A Trendmagazin a Super-Moto-Cross vendge volt
Egy fergeteges htvge kt kerken
22 hozzszls
Szab Adrienn    2012.02.17

Napok óta nagy készüldés folyt a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, felépült a hírhedt pálya. A Danubius Hotel Arena és a szervezk szíves fogadtatásának köszönheten nagyon szép mezny gylt össze a versenyre. Tökéletesen alakult a hétvége, tudjatok meg többet a Trendmagazin beszámolójából!


Mint azt már elz cikkünkben olvashattátok, egy igen különleges pályát terveztek a hétvégére, a nyíregyházi elemek nehezítették a motorosok dolgát; ugratókkal, rámpákkal, mosódeszkákkal és gyorsító egyenesekkel tarkították a ringet. Igazából építettek a motorosoknak egy játszóteret, legalábbis így nézett ki kívülrl. Ez korántsem volt így, minden egyes akadály óriási fizikai felkészültséget és rendkívüli lélekjelenlétet igényel. A hozzám hasonló „szakértk” kedvéért elmondom, hogy a mosódeszkás mutatványok igen rázósan tudnak alakulni, fleg, ha elakad az illet két borda közt. Mint azt megtudtam, ilyen beakadt pozícióban elég nehéz a motort beindítani, szépen meg is kérdeztem, miért nem tolja át a bordán, a kérdésem csak megmosolyogták. Nem bírtam a kíváncsiságommal így az edzés végén felmértem a terepet, megközelítleg 20-30 centiméter magas fa rönkökrl beszélünk, szám szerint kilenc darab ilyen keresztbe fektetett hasábbal találkoztak a srácok, körönként. Azonnal megértettem miért nem tolják át, mert ezen csak átemelni lehet amihez igen jó kondiban kéne lenni. Az ügyesebbek lazán hármasával aprították a fát, míg sokan egyesével, ha már a favágásról esett szó, mindenképpen szót kell ejtenem egy bohókás, tündéri fickóról, aki a beharangozóban a pályánál is veszedelmesebb ellenfél színében volt feltüntetve. Az erkélyrl szemlélve az eseményeket, megállapítottam, hogy ez a hapsi ki van csukva, hogy normális legyen, gondolkozás nélkül tolta a Hungaroringtl kölcsönzött bálák irányába ellenfeleit. A lihegben szembejött velem, motort tolva egy vidám, mosolygós férfi, egy fekete sapka alól kócosan kilógott az szes haja, ugyan abban a fiatalos laza szellemben közlekedett a backstage-ben, mint a húszas éveiket gyr srácok. Persze egy ni szem is megnézi ám a kétkerek paripákat, így egy kedves mosoly után megnéztem a motort, amin ott díszelgett, hogy: 111. A mosoly rám fagyott és kérd tekintettel néztem körbe, vajon tényleg az, nos felvilágosítottak, hogy igen, a híres és hírhedt, rült Favágó.

Az edzésen a csarnok minden zegzugában megfordultam, hogy a lehet legtöbb irányból megnézzem az eseményeket. Egyszer helyet foglaltam a célegyenes elejébe, többeknek ismers lehet a jelenet, a 101 Kiskutya cím filmbl, amikor az állatok csínytevéseit követen a kipufogóból tömény fekete füst lövell a két gazfickó arcába. Én ezt megtapasztaltam, onnantól tömény kipufogógáz – a lelkemre kötötték a fiúk, hogy így írjam – illatban úsztam. A csodálatos élményt követen rájöttem, mit jelentett a meghívásomba foglalva, hogy az edzésen majd átveszem a verseny hangulatát és a showra beleszeretek a motocross és supermoto sportba. A hangulat és némi velejáró illat is rám ragadt, de bevallom, hogy mindennél jobban élveztem, azt már annál kevésbé, hogy jó pár esést végignéztem. Nem csak én hangoltam a versenyre, hanem a motorosok is, az elején még a neccesebb kanyarokban illedelmesen integettek egymásnak, hogy menjen csak a másik, az elzékenységükön csodálkoztam is, azonban percrl percre forrósodott a hangulat és egyre csúszósabb volt a talaj. Az egymást egyre jobban borogatni vágyó riderek új ellensége a gumicsík lett, ami egyébként egy ártalmatlan aszfaltékesít, most viszont a fával brutális kettst alkotva a legcsúszósabb duo egyik tagjává vált.


