86 ezres stadiont terveznek
Várost épít Katar a focivébére
Munkatársunktól    2014.10.14    1 hozzászólás

Ahol megrendezik a focivébét, ott már 4 évvel korábban elkezdik a területek fejlesztését, és az infrastruktúra megújítását. Azonban Katar úgy szeretné megmutatni nagyságát, hogy nem felújít egy várost, hanem létrehoz egy újat. A 75 négyzetkilométeres város a megnyitónak és a döntőnek fog majd otthont adni az előzetes tervek alapján. Az épített város Lusailhoz lesz csatolva, ami a fővárostól, Dohától 14 kilométerre található. Természetesen ide sem egy kis befogadó képességű stadiont terveztek, hanem egy 86 ezres luxusminőségű arénát, amiben szinte minden olyan funkció és szolgáltatás helyet kap, amire egy sztár focistának és egy átlag nézőnek is szüksége lehet.

A beruházó a stadion minősége mellett egyéb fejlesztésekre is figyelmet fordít, ezért a városban létrehoznak egy állatkertet, egy hóparkot és egy extravagáns vidámparkot is. A tengerparton egy hatalmas strand is várni fogja a fürdőzni vágyókat, ahol szinte minden vízi járműt ki lehet majd bérelni. Talán a legérdekesebb dolognak tekinthető, hogy a szurkolók a fényes vasút és a taxik használata mellet vízi taxikkal is tudnak majd utazni a helyszínek között.

avatar
Tommen
-
2014.10.17. 16:40
1
Elképesztő! Bár azt olvastam el akarják tőlük venni a rendezés jogát, akkor max lesz egy új városuk :D
Modern Armani Collezioni pulcsi
Itt az idő, hogy felkészüljünk a következő évszakokra! Az Armani Collezioni egyik dizájner pulóverét vásárolhatjuk meg a YOOX jóvoltából, amivel minden bizonnyal ki fogunk tűnni a többiek közül.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller című albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.