozból bújt elő.

A versenyt nagyon vártam és végig izgultam. A sajtós erkélyről, akár bukón simogathattuk volna a métereseket ugrató motorosokat, a két szélen pedig láthattuk az elégedett mosollyal a lihegőbe érkező versenyzőket. Ki is emelnék közülük párat! Kezdeném a hölgyekkel, ugyanis volt két mindenre elszánt, belevaló, osztrák lány, akiknek igen sok férfi csak a bukósisak alól kilógó és lobogó copfját láthatta, mert Laura Höllbacher és Jasmin Poppenreiter nem hagyta szégyenkezni a női nemet, könnyű szerrel a hátuk mögött hagytak jó pár férfi versenyzőt, persze csak a pályán. Pető Ádám utcahosszal vert rá a mezőnyre a szombati amatőr MX döntőn, így lazán bezsebelt egy első helyet. Az 55x-es számmal induló Dudás Attila Supermoto kategóriában nem titok, hogy a világ egyik legidősebb aktív versenyzője. Több rekordot tart és tavaly ő lett a szlovák bajnok is.

Németh Kornél is részt vett a rendezvényen, de csak begurult legjobb barátja hátán, ugyanis egy sérülés miatt ő most nem versenyezhetett. Azt viszont illik tudni róla, hogy ő az első magyar MX3-ban, aki világbajnokságon pontot szerzett. Tóth Ádám évről évre azzal fenyegeti a népet, hogy visszavonul, de ő az élő példa arra, hogy ez a sport az ember életének olyan részét képezi egy idő után, hogy képtelen abbahagyni. Mi sem szeretnénk, hogy abbahagyja, hiszen a hétvégén neki köszönhetően többször is megszólalt a Magyar Himnusz és kevesen bicegnek mosolyogva kedvesükhöz olyan lelkesen, mint ő a lihegőben, egy szóval jó látni minden lépését, gurulását és sántikálását. Látszik, hogy igazi szerelmese a sportnak. Ifj. Kökényesi György (Kiskökény) is az asszisztálók soraiból figyelte a történéseket, mégis érdemes megemlíteni egy igen komoly teljesítményét. Rekordot állított első keréken gurulásból, ilyen módon 225 méterrel ő tette meg a leghosszabb távot. Hujber Péter is említésre méltó, ugyanis nem csak MX kategóriában versenyez, hanem ő a többiek közt egyedülállóan, aktív a Freestyle-ban is.

Fotó: Kodrucz Gergő
Fotó: Kodrucz Gergő

Ahogy azt megígérték a szervezők, gazdagon tarkították a versenyt show elemekkel, így többek közt egy Brazil Samba táncelőadást is láthattunk, mely elrepített egy karnevál kellős közepére. A quad és triál bemutató roppant látványos volt, tele olyan, közel kaszkadőri mozdulattal, mely nehezen utánozható és igazán veszélyes is. Talmácsi Gábor bebizonyította, hogy nem csak a kétkerekűeket uralja, hanem egy GoKartban is érvényesül a pályán, vasárnap első helyen végzett a rövid, bemutató jellegű versenyen. A legnagyobb durranás azonban a Vivien Vance fürdőruha bemutató volt. A 10 döntős az oldalsó lelátók tetejéről gurult le a tíz szépséggel, a lépcsőn, a közönség sorai közt. A lányok egy izgalmas koreográfia keretében megszabadultak motoros szerkójuktól és felvonultak a 2012- es szezon, legújabb, trendi bikinijeiben. Jobb volt, mint bármelyik hergelőshow a végső döntő előtt! Nem bírom ki, hogy ne hozzam össze a témát az esküvőrovatommal, így elmesélek egy kedves kis történetet a női olvasók, és az ötlet nélkül álló férfiak kedvéért is. A konferanszié elkezdte faggatni a lányokat, ki a leghelyesebb versenyző szerintük, egyöntetűen a 90-es srácra voksoltak, akit ki is hívtak, hogy válasszon egy modellt magának. Az ajánlatot kedvesen visszautasította és elmondta, hogy ő már bizony választott és csak a barátnőjét szereti, akit lehívtak a közönség soraiból, pár rövid kérdés után pedig, hős motorosunk feltette az élet legnagyobb kérdését 4.000 ember előtt a lánynak. Ez a kérdés, a ’Hozzám jössz feleségül?’ volt, amire a lány boldogan igent mondott. Sok Boldogságot kíván nekik a Trendmagazin is!

