Innováció a montreali tervezőtől
Vennél egy ilyen széket?
Munkatársunktól    2015.03.29    3 hozzászólás

Habár a széket, mint lakberendezési és használati tárgyat, már több ezer éve jól bevált módon használják az emberek, ettől függetlenül még bőven van hely az innovációra. Az egyik remek példa erre az újításra az Exocet nevet viselő új koncepció, melyet a montreali székhelyű tervező, Stéphane Leathead alkotott meg.

A bútordarab leginkább egy hajcsatra emlékeztethet bennünket, hiszen tulajdonképpen két óriási falécből áll, melyek egy központi forgó henger körül mozognak. Ez teszi tehát rendkívül sokoldalúvá, és többféleképpen használhatóvá az Exocet­et, melyen alapvetően bármilyen módon kényelembe helyezhetjük magunkat. A lágy ívek és a gördülékeny alakja nemcsak a szemünket kápráztatja el, hanem ideális helyszínt nyújt nagyobb pihenésekhez is. Stéphane Leathead idén januárban mutatta be az Exocet koncepcióját először a torontói belsőépítészeti kiállításon, ahol egyértelműen pozitív fogadtatást kapott.

avatar
Bernie
-
2015.04.06. 19:53
3
Egy nagyobb meretu nappaliba v ceges irodaba klafa lehet, de attol fugg mennyibe kerul?
avatar
pongo
-
2015.04.06. 10:06
2
Nekem így formára tetszik, de otthonra nem vennék, nem tűnik praktikusnak :D
avatar
rottenbull
-
2015.04.03. 17:41
1
\" két óriási falécből áll \"

Ez igy honnan jott ? Nem vagyok asztalos, de ez a kepeket megnezve ugy tunik, hogy messze nem fedi a valosagot. Mintha egy harom eves kisgyerek fogalmazta volna.
Aviator stílusú Gucci napszemüveg
Szerintem egy barna lencsés aviator stílusú napszemüveg egyetlen férfi kelléktárából sem hiányozhat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller című albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.