Trendmagazin

Tarol A dzsungel könyve a mozikban

Harmadik hete vezeti a listát

2016.05.03 | MTI/TM

Harmadik hete vezeti a kasszasikerlistát a Disney stúdió új élőszereplős Kipling-feldolgozása, A dzsungel könyve: a hétvégén a családi film további 42,4 millió dollárral (11,5 milliárd forinttal) növelte észak-amerikai mozis bevételét. .


A dzsungelben élő Maugli történetére bemutatása óta 252,1 millió dollárért (69 milliárd dollárért) váltottak jegyet a nézők. Hamarosan csatlakozhat a Deadpool, a Batman Supreman ellen - Az igazság hajnala és a Zootropolis - Állati nagy balhé című filmekhez, amelyek idén már átlépték a 300 millió dolláros bevételi küszöböt Amerikában. A hétvégi kasszasikerlista második és harmadik helyén A Vadász és a Jégkirálynő című kalandfilm, valamint a Keanu című akcióvígjáték áll 9,4 millió dolláros és 9,3 millió dolláros (2,56-2,53 milliárd forintos) jegyeladással. .

Az Anyák napja című romantikus komédia Julia Roberts, Jennifer Anniston és Jason Sudekis főszereplésével 8,3 millió dollárt (2,26 milliárd forintot) keresett. Úgy tűnik, ezzel véget is ér a rendező, Gary Marshall Valentin nap és Szilveszter éjjel című produkciókkal indult sorozata, mivel a jelek szerint egy csapat sztár neve már nem vonzza be a nézőket a moziba. A toplista ötödik helyét a Barbarshop: The Next Cut szerezte meg 6,1 millió dolláros jegybevétellel. .

Elemzők szerint azonban a mostani mozis hétvége mindössze "torokköszörülés" a jövő heti szenzáció előtt: május 6-án kerül az amerikai mozikba az Amerikai kapitány: Polgárháború című szuperhősfilm, amire akár 200 millió dollárért is fogyhatnak majd a jegyek a hétvégén. A produkciót Észak-Amerikán kívül 37 piacon kezdték játszani, eddigi bevétele meghaladta a 200 millió dollárt