A megnyitó ceremóniára a riderek pár NAVARA platóján, a bajnokok pedig az Álomautó Múzeum jóvoltából amerikai oldtimer járgányokon érkeztek. Daniel Müller most ünnepelte a születésnapját, ez alkalomból magazinunk is a legjobbakat kívánja neki! A szervezk meglepték egy óriási ajándékkal, ezt mindenki vegye a szó legszorosabb értelmében, ugyanis kapott egy igen jó húsban lév hölgyet, aki egy óriási ajándékdobozból bújt el.

A versenyt nagyon vártam és végig izgultam. A sajtós erkélyrl, akár bukón simogathattuk volna a métereseket ugrató motorosokat, a két szélen pedig láthattuk az elégedett mosollyal a lihegbe érkez versenyzket. Ki is emelnék közülük párat! Kezdeném a hölgyekkel, ugyanis volt két mindenre elszánt, belevaló, osztrák lány, akiknek igen sok férfi csak a bukósisak alól kilógó és lobogó copfját láthatta, mert Laura Höllbacher és Jasmin Poppenreiter nem hagyta szégyenkezni a ni nemet, könny szerrel a hátuk mögött hagytak jó pár férfi versenyzt, persze csak a pályán. Pet Ádám utcahosszal vert rá a meznyre a szombati amatr MX döntn, így lazán bezsebelt egy els helyet. Az 55x-es számmal induló Dudás Attila Supermoto kategóriában nem titok, hogy a világ egyik legidsebb aktív versenyzje. Több rekordot tart és tavaly lett a szlovák bajnok is.

Németh Kornél is részt vett a rendezvényen, de csak begurult legjobb barátja hátán, ugyanis egy sérülés miatt most nem versenyezhetett. Azt viszont illik tudni róla, hogy az els magyar MX3-ban, aki világbajnokságon pontot szerzett. Tóth Ádám évrl évre azzal fenyegeti a népet, hogy visszavonul, de az él példa arra, hogy ez a sport az ember életének olyan részét képezi egy id után, hogy képtelen abbahagyni. Mi sem szeretnénk, hogy abbahagyja, hiszen a hétvégén neki köszönheten többször is megszólalt a Magyar Himnusz és kevesen bicegnek mosolyogva kedvesükhöz olyan lelkesen, mint a lihegben, egy szóval jó látni minden lépését, gurulását és sántikálását. Látszik, hogy igazi szerelmese a sportnak. Ifj. Kökényesi György (Kiskökény) is az asszisztálók soraiból figyelte a történéseket, mégis érdemes megemlíteni egy igen komoly teljesítményét. Rekordot állított els keréken gurulásból, ilyen módon 225 méterrel tette meg a leghosszabb távot. Hujber Péter is említésre méltó, ugyanis nem csak MX kategóriában versenyez, hanem a többiek közt egyedülállóan, aktív a Freestyle-ban is.

