A Yacht-Master II és a Daytona új változatai
Újdonságok a Rolextől
14 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.05.23

Az idei bázeli vásár sok meglepetést nyújtott minden egyes óragyártó részéről, azonban a svájci gyárak talán legkonzervatívabb szereplője, a Rolex is sok modelljét újította meg, vagy éppen szélesítette a modellek különféle változatait. A Yacht-Master II és a Daytona modellkínálata egy- egy új verzióval bővült.


Az alapmodellek közül a Daytona és a Yacht-Master II a svájci gyártó két legdrágább darabja. Az utóbbi nem csupán az egyedüli és bravúros, hajózáshoz kiválóan alkalmas szerkezete miatt kerül megközelítőleg 8 millió forintba, hanem amiatt is, hogy csak fehér, valamint sárga arany verzióban kapható. Legalábbis eddig így volt. A Rolex ugyanis az idei Baselworld-ön a Yacht-Master II egy új változatát, a félig acél, félig rózsaszínű arany verzióját mutatta be. Ez azért is érdekes, mert ez az arany fajta igen ritka, a Rolex is csak a Daytona-t gyártja ebből az – általuk csak "everose gold"-nak keresztelt – arany típusból.


A szíjon szálcsiszoltak az acél elemek, viszont oldalt polírozottak, ami csillogóvá, így elegánsabbá teszi a modellt. A férfiasságot és a nyers erőt szimbolizáló acél az értékek, és minőség, valamint a luxus szinonimájaként felfogható arannyal párosul, amiből ez a halvány rózsaszín árnyalatú fajta mesteri finomságot is mutat. Aranyból van a kék kerámia lünetta nagy része, a szíj középső szemei, valamint a korona és a nyomógombok, ráadásul a kis másodpercmutató tárcsája rozé aranyból készült. A fehér számlap és a kék számláló tárcsa – külön érdekesség, hogy a Rolex ezt „parancs gyűrűnek” nevezte el – továbbra is a vitorlázás szerelmeseinek készült modell védjegyei, a számlap indexei és mutatói a piros elemek miatt sportos benyomást keltenek.


A mestermű szívét a Rolex saját, háromszázhatvan darabból álló 4160-as jelű „yacht timer” szerkezete hajtja meg. Ennek különlegessége, hogy egy speciális visszaszámláló van benne. A visszaszámlálásokat a parancs gyűrű és a középen elhelyezett, félkör alakú tízes skálájú számláló különféle beállításaival lehet elvégezni. Az acél, arany elemekkel kiegészített tok átmérője 44 milliméter, vízállósága 100 méter. Az új verziójú Yacht-Master II áráról még nincs pontos adat, de tekintve, hogy részint acélból készül, talán olcsóbb lesz a másik két változatnál. Vagy a különleges arany típus, és a magas presztízs a legmagasabb árcédulát jelenti majd? Hamarosan kiderül.


A Rolex egyetlen kronográf modellje a Daytona az 1960-as évek eleji megjelenése óta a száguldás rajongóinak időmérője. A modell a nevét is egy híres autóversenypályáról kapta. A Submariner mellett ez a gyár legközkedveltebb (tehát legtöbbet értékesített) típusa. A fém, illetve bőrszíjjal kapható acél, acél és arany, valamint a teljes arany változatok szinte semmit sem változtak a hatvanas évek óta. A pár hete megrendezett Basel-i vásáron azonban még ez a jól bevált óracsoda is képes volt új köntöst ölteni. Az újdonság egy új modell változatot jelent. A speciális kiadású Daytona nem hivatalosan a "Chocolate" becenévre hallgat, ugyanis a számlapja csokoládébarna színű.


