"> "> "> ">

Trendmagazin

Steve Jobs ismét pihenőre vonul

Határozatlan időre kivonul a napi feladatok irányítása alól

2011.01.17 | Munkatársunktól

Az Apple a mai napon jelentette be, hogy a társaság vezetője egészségügyi okok miatt szabadságra vonul. Steve Jobs a 2009-es év első felében is elvonult hasonló okok miatt, akkor elindultak olyan pletykák, hogy a cégvezető daganatos megbetegedése ismét kiújult, ám ezt a társaságnál mindig is tagadták, mindössze annyit nyilatkoztak, hogy Jobs májátültetésen esett át.


A mai bejelentés szerint Steve Jobs ugyan a napi operatív feladatokban nem vesz részt a pihenője alatt, ám vezérigazgatóként továbbra is minden stratégiai döntésben részt vesz majd. A távolléte alatt Tim Cook veszi át egyéb feladatait, aki már az elmúlt években is sikeresen bizonyított az Apple vezetőségében.

"Nagy bizalmam van abban, hogy Tim Cook és a menedzsment tagjai fantasztikus munkát fognak végezni és végrehajták azokat az izgalmas terveket amiket terveztünk 2011-re. Nagyon szeretem az Applet és remélem hogy visszajövök, amint tudok. " - Írta Jobs a levelében.

Nagyot esett az Apple árfolyama a frankfurti tőzsdén

A hírre igen hevesen reagált a tőzsde is. A frankfurti részvénypiacon jelen levő Apple jelentős, mintegy 7,4%-os mínuszban tartózkodik, az árfolyam jelenleg 241 eurós áron vásárolható. Az amerikai tőzsde a mai napon zárva van, így ott csak holnap láthatjuk a reakciókat. Külön érdekesség, hogy a héten beindul az igazi gyorsjelentési szezon a tengerentúlon, ami ismét heves mozgásokat idézhet elő a részvénypiacokon. A holnapi napon jelent az Apple, amelynek számaira most minden bizonnyal még inkább nagyobb figyelmet fordít majd a piac. Az Apple mellett kedden jelent a Citigroup és az IBM is. Szerdán az Ebay, csütörtökön pedig az AMD és a Google negyedéves eredményei látnak napvilágot.