Fot: Kodrucz Gerg
Fot: Kodrucz Gerg

Ahogy azt megígérték a szervezk, gazdagon tarkították a versenyt show elemekkel, így többek közt egy Brazil Samba tánceladást is láthattunk, mely elrepített egy karnevál kells közepére. A quad és triál bemutató roppant látványos volt, tele olyan, közel kaszkadri mozdulattal, mely nehezen utánozható és igazán veszélyes is. Talmácsi Gábor bebizonyította, hogy nem csak a kétkerekeket uralja, hanem egy GoKartban is érvényesül a pályán, vasárnap els helyen végzett a rövid, bemutató jelleg versenyen. A legnagyobb durranás azonban a Vivien Vance fürdruha bemutató volt. A 10 dönts az oldalsó lelátók tetejérl gurult le a tíz szépséggel, a lépcsn, a közönség sorai közt. A lányok egy izgalmas koreográfia keretében megszabadultak motoros szerkójuktól és felvonultak a 2012- es szezon, legújabb, trendi bikinijeiben. Jobb volt, mint bármelyik hergelshow a végs dönt eltt! Nem bírom ki, hogy ne hozzam össze a témát az esküvrovatommal, így elmesélek egy kedves kis történetet a ni olvasók, és az ötlet nélkül álló férfiak kedvéért is. A konferanszié elkezdte faggatni a lányokat, ki a leghelyesebb versenyz szerintük, egyönteten a 90-es srácra voksoltak, akit ki is hívtak, hogy válasszon egy modellt magának. Az ajánlatot kedvesen visszautasította és elmondta, hogy már bizony választott és csak a barátnjét szereti, akit lehívtak a közönség soraiból, pár rövid kérdés után pedig, hs motorosunk feltette az élet legnagyobb kérdését 4.000 ember eltt a lánynak. Ez a kérdés, a ’Hozzám jössz feleségül?’ volt, amire a lány boldogan igent mondott. Sok Boldogságot kíván nekik a Trendmagazin is!

Fot: Szamosi rpd
Fot: Szamosi rpd

Amikor több újságíró megkérdezte tlem, mi közöm a motorozáshoz és a hozzá kapcsolódó témákhoz, elmondtam, hogy határozott és éles kritikával tudom illetni a motor-csizma-motoros ruházat-bukósisak szettek szín, forma és anyagbeli harmóniáját. Ez óriási nevetést váltott ki mindenkibl egészen addig, míg pár óra múlva két dolgot is bebizonyítottam: az én számból is tnhetnek a szakszavak teljes mértékben természetbl fakadónak és igen gyorsan megtanultam a dolgokat, a második pedig az, hogy igenis nagy a jelentsége annak, mit viselnek a motorosok. Már a pályán kiszúrtam, ki lesz az én emberem, aki alátámasztja az állításom, így el is csíptem pár szóra Majláth Lórántot, aki a 686-os számú paripát uralta:

Mennyit számít az, hogyan jelensz meg egy versenyen? (megjegyzem egyértelm és határozott választ kaptam, nem erszakoltam rá az interjú alanyra, hogy mit mondjon!)

Nagyon sokat számít!

Mi alapján választod ki az adott szettedet, van esetleg kedvenced?

Igen, van, ez a rózsaszín, amit ma viselek. Az aktuális divat alapján választok, mert ahogyan az utcai divatban, úgy a motocrossban is vannak mindig aktuális trendek.

Vannak konkrét motocross ruha tervezk is?

Persze, márkánként megvannak a tervezk is.

Van esetleg kedvenc márkád?

Igen, az én kedvencem az OBG.

Szóval maradjunk annyiban, hogy igenis van köze a divatnak a motorozáshoz, és rengeteget számít, miben jelennek meg a versenyzk. Lóri egyébként egy nagyon stílusos pink-lila szettben volt, a két szín tökéletesen harmonizált, és ehhez a szetthez pedig mindenki képzeljen el egy igaz, belevaló motorost. De a többiek megjelenésébe sem tudnék belekötni, másik nagy kedvencem a nyár hangulatát idéz kanárisárga-narancssárga összeállítás volt, amiben ha nem csal az emlékezetem, Hujber Péter volt. A pályán nem lehetett szem ell téveszteni, nagyszer játéka mellett üdít látványt jelentett divatkritikus szemmel is.

Fot: Le
Fot: Le

Dani Müller, akirl programfüzetben azt írták, hogy mindenben a „leg”, nálam is kényelmesen elfér a divatdobogósok közt, nála a kesztytl a motorig minden passzolt egymáshoz. Visszatérve a legekhez, a mezny legidsebb versenyzje, neki van a legtöbb bajnoki címe, a legkidolgozottabb teste, a legszorgalmasabb, a legsportszerbb és a legnépszerbb, én kiegészíteném annyival, hogy: az egyik legszerényebb és legközvetlenebb. Nem gondol magáról többet, mint ami: ember. Ezért készítettem vele interjút, amit az utolsó pillanatra hagytam, hogy a feelingbe benne legyen a siker mámora is. Így nyílt lehetségem arra, hogy készítsünk egy fotót a motor és a serlegek társaságában is.

