A második Jeb Bush
Trump a vita után is nagyon vezet
MTI/TM    2015.08.11    0 hozzászólás

Donald Trump ingatlanmágnás és valóságshow-sztár annak ellenére is rendületlenül vezeti pártjának népszerűségi listáját, hogy a republikánus elnökjelölt-aspiránsok első tévévitáján tett kijelentéseivel és "hímsovinisztának" tartott megnyilvánulásaival indulatokat kavart - derült ki a Reuters hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató intézet hétfőn nyilvánosságra hozott közös felméréséből.

Trump, miként a csütörtöki vita előtt, most is 24 százalékon áll a párt szavazói között: a válaszadók egyharmada jobban, egy másik harmada pedig kevésbé kedveli őt a televíziós összecsapás után. A második helyre most is Jeb Bush volt floridai kormányzó került, akinek tábora azonban a korábbi 17-ről 12 százalékosra apadt. A többi republikánus jelölt támogatottsága az online felmérés szerint nem haladta meg a 8 százalékot. Donald Trump, aki nem zárta ki, hogy független jelöltként induljon a 2016-os elnökválasztáson, ha nem nyeri el a Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségét, éles bírálatokat kapott azt követően, hogy a Twitteren megjegyzéseket tett Megyn Kellyre, a Fox News csatorna műsorvezetőjére, aki a vita során kemény kérdéseket tett fel neki. Ezek közül a legnagyobb felháborodást az váltotta ki, amelyben Trump, talán az újságírónő műsor közbeni felfokozott idegállapotára utalva, azt állította, hogy Kellynek "vér jött a szeméből, vér jött belőle - akárhol".

Donald Trump vitte el a
műsort az első vitán (Fotó: chicagotribune.com)
Donald Trump vitte el a műsort az első vitán (Fotó: chicagotribune.com)

A milliárdost azzal vádolták, hogy ezzel lekezelő módon a nő havi ciklusára célzott, amit ő cáfolt. Több tévécsatornán is visszautasította, hogy bocsánatot kérjen a műsorvezetőtől, sőt úgy vélekedett, hogy ezt inkább Megyn Kellynek kellene megtennie. Vitatott kijelentése miatt lemondták Trump meghívását konzervatív republikánus aktivisták egy hétvégi tanácskozására, ahol Jeb Bush a The Wall Street Journal című napilap hétfői beszámolója szerint egyebek között így fogalmazott felszólalásában: "Győzni akarunk? (Vagy) meg akarjuk sérteni az összes választó 53 százalékát? Amit Donald Trump mondott, az helytelen."

Hillary Clinton, a demokraták legnagyobb támogatottságú elnökjelölt-aspiránsa hétfőn "felháborítónak" nevezte Trump "véres" megjegyzését. A Reuters-Ipsos közvélemény-kutatás szerint egyébként Clinton 43-29 százalék arányban győzne Trumppal szemben, és hasonló fölénnyel verné Busht, továbbá Marco Rubio floridai és Ted Cruz texasi szenátort is.

A felmérés részvevőnek körében javult Rubio, Cruz, Carly Fiorina volt HP-vezérigazgató, Ben Carson visszavonult idegsebész, Scott Walker wisconsini kormányzó és Mike Huckabee volt arkansas-i kormányzó megítélése. Jelentősebb mértékben csak a Rand Paul kentuckyi szenátorról kialakult kép romlott. A 278, magát republikánusnak mondó válaszadó részvételével elvégzett felmérés statisztikai hibahatára 6,7 százalékpont.

Halszálkamintás Thomas Pink ing
Van két olyan márka, mely szerintem a legjobb minőségben, a leginnovatívabb módon készít elegáns ingeket. Az egyik a Robert Graham, a másik pedig a Thomas Pink.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.