Neves rk csatlakoztak hozz
Stephen King nekiment Trumpnak
MTI/TM    2016.05.25    0 hozzszls

Az Egyesült Államok legnevesebb írói, köztük Stephen King, Jennifer Egan, Junot Diaz és Tobias Wolff nyílt levélben tiltakozott Donald Trump elnökjelölti ambíciói ellen.

"Mindannyiunktól azonnali és erteljes választ követel egy olyan politikai jelölt felemelkedése, aki szándékosan a társadalom legközönségesebbjeit és legerszakosabb tagjait szólítja meg, aki erszakra bátorít hívei körében, leüvölti ellenfeleit, megfélemlíti a tle elpártolókat és becsmérli a nket és a kisebbségeket" - írták nyílt levelükben az írók. A levelet az "amerikai embereknek" címezték. A 450 aláíró kézjegyével ellátott levelet a lithub.com honlapon tették közzé kedden, és néhány óra alatt már több mint 600-ra ntt a csatlakozók száma, akik ilyen formában jelzik: ellenzik Donald Trump elnökjelöltségét.


"Mindezen okok miatt, mi akik aláírtuk a levelet, lelkiismereti okokból egyértelmen ellenezzük azt, hogy Donald Trump jelölt legyen az Egyesült Államok elnökének tisztére" - fogalmaztak. "Íróként különösen tisztában vagyunk azzal a számtalan móddal, amellyel a hatalom nevében vissza lehet élni a nyelvvel. Sem a vagyon, sem a celebség nem hatalmaz fel senkit arra, hogy az Egyesült Államok nevében beszéljen, irányítsa hadseregét, gondoskodjon a szövetségi kapcsolatokról vagy az ország népét képviselje" - hangsúlyozták.

Az aláírók között van Stephen King mellett a Pulitzer-díjas Jennifer Egan, vagy Tobias Wolff, aki tavaly kapta meg Barack Obama elnöktl az Egyesült Államok legmagasabb irodalmi díját. A tiltakozó levél ugyanakkor nem tesz említést arról, hogy az aláírók bárki más mögé felsorakoznának.

(Borítókép: Reuters)

Szrke Tommy Hilfiger pulver
A Tommy Hilfiger pulóverei minségiek, ugyanakkor mégis hordhatók a "szürke hétköznapokon" is, amikor nem szeretnénk úgy kiöltözni, de mégis sportosan elegáns benyomást szeretnénk elérni az emberekben.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.