Hogyan érezted magad Magyarországon?

Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó hétvégém volt Magyarországon. Nagyon örülök, hogy itt versenyezhettem és remélem, jövre vissza tudok jönni.

Mi a véleményed errl a furcsa, faburkolatú pályáról?

Nos, igen, ez egy kicsit csúszós, de én szerettem, nekem jó volt, szóval alig várom, hogy jövre újra ugyanezen menjek.

Szóval jövre is számíthatunk Rád?

Igen, ha tudok motorozni, nem sérülök le, visszajövök, nagyon szeretnék visszajönni Magyarországra és itt tölteni egy kicsit több idt, mint három napot, szeretnék egy rövid vakációt itt.

A szezon eltt álltok, nem féltél, vagy mit gondoltál a rizikóval kapcsolatban? Arra gondolok, hogy egy esés vagy sérülés kockázata mit jelentett neked?

A szezon eltt állunk és nagyon sok gyakorlásra van ilyenkor szükségünk, például az olasz pályákon. Ehhez a sporthoz nagyon jó kondiban kell lenni, óriási fizikai felkészültséget igényel. De jól vagyok, jól érzem magam, szóval nem lesz probléma a szezon megkezdésével.

Sok sikert kívánunk akkor a következ szezonban és reméljük, jövre újra találkozunk!

Köszönöm, én is remélem!

Fot: Szamosi rpd
Fot: Szamosi rpd

Jövre újra Super-Moto-Cross, remélem ott találkozunk és újra végig izgulhatunk együtt egy hétvégét 2013-ban is!

