Stresszmentes pihenés
Változtasd meg a hálószobád, és megváltozik az életed!
Bartók Nóra    2016.07.21    1 hozzászólás

Mi a közös a bejárati ajtĂłban, a konyhában, Ă©s a hálĂłszobában? A Feng­ Shui szakĂ©rtők szerint ez a három legfontosabb hely az otthonunkban. Ha a lakásban lĂ©vő energiaáramlást vesszĂĽk figyelembe, akkor ezekre a terĂĽletekre kell a legjobban összpontosĂ­tanunk, Ă©s ha itt egyensĂşlyban van minden a geopatikus energiák szempontjábĂłl, akkor egy nyugodt Ă©s stresszmentes otthon tudunk lĂ©trehozni. KutatĂłk kiszámolták, hogy az emberek az Ă©letĂĽk egyharmadát ágyban töltik, nemcsak alvás szempontjábĂłl, hanem összessĂ©gĂ©ben vĂ©ve. Az alvás nagyon fontos mindenki számára, mivel ha kialvatlanok vagyunk, akkor feszĂĽlten állunk a dolgokhoz, ami pedig tönkreteheti a munkánkat, vagy Ă©ppen a párkapcsolatunkat is.


Mik a legfontosabb szempontok, amikor kialakĂ­tjuk a hálĂłszobánkat? Ideális esetben a hálĂłszobának a ház hátsĂł rĂ©szĂ©ben kellene lennie, távol a bejárati ajtĂłtĂłl, amennyire csak lehetsĂ©ges. Ez azonban sajnos sokak számára kivitelezhetetlen, főkĂ©nt a társas-házakban. Sokak szerint azĂ©rt kell a hálĂłszobának a ház vĂ©gĂ©ben lennie, mivel ez a legcsendesebb rĂ©sz, Ă©s mivel a legforgalmasabb mindig a bejárat, Ă­gy ha közĂ©pen helyezkedne, nem lenne elĂ©g pihentető az ott töltött idő.

A Feng Shui szerint ha az ágyunk tĂşl közel van a bejárathoz, nem tudjuk magunkat igazán kipihenni, mivel a bejáratbĂłl Ă©rkező energiák arra fognak minket kĂ©nyszerĂ­teni, hogy minĂ©l hamarabb pihenjĂĽk ki magunkat Ă©s siessĂĽnk a döntĂ©seink meghozatalában. Ha azonban az ágyunk, amiben alszunk, távol van a bejárattĂłl, sokkal nyugodtabban Ă©s többet tudunk majd aludni, Ă©s álmaikban is át tudjuk gondolni a jövőbeli lĂ©pĂ©seinket, Ă©s sokkal megfontoltabbak lehetĂĽnk.

Az ágy pozĂ­ciĂłja a hálĂłszobában nagyon fontos. Az ideális hely átlĂłsan szemben a bejárattal, a fej a falhoz igazodjon, vagy 90%-­os szöget zárjon be a bejárati ajtĂłhoz kĂ©pest, Ă­gy nyĂşjtja majd a legbiztonságosabb Ă©s legmegnyugtatĂłbb alvást számunkra. Egy nagyon fontos dolgot kel mĂ©g itt megjegyeznĂĽnk, hogy a fej soha ne nĂ©zzen a bejárati ajtĂł felĂ©! Mivel a Feng Shui szerint a beszűrődő hangok rongálják az álmainkat, Ă©s a pihenĂ©sĂĽket is zavarhatják, ezĂ©rt az agy kĂ©pes lenyugodni a kĂ­vĂĽlről szűrődő zajok miatt.


Sok könyv azt írja, hogy a legjobb helyzet a fekhelyünknek, ha a szemközti falon található a szobának a bejárati ajtaja, mivel így összhangot képeznek az ágyunkkal. Az ablakoknak az ideális helyzet, ha az ágyunkból valamelyik irányba vannak, így világítva meg a teret. Azonban ezeket is figyelembe véve sem mehetünk biztosra, hogy káros energiáktól mentes az otthonunk, mivel a geopatikus stressz így is jelentkezhet a hálószobában.

Érdemes átgondolni, hogy ha az ágyunkban nyugtalanul alszunk, Ă©s idővel folyamatos levertsĂ©g, fáradtság lesz Ăşrrá rajtunk, vagy Ă©ppen krĂłnikus betegsĂ©gek alakulnak ki bennĂĽnk, akkor nagy valĂłszĂ­nűsĂ©ggel az ágyunk egy ilyen káros földsugárzás vonalában fekszik. Ennek elkerĂĽlĂ©se Ă©rdekĂ©ben Ă©rdemes szakemberhez fordulni, akinek segĂ­tsĂ©gĂ©vel megfelelő helyre tolhatjuk az ágyat. Ezeket a tanácsokat betartva valĂłban a bĂ©ke szigetĂ©vĂ© válik hálĂłszobánk, ahol vĂ©gre nyugodtan Ă©s pihentetően regenerálĂłdhatunk.

avatar
Nelli
-
2016.08.08. 19:53
1
Ezek nagyon érdekes tanácsok. Nem is tudtam, hogy még az ajtó távolsága is fontos szempont a hálószoba berendezésénél. Egy ismerősöm egy ilyen ágy megvásárlásán gondolkozik, remélem, ez nem sérti a Feng Shui szabályait :) http://www.riodesign.hu/ada-welle-maxliving-agyak-francia-agyak/como-agy .
Bézs színű Mishumo pulcsi
Remek pulóvert kínál a hűvösebb hónapokra a Mishumo, mely a Dress for Less webáruháznak hála számunkra is elérhető.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1988-ban vĂ©get Ă©rtek az iraki-iráni harcok az Ă–böl-háborĂşban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játĂ©kok, a Die Hard pedig Ăłriási sikert Ă©rt el a mozikban.