Trendmagazin

YSL: Slimane nagy átalakításba kezd

A kreatív vezető a 2013-as nyári kollekcióval debütál

2012.06.23 | Váradi Zoltán

Nagy változások foganasításával kezdte meg munkáját Hedi Slimane a Yves Saint Laurent élén. Bizonyos kiszivárgott információk szerint a kreatív vezető nem áll meg az új kollekciók tervezésénél, ugyanis a hírek szerint még a divatház nevét is hamarosan megváltoztatja. Az új név a Saint Laurent Paris lesz, amivel Slimane a vállalatot olyan patinás nevek mellé szeretné helyezni, mint a Prada, Versace, vagy éppen a Chanel, akik már most árgus szemekkel figyelik a YSL körüli mozgásokat. Mindettől függetlenül a márka világszerte ismert, a három kezdőbetűből összerakott logója változatlan maradna.


Mivel Smilane a kinevezésekor teljesen szabad kezet kapott, gyakorlatilag egyszemélyben dönthet a brandről, így várhatóan nagy meglepetésekre lehet majd számítani az első általa tervezett kollekció bemutatásán is, amiről a tervező csupán annyit árult el, hogy a ruhák teljesen új szemlélettel készülnek.
[kiemelt]
[cim]Hedi Slimane - A nagy visszatérő[/cim]
[tartalom]


Hedi Slimane 1997-től dolgozott a patinás divatmárkánál, azonban a munka nem tartott sokáig, hiszen 2000-ben a Gucci felvásárolta a vállalatot és a helyére a saját tervezőjüket, Tom Fordot állították be, aki jelentősen fel is futtatta az akkor nem túl sikeres brandet. 

Slimane ezek után a Dior divatházhoz igazolt, ahol 2007-ig vitte a hátán a francia luxuscég férfirészlegét. Az ő érdeme többek között, hogy a Dior sikeresen behozta a divatba az elegáns férfiak számára tervezett, szűk és fényes farmereket, valamint a feltűnő, karcsúsított szabású öltönyei is nagy sikert és óriási bevételnövekedést hoztak a cég konyhájára. [/tartalom]
[/kiemelt]