Fotó: Szamosi Árpád
Fotó: Szamosi Árpád

Amikor több újságíró megkérdezte tőlem, mi közöm a motorozáshoz és a hozzá kapcsolódó témákhoz, elmondtam, hogy határozott és éles kritikával tudom illetni a motor-csizma-motoros ruházat-bukósisak szettek szín, forma és anyagbeli harmóniáját. Ez óriási nevetést váltott ki mindenkiből egészen addig, míg pár óra múlva két dolgot is bebizonyítottam: az én számból is tűnhetnek a szakszavak teljes mértékben természetből fakadónak és igen gyorsan megtanultam a dolgokat, a második pedig az, hogy igenis nagy a jelentősége annak, mit viselnek a motorosok. Már a pályán kiszúrtam, ki lesz az én emberem, aki alátámasztja az állításom, így el is csíptem pár szóra Majláth Lórántot, aki a 686-os számú paripát uralta:

Mennyit számít az, hogyan jelensz meg egy versenyen? (megjegyzem egyértelmű és határozott választ kaptam, nem erőszakoltam rá az interjú alanyra, hogy mit mondjon!)

Nagyon sokat számít!

Mi alapján választod ki az adott szettedet, van esetleg kedvenced?

Igen, van, ez a rózsaszín, amit ma viselek. Az aktuális divat alapján választok, mert ahogyan az utcai divatban, úgy a motocrossban is vannak mindig aktuális trendek.

Vannak konkrét motocross ruha tervezők is?

Persze, márkánként megvannak a tervezők is.

Van esetleg kedvenc márkád?

Igen, az én kedvencem az OBG.

Szóval maradjunk annyiban, hogy igenis van köze a divatnak a motorozáshoz, és rengeteget számít, miben jelennek meg a versenyzők. Lóri egyébként egy nagyon stílusos pink-lila szettben volt, a két szín tökéletesen harmonizált, és ehhez a szetthez pedig mindenki képzeljen el egy igaz, belevaló motorost. De a többiek megjelenésébe sem tudnék belekötni, másik nagy kedvencem a nyár hangulatát idéző kanárisárga-narancssárga összeállítás volt, amiben ha nem csal az emlékezetem, Hujber Péter volt. A pályán nem lehetett szem elől téveszteni, nagyszerű játéka mellett üdítő látványt jelentett divatkritikus szemmel is.

Fotó: Leó
Fotó: Leó

Dani Müller, akiről programfüzetben azt írták, hogy mindenben a „leg”, nálam ő is kényelmesen elfér a divatdobogósok közt, nála a kesztyűtől a motorig minden passzolt egymáshoz. Visszatérve a legekhez, a mezőny legidősebb versenyzője, neki van a legtöbb bajnoki címe, a legkidolgozottabb teste, ő a legszorgalmasabb, a legsportszerűbb és a legnépszerűbb, én kiegészíteném annyival, hogy: az egyik legszerényebb és legközvetlenebb. Nem gondol magáról többet, mint ami: ember. Ezért készítettem vele interjút, amit az utolsó pillanatra hagytam, hogy a feelingbe benne legyen a siker mámora is. Így nyílt lehetőségem arra, hogy készítsünk egy fotót a motor és a serlegek társaságában is.

Hogyan érezted magad Magyarországon?

Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó hétvégém volt Magyarországon. Nagyon örülök, hogy itt versenyezhettem és remélem, jövőre vissza tudok jönni.

Mi a véleményed erről a furcsa, faburkolatú pályáról?

Nos, igen, ez egy kicsit csúszós, de én szerettem, nekem jó volt, szóval alig várom, hogy jövőre újra ugyanezen menjek.

Szóval jövőre is számíthatunk Rád?

Igen, ha tudok motorozni, nem sérülök le, visszajövök, nagyon szeretnék visszajönni Magyarországra és itt tölteni egy kicsit több időt, mint három napot, szeretnék egy rövid vakációt itt.

A szezon előtt álltok, nem féltél, vagy mit gondoltál a rizikóval kapcsolatban? Arra gondolok, hogy egy esés vagy sérülés kockázata mit jelentett neked?

A szezon előtt állunk és nagyon sok gyakorlásra van ilyenkor szükségünk, például az olasz pályákon. Ehhez a sporthoz nagyon jó kondiban kell lenni, óriási fizikai felkészültséget igényel. De jól vagyok, jól érzem magam, szóval nem lesz probléma a szezon megkezdésével.

Sok sikert kívánunk akkor a következő szezonban és reméljük, jövőre újra találkozunk!

Köszönöm, én is remélem!

Fotó: Szamosi Árpád
Fotó: Szamosi Árpád

Jövőre újra Super-Moto-Cross, remélem ott találkozunk és újra végig izgulhatunk együtt egy hétvégét 2013-ban is!

