Mi lesz a budapesti D&G sorsa?
Világszerte megszűnik a D&G márka
88 hozzászólás
Szabó Adrienn    2011.05.02

2011 egyik legnagyobb kérdése a divat világában, hogy mi lesz a D&G sorsa. Nos, a hír igaz, a márka megszűnik világszerte, pontosabban beolvad a Dolce & Gabbanába. A forgalmazóknak Domenico Dolce által elküldött hivatalos levél szerint: ”A D&G visszatér a Dolce & Gabbana világába!”

Domenico Dolce és Stefano
Gabbana beolvasztja a D&G-t a Dolce & Gabbanába
Domenico Dolce és Stefano Gabbana beolvasztja a D&G-t a Dolce & Gabbanába

Az egyik legközkedveltebb luxusmárka úgy néz ki, eltűnik a piacról. Domenico Dolce és Stefano Gabbana a hetekben közölte a hírt a nagynyilvánossággal, miszerint a D&G-t meg fogják szüntetni. Sokan cikkükben óriási árkülönbségre, tízes szorzóra hivatkoznak. Nos, ez nem igaz. Az igazi problémát pont az jelenti, hogy 10 - maximum 15%-os árkülönbség fedezhető fel a két brand között. Tulajdonképpen ugyanazt a minőségi, magas kategóriás, luxusterméket kaptuk mind a két márkacsaládtól, és a stílusirányt illetően is nagy volt a hasonlóság. Mivel nem volt nagy különbség a két márka által kínált termékek közt, így mondhatni egymás konkurenciájává váltak, ahelyett, hogy egymást erősítették volna.

A gazdasági világválságra is több helyen hivatkoztak külföldi lapoknál. Egészen biztos, hogy ez is hozzájárult a két vezető tervező döntéséhez, ugyanis Japánban és világszerte több helyen, több üzletet bezártak az elmúlt év során. A vásárlók létszáma a felmérések szerint, állítólag csökkent. Andrusch József szerint ez hatalmas tévedés. „A D&G nagyon komoly nyereséget termelt a cégnek, ezért is emelik át a D&G stílust a Dolce Gabbana kollekcióba..” – nyilatkozta magazinunknak. A jelenleg még működő üzleteknek a jövőben lehetőségük nyílik átállni a Dolce & Gabbana vonalra, mely magába fogja foglalni a D&G-t is.

A magyar oldalakat olvasgatva, elég fura dolgokkal találkoztam. Néhány elég vad kacsát fel is hoznék: Magyarországon nem is lesz többé fellelhető a márka egyetlen ága sem, Andrusch József a magyar D&G tulajdonosa képtelen fenntartani a 400 négyzetméteres üzletét, csődeljárást indítottak a magyar üzlet ellen. Ez már csak azért sem igaz, mert az Andrássy út egyik legnagyobb árbevételű üzletéről beszélünk, mely a válság ellenére is nyereséges - ezt is biztos forrásból tudjuk. Valóban felszámolás alatt áll egy másik cég, mely 2007-ig a D&G hivatalos magyar forgalmazója volt, azonban 2008-ban a DolceGabbana Srl a szerződés lejártával visszavette a forgalmazási jogot. „A cég csődeljárás alatt áll, de az olasz életigenlő magatartáshoz méltón igyekeznek pozitívan szemlélni a helyzetet” – sokan ezt félreértették, nos ez az Itiierre-re vonatkozik, nem a D&G- re.

A budapesti D&G átalakul
Dolce & Gabbana üzletté
A budapesti D&G átalakul Dolce & Gabbana üzletté

Úgy döntöttünk, mi a végére járunk a dolgoknak és megkerestük a megfelelő személyt, aki biztos információkkal látott el bennünket. Így, elsők közt lehetünk, akik olvasóik elé tárják a teljes igazságot. ”A helyzet az, hogy a D&G márkanév szűnik meg (2012 tavasz/nyár lesz az utolsó kollekció), a két vonal egybeolvad és Dolce & Gabbana néven lesz kapható. A Dolce & Gabbana kollekció tehát kibővül, magában fogja foglalni a most D&G márkanév alatt futó lendületes, friss, fiatalos vonalat. Üzletünk át fog állni a Dolce & Gabbana forgalmazására” – nyilatkozta a budapesti D&G marketinges munkatársa.

Szerintem nem kell semmilyen jellegű magyarázatot fűznöm ehhez, a D&G-nek ugyan búcsút inthetünk, de helyette valami újat, valami többet kapunk. A Dolce Gabbana pedig, a világ első 3 legismertebb, legnépszerűbb ruházati brandje közé tartozik, nem kell felzárkóznia a Gucci vagy a Louis Vuitton mellé, mert már régóta ott van! Nem áll meg az élet 2012 nyara után sem, ami azt jelenti, hogy a jövőben is olvashattok oldalunkon az aktuális kollekcióról – természetesen továbbra is tőlem.

