Trendmagazin

Videóchat háziállatokra fejlesztve

Így kommunikálhatsz kedvenceddel, bárhol is vagy

2013.11.13 | Munkatársunktól

Egy új kisállat-kommunikációs berendezés nem csupán azt teszi lehetővé, hogy kapcsolatba lépjünk a magányos kedvencünkkel, hanem azt is, hogy a számukra kedves jutalomfalatkákat a távollétünkben is oda tudjuk nekik adni.


Ezzel a vadonatúj rendszerrel búcsút mondhatunk a bűntudatnak, amit akkor éreztünk, ha valamiért -például munka, vagy éppen vakációzás céljából- elmentünk otthonról hosszabb távra, és otthon hagytuk a kis kedvencünket. A PetChatz névre keresztelt rendszer mozgásérzékelő detektorokkal is fel van szerelve, továbbá kétirányú videóval dolgozik, tehát amikor be van kapcsolva, akkor mi is látjuk a kis kedvencünket, és a kisállatunk is lát bennünket rajta keresztül. Ráadásul ez a kis szerkezet jelez nekünk akkor is, amikor az állat a közelében mászkál, vagy éppen hogyha mi szeretnénk kapcsolatba lépni vele, akkor egy csalogató hangon szólal meg, melynek köszönhetően magához vonzza őt. Ha pedig már odaállt a képernyő elé, adhatunk neki jutalomfalatot, vagy elküldhetjük neki az illatunkat, hogy be tudja szippantani és ne legyen olyan magányos.



Az eszköz wifire csatlakoztatva működik, ami így lehetővé teszi, hogy távolról csatlakoztassuk a PetChatz szerverére, majd egy okostelefonnal, vagy akár táblagépes applikációval vegyük fel a kapcsolatot az otthon maradt kisállattal.