A Yacht-Master II és a Daytona új változatai
Újdonságok a Rolextől
14 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.05.23

Az idei bázeli vásár sok meglepetést nyújtott minden egyes óragyártó részéről, azonban a svájci gyárak talán legkonzervatívabb szereplője, a Rolex is sok modelljét újította meg, vagy éppen szélesítette a modellek különféle változatait. A Yacht-Master II és a Daytona modellkínálata egy- egy új verzióval bővült.


Az alapmodellek közül a Daytona és a Yacht-Master II a svájci gyártó két legdrágább darabja. Az utóbbi nem csupán az egyedüli és bravúros, hajózáshoz kiválóan alkalmas szerkezete miatt kerül megközelítőleg 8 millió forintba, hanem amiatt is, hogy csak fehér, valamint sárga arany verzióban kapható. Legalábbis eddig így volt. A Rolex ugyanis az idei Baselworld-ön a Yacht-Master II egy új változatát, a félig acél, félig rózsaszínű arany verzióját mutatta be. Ez azért is érdekes, mert ez az arany fajta igen ritka, a Rolex is csak a Daytona-t gyártja ebből az – általuk csak "everose gold"-nak keresztelt – arany típusból.


A szíjon szálcsiszoltak az acél elemek, viszont oldalt polírozottak, ami csillogóvá, így elegánsabbá teszi a modellt. A férfiasságot és a nyers erőt szimbolizáló acél az értékek, és minőség, valamint a luxus szinonimájaként felfogható arannyal párosul, amiből ez a halvány rózsaszín árnyalatú fajta mesteri finomságot is mutat. Aranyból van a kék kerámia lünetta nagy része, a szíj középső szemei, valamint a korona és a nyomógombok, ráadásul a kis másodpercmutató tárcsája rozé aranyból készült. A fehér számlap és a kék számláló tárcsa – külön érdekesség, hogy a Rolex ezt „parancs gyűrűnek” nevezte el – továbbra is a vitorlázás szerelmeseinek készült modell védjegyei, a számlap indexei és mutatói a piros elemek miatt sportos benyomást keltenek.


A mestermű szívét a Rolex saját, háromszázhatvan darabból álló 4160-as jelű „yacht timer” szerkezete hajtja meg. Ennek különlegessége, hogy egy speciális visszaszámláló van benne. A visszaszámlálásokat a parancs gyűrű és a középen elhelyezett, félkör alakú tízes skálájú számláló különféle beállításaival lehet elvégezni. Az acél, arany elemekkel kiegészített tok átmérője 44 milliméter, vízállósága 100 méter. Az új verziójú Yacht-Master II áráról még nincs pontos adat, de tekintve, hogy részint acélból készül, talán olcsóbb lesz a másik két változatnál. Vagy a különleges arany típus, és a magas presztízs a legmagasabb árcédulát jelenti majd? Hamarosan kiderül.


A Rolex egyetlen kronográf modellje a Daytona az 1960-as évek eleji megjelenése óta a száguldás rajongóinak időmérője. A modell a nevét is egy híres autóversenypályáról kapta. A Submariner mellett ez a gyár legközkedveltebb (tehát legtöbbet értékesített) típusa. A fém, illetve bőrszíjjal kapható acél, acél és arany, valamint a teljes arany változatok szinte semmit sem változtak a hatvanas évek óta. A pár hete megrendezett Basel-i vásáron azonban még ez a jól bevált óracsoda is képes volt új köntöst ölteni. Az újdonság egy új modell változatot jelent. A speciális kiadású Daytona nem hivatalosan a "Chocolate" becenévre hallgat, ugyanis a számlapja csokoládébarna színű.


A sötét tónusú számlapot, és a fekete aligátor bőrszíjat a tizennyolc karátos „everose” arany tok és áthajtózár teszi még elegánsabbá. Az újítás valójában "optikai tunning", így a modell műszaki specifikációit nem érte módosulás, a 40 milliméteres, száz méterig vízhatlan, arany tok továbbra is magán őrzi a négyszáz méterig beszámozott tachográf skálát, és a csavaros nyomógombokat. A meghajtást korábban a Zenith El Primero nevű szerkezete biztosította a Daytonákban, pár éve ezt már a gyártó saját építésű, 4130-as kaliberű szerkezete végzi el. Ez képes a másodperc 1/8-ad részének pontosságával mérni az időt. A mutatók és a segédszámlapok rozé aranyból készültek. A varrott, méretre gyártott fekete bőrszíjat a tok anyagával megegyező, arany csattal lehet rögzíteni. A fekete szíj harmonizál a nagy fekete arab számokat formáló indexekkel és a fekete, kerámia lünettával. A modell túl friss még ahhoz, hogy legyen hivatalos ára, viszont a bőrszíjjal szerelt, sárga arany Daytona ára alapján, minimum 25.000 dollárba kerül majd.

Cimkék: arany, karóra, luxus, Rolex,
Kapcsolódó cikkek
Vannak feltűnőbb, extravagánsabb, komplikáltabb, sőt drágább karórák is a világon, mégsem tagadhatjuk, hogy a Rolex a Föld bolygó leghíresebb óragyára, mely évtizedek óta fogalom. Még azok is tudják, mi van e név mögött, akik járatlanok az óra-iparban. Mindez a magas szintű minőségnek, és az időtálló luxusnak köszönhető.
3,157,980 Huf / 10,220 Eur
9,300,900 Huf / 30,100 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
avatar
Ricsiboy
-
2011.05.29. 18:53
14
Eltalálták mindkettőt
avatar
horvath_tamas
-
2011.05.29. 16:14
13
A YachtMaster II a legkövérebb Rolex :-)
avatar
Benny
-
2011.05.29. 15:08
12
Yachtmaster 2 számlapja brutális :O
avatar
crosswind
-
2011.05.28. 14:41
11
nekem a YMII mindig is kakuktojas volt a Rolexen belül, de igy ebben a formaban tetszik. Az uj Daytona pedig vegre megkapta a keramik lunettat!
avatar
Barti33
-
2011.05.24. 22:38
10
A Yachtmaster II funkciója engem is érdekelne!
avatar
Bebe
-
2011.05.24. 18:03
9
Oké Attilaa ezt nem tudtam :D Elég drágák lesznek:)
avatar
Marci20
-
2011.05.24. 14:14
8
Mihály mindig friss infókat osztogat az oldalon órák kapcsán. :)
avatar
Natalie
-
2011.05.24. 13:30
7
Úúú, az első óra számlapja nekem nagyon összetettnek tűnik. Mi ott a funkció? :)
avatar
Attilaa
-
2011.05.24. 11:39
6
Bebe:Eddigi hozzá szólásaiból egyértelműen lejött ,hogy ez a munkája:P:D
avatar
Bebe
-
2011.05.24. 00:54
5
Mihály te ezeket honnan tudod? :D am nagyon jól néznek ki..
avatar
Attilaa
-
2011.05.24. 00:18
4
Uhh de jók lettek.
avatar
Mihaly
-
2011.05.23. 23:06
3
Megbízható forrásból:
- Yacht-Master II two/tone : 15.000 EUR
- Daytona rosegold cera-chrome : 21.000 EUR

sziasztok
Mihály
avatar
SzalaiGabor
-
2011.05.23. 22:35
2
Új Daytona nagyon szép!
avatar
Badboy
-
2011.05.23. 20:53
1
mind2 mega like
Ralph Lauren pólók többféle színben
Ralph Lauren pólót szeretnél vásárolni, de itthon egyáltalán nem találsz? Gyakori probléma, de az internetes vásárlás lehetősége ezt is megoldja.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az első palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.