Cimkék: Interjú, motor,
Kapcsolódó cikkek
1989-ben rendeztek utoljára a Budapest Sportarénában hasonló rendezvényt, hogy miért mondom, hogy hasonló, nos ez a cikkből ki fog derülni mindenki számára.
2,904,600 Huf / 9,400 Eur
4,449,600 Huf / 14,400 Eur
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
avatar
Adrihanna
-
2012.02.23. 15:15
22
aztán valamelyik férfi koléga rááll az ügyre =) nosh?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.23. 15:14
21
=) na akkor nyomassam a foci témát??? =)
avatar
Szeki
-
2012.02.23. 11:14
20
gabesz ez jó ötlet lenne!
avatar
Adrihanna
-
2012.02.22. 00:38
19
én bármire vevő vagyok!!!! =) Küldesz nekem kontaktot ha van? ha nincs, akkor felhívom az MLSZ-t =) nekem nincsenek akadályok ha az Olvasóimról van szó!!!!! =) a foci azért nehezebb ügy, mert tudod nagyon vegyes és megosztja az embereket =) pl én azt kiabálom Hala Madrid!!! remélem senki nem Barca-s =P hahaha ennyi! tudtam nem mer senki jelentkezni! ;) hahaha... de a focihoz egy fokkal többet értek mint a motorozáshoz.... amit talán tudok intézni egy Gera interjú!!! mit szólsz? =) de simán kiderítem kinek ki az ügynöke itthoniaknak is külföldieknek is és akárkit felkeresek, lehet nem sikerül, de én meg fogom próbálni ígérem... akit még azonban minden ténykedés előtt meg kell győznöm arról, hogy érdemes egy focis cikket írnunk az Ádám =)... a lényeg, hogy a magazin értékrendjének megfelelően egy normális emberkét kérek és becserkészem ha kapok rá engedélyt ha Dani Müllert elkaptam, bárkit... ;) =)
avatar
tSas
-
2012.02.21. 17:03
18
Adrihanna: Fociról nem terveztek cikket? Pl. ilyen hasonló nagyobb versenyről egy ilyesmi beszámoló, vagy mondjuk az ifi korosztály kupáiról, szerintem érdekes lehetne!
avatar
Adrihanna
-
2012.02.20. 20:42
17
wááá!!! köszi Csili, hogy szólsz! oda is komizok, hogy jöhetnek a mailek =)
avatar
Csili
-
2012.02.20. 14:30
16
a Kristen cikknél már értem miért ment arról a beszélgetés h nem kap senki választ. :))
avatar
Adrihanna
-
2012.02.20. 13:16
15
=$ jaj csúcs ciki hát igen... az történt, hogy ide kaptam a videokat a sajtóanyagokat a képeket és egyéb pdfeket meg ilyeneket aztán rám írt az egyik koléga, hogy bibi van.... =P tiszta jó.... szóval, aki visszakapta a mailjét, az küldje el újra, mert most már megkapom és ígérem reagálok is =)
avatar
xetron
-
2012.02.20. 12:36
14
:DD ennyi leveled felhalmozódott?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.20. 12:20
13
DRÁGA OLVASÓIM! EXTRAFONCSI!!!!!
EZ MOST NEM A CIKKHEZ KAPCSOLÓDIK...
NEM KAPOM A MAILEKET =( KICSI BIBI BECSÚSZOTT NÁLAM, NEM TÖRÖLTEM SEMMIT ÉS MEGADTA MAGÁT A RENDSZER =P EZ TIPIKUS ADRIS HÚZÁS, DE RENDEZTEM, ÍRHATTOK!!!!!
PUSZKA,
ADRI
avatar
Adrihanna
-
2012.02.18. 20:53
12
s_timi: már motoroztam persze =) én autópárti vagyok amúgy most az új nagy tervem, hogy picit az autózásba kóstolok bele komolyabb szinten ;) de ezt figyelemmel kísérhetik majd az olvasók is ha minden összejön =) hihi
avatar
s_timi
-
2012.02.18. 18:33
11
Adrihanna: motoroztál már amúgy? szeretnél?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.18. 16:45
10
csúcs volt... =) jövőre bátrabb leszek és alapból fotóssal megyek és többet fogok akciózni =) de így is szenzációs élmény volt =) engem ez eddig nem pörgetett be de moooost... végem mint a botnak =)
avatar
Badboy
-
2012.02.18. 14:33
9
Jó nagyok a kupák ;)
avatar
Adrihanna
-
2012.02.18. 02:10
8
=) hehe egy rövid derekú egyszerű Tally bőrkabi =) nagyon szeretem =) atomjó volt ilyen feelingbe lenni jövőre magassarkú farmerszoknya vm jó kis stílusos polo vmelyik motoros extrémsportos márkától és egy fullcap ;) (ezt is ki kell próbálni)
avatar
Csili
-
2012.02.18. 01:47
7
fök jó a motoros dzsekid Adri :))
avatar
Adrihanna
-
2012.02.17. 18:33
6
még jó hogy =) nagyon stílusosak amúgy =) én tudtam, hogy ennek a témának lesz köze a rovataimhoz =) nézzétek az esküvő és a divat is bejött =P hihi
avatar
flashy2
-
2012.02.17. 18:26
5
jó tudni h a motorosok is divat szerint öltözködnek :P
avatar
Adrihanna
-
2012.02.17. 15:43
4
az nap csak fotós volt nő =) =P újságíróként csak magammal találkoztam =) vicces volt de szerintem nagyon kevesen voltunk nők =P de ettől volt még izgalmasabb nekem =) a legjobb a fotós erkély volt =P kajak ott ugrattak előttünk =) kivoltam nyúúúúlva =P
avatar
Tompi
-
2012.02.17. 14:44
3
:DDD elhiszem hogy meglepődtek az újságíró kollégáid :D csak te voltál nő?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.17. 12:36
2
nagyon jó volt =) óriási élmény volt =)
avatar
gabesz21
-
2012.02.17. 11:50
1
már vártam :D elég színvonalas lehetett!
Elegáns Hugo Boss csizma
A Hugo Boss minden szezonban cipők széles skáláját dobja piacra, még ha ez a hazai kínálatból nem is derülne ki számunkra.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.