Kapcsolódó cikkek
Azon szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akik idén is betekintést nyertek a D&G páratlan világába. A vidám, fiatalos, friss, üde színek és formák elhoznak nekünk egy kis szeletet egy földi paradicsomból.
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
Adrihanna
-
2011.08.18. 11:55
88
idén biztos nem jövőre lesz az átalakítás.... valószínűleg egy rövid szünet lesz még nem tudom, hogyan oldják majd meg, de minket úgy is értesítenek =)
avatar
Bellagirl
-
2011.08.17. 21:44
87
de attólmég ősszel nem zárják be a boltot vagy igen?
avatar
annacska
-
2011.07.16. 05:32
86
Gondolom át fogják jelentősen rendezni az üzletet, az is idő!
avatar
Csili
-
2011.07.15. 05:10
85
logikusan hangzik :)
avatar
Adrihanna
-
2011.07.14. 21:49
84
Rekus: a 2012 tavasz-nyár mikorra fut ki? =) nyár végére... =) mivel, hogy nyári kollekció... ha ősszel zárás, elkezdenek átépíteni mindent stb... akkkor 2013 tavaszi kolival tudnak indítani... ha nem lesz átalakítás a belső teret illetően, vagy csak apróbbak, akkor lehet, hogy ki se marad koli... lesz ősz-tél, de már Dolce... hát én nem tudom, hogyan lesz ezek csak a logikusan végiggondolt dolgok... de az tuti, hogy én tudni fogok róla, így ti is...
avatar
lovelyrekus
-
2011.07.14. 19:51
83
Adrihanna: ha 2012 tavasz az utolsó akkor miért várnának 2013-ig? akkor már nyáron lehetne új üzlet!
avatar
Adrihanna
-
2011.07.14. 09:23
82
áh én nagyon veszélyesen tolom most egy jó ideje =P hahaha...
avatar
monti
-
2011.07.14. 00:27
81
juj Adri te bepörögtél totálisan :P:)
avatar
pongo
-
2011.07.13. 15:10
80
ez jól hangzik Adri! Ügyesek vagytok :)
avatar
one_girl
-
2011.07.12. 22:08
79
hellobello Adrihanna!
köszi a választ! az egyik kedvencem a DG azért érdekel :) meg kaptam egy tippet hogy itt biztos kapok választ :) már örülnék ha átalakulnának
avatar
Adrihanna
-
2011.07.12. 21:43
78
dehogynem =) addig gyakorlom is a riport készítést =) meg a video interjút =) most lesz pár ilyen munkám =) majd meglátjátok =) nagyon komoly kapcsolatot szereztem a magazinnak és brutál vidiket csinálunk majd =)
avatar
Zelda
-
2011.07.12. 19:59
77
Elhiszem hogy várod, a helyesben én is várnám:) nem akartok majd videós bemutatót? láttam hogy egyre több van :)
avatar
Adrihanna
-
2011.07.12. 12:00
76
one_girl: igen, a magyarok is átállnak az új vonalra, amelybe beleolvad a D&G fiatalos világa a kollekción belül egy család keretében. az árak a dolce gabbana szintjét fogják képviselni, a megnyitó még nem tudni mikor lesz. 2012 tavaszig van kollekciónk ugye D&Gből annak ki kell futni... ne legyen belőle kacsa!!! de ha logikusan gondolkodunk, olyan 2013 tavasz magasságában akár már lehet itthon új üzlet =)) de én már most arra pezsgek :P infot majd én fogok írni mindig, amint lesz valami új, friss =)))
avatar
one_girl
-
2011.07.11. 23:06
75
hellobello!
ez azt jelenti hogy bp-n nyílik egy hivatalos dolce gabbana üzlet? és az árazás mennyiben változik? mikor lesz a megnyitó? hol lehet erről infót szerezni?
avatar
Balumsn
-
2011.05.27. 13:41
74
Ezért olvasom a TM-et mert itt mindig minden kiderül..;)
avatar
Adrihanna
-
2011.05.27. 08:57
73
De Te nem olvastad Szabolcs? nem állnak szegény újságírókkal szóba.. mert előítélettel vannak... ahj Szabolcs erre nem gondoltál mi? =)))) haha... ha korrekt egy újságíró nem ír meg fals infokat akár helyes akár hibás magyar nyelvtannal... :P és nem is utasítják vissza a megkeresését... thts all folks! =)
avatar
szabolcs
-
2011.05.26. 21:52
72
Azok a cikkírók akik azt képesek leírni minden ismeret nélkül hogy a D&g azért olvad be az anyacégbe, mert csődbe ment és nem vették az emberek.. Nos akik ezeket leírják azok jó lenne ha előbb utánaolvasnának, vagy csak megkérdeznék a bolt tulajt, vagy a kinti központot.
avatar
falsebit
-
2011.05.25. 13:09
71
Oks de a Capsulában gondolom régebbi darabok lesznek nem?
avatar
gery
-
2011.05.25. 12:56
70
nnna végre egy kis war:p már túl nyomasztó volt a nagy idill :D de viccet félretéve nem kéne szétoffolni a cikket:)
avatar
Adrihanna
-
2011.05.25. 08:58
69
ha minden összejön, a kommenteket moderálni fogják, a továbbiakban a témához kapcsolódó komikat várunk! köszönjük! ha van valami híretek, írjátok meg vagy komiba, vagy privibe és kiderítem igaz-e =)
avatar
Adrihanna
-
2011.05.25. 08:33
68
Márti: én nem reagálok neked ne haragudj, mert nincs időm rád..
vagy a témához szólj hozzá, vagy kérlek ne kommentelj ide, mert nekünk ezekből a kommentekből majd referálnunk kell a cégvezetés felé, szerintem erre nem kíváncsiak és mi sem!

