Stresszmentes pihenés
Változtasd meg a hálószobád, és megváltozik az életed!
Bartók Nóra    2016.07.21    1 hozzászólás

Mi a közös a bejárati ajtóban, a konyhában, és a hálószobában? A Feng­ Shui szakértők szerint ez a három legfontosabb hely az otthonunkban. Ha a lakásban lévő energiaáramlást vesszük figyelembe, akkor ezekre a területekre kell a legjobban összpontosítanunk, és ha itt egyensúlyban van minden a geopatikus energiák szempontjából, akkor egy nyugodt és stresszmentes otthon tudunk létrehozni. Kutatók kiszámolták, hogy az emberek az életük egyharmadát ágyban töltik, nemcsak alvás szempontjából, hanem összességében véve. Az alvás nagyon fontos mindenki számára, mivel ha kialvatlanok vagyunk, akkor feszülten állunk a dolgokhoz, ami pedig tönkreteheti a munkánkat, vagy éppen a párkapcsolatunkat is.


Mik a legfontosabb szempontok, amikor kialakítjuk a hálószobánkat? Ideális esetben a hálószobának a ház hátsó részében kellene lennie, távol a bejárati ajtótól, amennyire csak lehetséges. Ez azonban sajnos sokak számára kivitelezhetetlen, főként a társas-házakban. Sokak szerint azért kell a hálószobának a ház végében lennie, mivel ez a legcsendesebb rész, és mivel a legforgalmasabb mindig a bejárat, így ha középen helyezkedne, nem lenne elég pihentető az ott töltött idő.

A Feng Shui szerint ha az ágyunk túl közel van a bejárathoz, nem tudjuk magunkat igazán kipihenni, mivel a bejáratból érkező energiák arra fognak minket kényszeríteni, hogy minél hamarabb pihenjük ki magunkat és siessünk a döntéseink meghozatalában. Ha azonban az ágyunk, amiben alszunk, távol van a bejárattól, sokkal nyugodtabban és többet tudunk majd aludni, és álmaikban is át tudjuk gondolni a jövőbeli lépéseinket, és sokkal megfontoltabbak lehetünk.

Az ágy pozíciója a hálószobában nagyon fontos. Az ideális hely átlósan szemben a bejárattal, a fej a falhoz igazodjon, vagy 90%-­os szöget zárjon be a bejárati ajtóhoz képest, így nyújtja majd a legbiztonságosabb és legmegnyugtatóbb alvást számunkra. Egy nagyon fontos dolgot kel még itt megjegyeznünk, hogy a fej soha ne nézzen a bejárati ajtó felé! Mivel a Feng Shui szerint a beszűrődő hangok rongálják az álmainkat, és a pihenésüket is zavarhatják, ezért az agy képes lenyugodni a kívülről szűrődő zajok miatt.


Sok könyv azt írja, hogy a legjobb helyzet a fekhelyünknek, ha a szemközti falon található a szobának a bejárati ajtaja, mivel így összhangot képeznek az ágyunkkal. Az ablakoknak az ideális helyzet, ha az ágyunkból valamelyik irányba vannak, így világítva meg a teret. Azonban ezeket is figyelembe véve sem mehetünk biztosra, hogy káros energiáktól mentes az otthonunk, mivel a geopatikus stressz így is jelentkezhet a hálószobában.

Érdemes átgondolni, hogy ha az ágyunkban nyugtalanul alszunk, és idővel folyamatos levertség, fáradtság lesz úrrá rajtunk, vagy éppen krónikus betegségek alakulnak ki bennünk, akkor nagy valószínűséggel az ágyunk egy ilyen káros földsugárzás vonalában fekszik. Ennek elkerülése érdekében érdemes szakemberhez fordulni, akinek segítségével megfelelő helyre tolhatjuk az ágyat. Ezeket a tanácsokat betartva valóban a béke szigetévé válik hálószobánk, ahol végre nyugodtan és pihentetően regenerálódhatunk.

avatar
Nelli
-
2016.08.08. 19:53
1
Ezek nagyon érdekes tanácsok. Nem is tudtam, hogy még az ajtó távolsága is fontos szempont a hálószoba berendezésénél. Egy ismerősöm egy ilyen ágy megvásárlásán gondolkozik, remélem, ez nem sérti a Feng Shui szabályait :) http://www.riodesign.hu/ada-welle-maxliving-agyak-francia-agyak/como-agy .
Dolce&Gabbana 'Metal Aviator' napszemüveg
A Dolce&Gabbana képes újdonságot vinni még az oly sokszor látott "aviator" stílusba is. Ez az alapvetően sportos napszemüveg két változatban is elérhető: fekete-szürke és ezüst-szürke színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.