A sötét tónusú számlapot, és a fekete aligátor bőrszíjat a tizennyolc karátos „everose” arany tok és áthajtózár teszi még elegánsabbá. Az újítás valójában "optikai tunning", így a modell műszaki specifikációit nem érte módosulás, a 40 milliméteres, száz méterig vízhatlan, arany tok továbbra is magán őrzi a négyszáz méterig beszámozott tachográf skálát, és a csavaros nyomógombokat. A meghajtást korábban a Zenith El Primero nevű szerkezete biztosította a Daytonákban, pár éve ezt már a gyártó saját építésű, 4130-as kaliberű szerkezete végzi el. Ez képes a másodperc 1/8-ad részének pontosságával mérni az időt. A mutatók és a segédszámlapok rozé aranyból készültek. A varrott, méretre gyártott fekete bőrszíjat a tok anyagával megegyező, arany csattal lehet rögzíteni. A fekete szíj harmonizál a nagy fekete arab számokat formáló indexekkel és a fekete, kerámia lünettával. A modell túl friss még ahhoz, hogy legyen hivatalos ára, viszont a bőrszíjjal szerelt, sárga arany Daytona ára alapján, minimum 25.000 dollárba kerül majd.

Cimkék: arany, karóra, luxus, Rolex,
Kapcsolódó cikkek
Vannak feltűnőbb, extravagánsabb, komplikáltabb, sőt drágább karórák is a világon, mégsem tagadhatjuk, hogy a Rolex a Föld bolygó leghíresebb óragyára, mely évtizedek óta fogalom. Még azok is tudják, mi van e név mögött, akik járatlanok az óra-iparban. Mindez a magas szintű minőségnek, és az időtálló luxusnak köszönhető.
58,370,100 Huf / 188,900 Eur
9,223,650 Huf / 29,850 Eur
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
Hennel Ádám a Fix HD magazin műsorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövőbeli tervekről.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
Ricsiboy
-
2011.05.29. 18:53
14
Eltalálták mindkettőt
avatar
horvath_tamas
-
2011.05.29. 16:14
13
A YachtMaster II a legkövérebb Rolex :-)
avatar
Benny
-
2011.05.29. 15:08
12
Yachtmaster 2 számlapja brutális :O
avatar
crosswind
-
2011.05.28. 14:41
11
nekem a YMII mindig is kakuktojas volt a Rolexen belül, de igy ebben a formaban tetszik. Az uj Daytona pedig vegre megkapta a keramik lunettat!
avatar
Barti33
-
2011.05.24. 22:38
10
A Yachtmaster II funkciója engem is érdekelne!
avatar
Bebe
-
2011.05.24. 18:03
9
Oké Attilaa ezt nem tudtam :D Elég drágák lesznek:)
avatar
Marci20
-
2011.05.24. 14:14
8
Mihály mindig friss infókat osztogat az oldalon órák kapcsán. :)
avatar
Natalie
-
2011.05.24. 13:30
7
Úúú, az első óra számlapja nekem nagyon összetettnek tűnik. Mi ott a funkció? :)
avatar
Attilaa
-
2011.05.24. 11:39
6
Bebe:Eddigi hozzá szólásaiból egyértelműen lejött ,hogy ez a munkája:P:D
avatar
Bebe
-
2011.05.24. 00:54
5
Mihály te ezeket honnan tudod? :D am nagyon jól néznek ki..
avatar
Attilaa
-
2011.05.24. 00:18
4
Uhh de jók lettek.
avatar
Mihaly
-
2011.05.23. 23:06
3
Megbízható forrásból:
- Yacht-Master II two/tone : 15.000 EUR
- Daytona rosegold cera-chrome : 21.000 EUR

sziasztok
Mihály
avatar
SzalaiGabor
-
2011.05.23. 22:35
2
Új Daytona nagyon szép!
avatar
Badboy
-
2011.05.23. 20:53
1
mind2 mega like
Szürke Calvin Klein pulóver
A Calvin Klein ismét egy remek pulóverrel jelentkezett, amit a Dress for Lessnek hála most mi is megvásárolhatunk.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.