a Capsulaban is lesz elvileg Dolce és most azon görcsöl a nép, hogy mi lesz a forgalmazási jogokkal... amint megtudok valamit, azonnal írom komiba! =)
avatar
Marti
-
2011.05.25. 06:28
67
Igen, igazad van, sajnálom, ha bántó volt a hangnem, de szerintem be kell látni, azzal, hogy kritikát mondunk, a cikkírók fejlődését is segítjük. Egy csúnya szót sem használtam és szerintem korrekten fogalmaztam. Ki más lenne a tükörképük, ha nem mi?! Egy kritikára pedig egy magára valamit adó publikáló pedig nem ilyen (bocsánat, de) alpári stílusban válaszol. Hasonlítsd össze, amit én írtam, és nézd meg a \"revansot\".
avatar
Csili
-
2011.05.25. 04:39
66
Jaj ne veszekedjetek már!!! Legalább mi csajok tartsunk össze (gondolom Márti is az;))
én szeretem olvasni Adri cikkeit, néha kicsit sok de nem vészes, meg mindig érdekeseket ír.. de ha nem tetszik ne olvasd de ezen ne vesszetek már össze :S
avatar
Marti
-
2011.05.25. 03:15
65
Köszönöm a cikkírónak és a többi olvasónak a reflektálást. Adrienn, nem értem, miért sértődtél meg, csak az igazat mondtam. Kár, hogy ilyen nehezen viseled a kritikát.
P.S.: Nincs szükségem a protekciódra, tudod, én a fejemmel megyek előre... a bizonyítványt azért kiállítottad magadról. :) A főszerkesztőd mit szól ehhez, hogy a pozíciójával és a nevével dobálózol? Mindenesetre, köszönöm a lehetőséget!
avatar
fulopzse
-
2011.05.24. 20:53
64
tudtommal nincs!engem felháborított h mennyi hülyeséget írtak le oldalak, volt aki azt írta hogy az anyacég csődölt be meg ilyenek :s közbe meg ez egy tök logikus lépés volt tőlük
avatar
Adrihanna
-
2011.05.24. 20:37
63
tudtommal nem.. valakinek ezzel ellenkező információja??? =)
avatar
falsebit
-
2011.05.24. 19:47
62
hali

én nem sajnálom a d&g-t mert sose volt a kedvencem, nem mondom hogy rosszak voltak de nem.. a dolce&gabbana sokkal jobb, kíváncsi leszek hogy mi lesz kapható itthon belőle. jelenleg itthon nem is lehet sehol kapni ezt a márkát ugye?
avatar
Adrihanna
-
2011.05.24. 19:19
61
oh a csudába... na legközelebb megszerkesztem de nem ígérek semmit mert úgy is megfeledkezem magamról =P haha...
avatar
Attilaa
-
2011.05.24. 19:15
60
\"wan\":DDDDD
avatar
Adrihanna
-
2011.05.24. 19:12
59
Mindenkinek köszönöm, aki felszólalt a védelmemben =) nagyon jól esik

én nem profi hazugságot írok, hanem szerényebb köntösbe bújtatott igazságot =))) hibákkal, furi csűrcsavarokkal és elég laza stílusban =) ez wan =)
Fekete D&G sneaker
A Dolce&Gabbanával ellentétben a D&G 2012-es új kollekciójában túl sok használható utcai/hétköznapi cipőt nem találunk, kivétel ezt itt.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.