Cimkk: Interj, motor,
Kapcsold cikkek
1989-ben rendeztek utoljára a Budapest Sportarénában hasonló rendezvényt, hogy miért mondom, hogy hasonló, nos ez a cikkbl ki fog derülni mindenki számára.
8,744,700 Huf / 28,300 Eur
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
Az utóbbi idben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
avatar
Adrihanna
-
2012.02.23. 15:15
22
aztn valamelyik frfi kolga rll az gyre =) nosh?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.23. 15:14
21
=) na akkor nyomassam a foci tmt??? =)
avatar
Szeki
-
2012.02.23. 11:14
20
gabesz ez j tlet lenne!
avatar
Adrihanna
-
2012.02.22. 00:38
19
n brmire vev vagyok!!!! =) Kldesz nekem kontaktot ha van? ha nincs, akkor felhvom az MLSZ-t =) nekem nincsenek akadlyok ha az Olvasimrl van sz!!!!! =) a foci azrt nehezebb gy, mert tudod nagyon vegyes s megosztja az embereket =) pl n azt kiablom Hala Madrid!!! remlem senki nem Barca-s =P hahaha ennyi! tudtam nem mer senki jelentkezni! ;) hahaha... de a focihoz egy fokkal tbbet rtek mint a motorozshoz.... amit taln tudok intzni egy Gera interj!!! mit szlsz? =) de simn kidertem kinek ki az gynke itthoniaknak is klfldieknek is s akrkit felkeresek, lehet nem sikerl, de n meg fogom prblni grem... akit mg azonban minden tnykeds eltt meg kell gyznm arrl, hogy rdemes egy focis cikket rnunk az dm =)... a lnyeg, hogy a magazin rtkrendjnek megfelelen egy normlis emberkt krek s becserkszem ha kapok r engedlyt ha Dani Mllert elkaptam, brkit... ;) =)
avatar
tSas
-
2012.02.21. 17:03
18
Adrihanna: Focirl nem terveztek cikket? Pl. ilyen hasonl nagyobb versenyrl egy ilyesmi beszmol, vagy mondjuk az ifi korosztly kupirl, szerintem rdekes lehetne!
avatar
Adrihanna
-
2012.02.20. 20:42
17
w!!! kszi Csili, hogy szlsz! oda is komizok, hogy jhetnek a mailek =)
avatar
Csili
-
2012.02.20. 14:30
16
a Kristen cikknl mr rtem mirt ment arrl a beszlgets h nem kap senki vlaszt. :))
avatar
Adrihanna
-
2012.02.20. 13:16
15
=$ jaj cscs ciki ht igen... az trtnt, hogy ide kaptam a videokat a sajtanyagokat a kpeket s egyb pdfeket meg ilyeneket aztn rm rt az egyik kolga, hogy bibi van.... =P tiszta j.... szval, aki visszakapta a mailjt, az kldje el jra, mert most mr megkapom s grem reaglok is =)
avatar
xetron
-
2012.02.20. 12:36
14
:DD ennyi leveled felhalmozdott?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.20. 12:20
13
DRGA OLVASIM! EXTRAFONCSI!!!!!
EZ MOST NEM A CIKKHEZ KAPCSOLDIK...
NEM KAPOM A MAILEKET =( KICSI BIBI BECSSZOTT NLAM, NEM TRLTEM SEMMIT S MEGADTA MAGT A RENDSZER =P EZ TIPIKUS ADRIS HZS, DE RENDEZTEM, RHATTOK!!!!!
PUSZKA,
ADRI
avatar
Adrihanna
-
2012.02.18. 20:53
12
s_timi: mr motoroztam persze =) n autprti vagyok amgy most az j nagy tervem, hogy picit az autzsba kstolok bele komolyabb szinten ;) de ezt figyelemmel ksrhetik majd az olvask is ha minden sszejn =) hihi
avatar
s_timi
-
2012.02.18. 18:33
11
Adrihanna: motoroztl mr amgy? szeretnl?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.18. 16:45
10
cscs volt... =) jvre btrabb leszek s alapbl fotssal megyek s tbbet fogok akcizni =) de gy is szenzcis lmny volt =) engem ez eddig nem prgetett be de moooost... vgem mint a botnak =)
avatar
Badboy
-
2012.02.18. 14:33
9
J nagyok a kupk ;)
avatar
Adrihanna
-
2012.02.18. 02:10
8
=) hehe egy rvid derek egyszer Tally brkabi =) nagyon szeretem =) atomj volt ilyen feelingbe lenni jvre magassark farmerszoknya vm j kis stlusos polo vmelyik motoros extrmsportos mrktl s egy fullcap ;) (ezt is ki kell prblni)
avatar
Csili
-
2012.02.18. 01:47
7
fk j a motoros dzsekid Adri :))
avatar
Adrihanna
-
2012.02.17. 18:33
6
mg j hogy =) nagyon stlusosak amgy =) n tudtam, hogy ennek a tmnak lesz kze a rovataimhoz =) nzztek az eskv s a divat is bejtt =P hihi
avatar
flashy2
-
2012.02.17. 18:26
5
j tudni h a motorosok is divat szerint ltzkdnek :P
avatar
Adrihanna
-
2012.02.17. 15:43
4
az nap csak fots volt n =) =P jsgrknt csak magammal tallkoztam =) vicces volt de szerintem nagyon kevesen voltunk nk =P de ettl volt mg izgalmasabb nekem =) a legjobb a fots erkly volt =P kajak ott ugrattak elttnk =) kivoltam nylva =P
avatar
Tompi
-
2012.02.17. 14:44
3
:DDD elhiszem hogy meglepdtek az jsgr kollgid :D csak te voltl n?
avatar
Adrihanna
-
2012.02.17. 12:36
2
nagyon j volt =) risi lmny volt =)
avatar
gabesz21
-
2012.02.17. 11:50
1
mr vrtam :D elg sznvonalas lehetett!
Cpagallros Just Cavalli ing
Árkategóriájának egyik legjobb terméke ez a Just Cavalli ing, ami azúrkék színével és cápagallérjával szinte minden módon viselhet.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Szerkesztségünk úgy döntött, hogy egy egész rovatot szentel a 20. század egyik legemlékezetesebb évtizedének, a legendás nyolcvanas éveknek.