eddig 303 hozzászólás érkezett
Mégsem kap Zeppelint Budapest
Munkatársunktól    2011.10.17

Mint ahogy már arról korábban beszámoltunk, idén nyáron megakadt a Csipak Péter tervei alapján felépülő Zeppelin-ház engedélyeztetési eljárása, mivel a Fővárosi Bíróság a terveket a Budapest Világörökségéért Alapítvány keresete nyomán megsemmisítette az első és másodfokon kiadott építési engedélyt. Csipak Péter cége, az Immobilia Real Estate Development Kft. a kialakult helyzet hatására visszavonta a beadott engedélyeztetési kérelmet, így az eredetileg tervezett hatalmas komplexum, melyben felsőkategóriás üzletek, butikhotel és tetőréri közpark is kialakításra került volna, biztos hogy nem valósul meg.

Ilyen lett volna
Ilyen lett volna

Csipak Péter még augusztusban nagyon optimistán nyilatkozott az MTV Ma Reggel című műsorában a Zeppelin-ház jövőjét illetően. A Fashion Streetet is megvalósító üzletember az Eiffel-toronyhoz hasonlította a tervezett épületet, mely szerinte jelentősen fogja növelni nem csak a belváros, de egész Budapest értékét. Most azonban kérdéses, hogy mi lesz a sorsa a Bécsi utcában található ingatlanoknak.
A Fővárosi Bíróság semmisnek mondta ki a Zeppelin projekt első és másodfokú elvi építési engedélyét, továbbá a hatóságot új eljárás lefolytatására kötelezte.
A Zeppelin-projekt nagy visszhangot váltott ki az egész médiában - így a Trendmagazinon is. Vajon a budapesti járókelők mit gondolnak a látványkép kapcsán?
Csipak Péter cége visszavonta a Zeppelin-házra beadott engedélyeztetési kérelmét, így már biztosra vehető, hogy az eredetileg tervezett hatalmas komplexum nem fog megépülni a belvárosban.
Sikerekben gazdag új évet kívánok! Remélem mindannyiótok számára olyan jól indult a 2013, mint nekünk!
HÁ,
7 éve
- 93 hozzászólás
Obama kicsivel ugyan, de győzött. Nagyon sajnálom, rettentően nehéz négy év vár Amerikára.
HÁ,
7 éve
- 10 hozzászólás
Szólj hozzá te is!

Ahhoz, hogy hozzászólhass a cikkhez, előbb be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, az alábbi adatok megadásával megteheted, a hozzászólásod pedig egyből megjelenik az oldalon.

Kép beillesztése: [kep]http://domain.hu/kepneve.jpg[/kep] - egy hozzászólásban több kép is elhelyezhető!

Mennyi 7 és 2 összege?
Ez védelmi célokat szolgál, szimplán írd be a fenti összeadás összegét!
avatar
poll
-
2015.01.09. 21:15
Mégsem kap Zeppelint...
324

Börtönt kértek Csipak Péterre, és budai villájának építőire, továbbá az engedélyeket megadó önkormányzati irodavezetőre, írja a Hvg.hu az ügyészségi iratokra hivatkozva. A Fővárosi Törvényszék tavaly év végén kezdte meg az eset tárgyalását, amelyet pénteken az ügyészség szakértőjének meghallgatásával folytattak.

UGRÁS A WEBOLDALRA
avatar
tommygtc
-
2014.02.26. 19:10
Saját Zeppelint kap ...
323
Érdekes..
avatar
suszter
-
2014.02.23. 03:22
Saját Zeppelint kap ...
322
Három évvel az ügyet kirobbantó cikkünk és másfél évvel a nyomozás lezárása után fordulat történt az ismert ingatlanvállalkozó, Csipak Péter eddig lassan folydogáló bűnügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda már hivatali visszaélés miatt is nyomoz. Eközben a vállalkozó minden létező szinten támadja a gigantikus luxusvillája bontását célzó közigazgatási eljárást. A villát tulajdonló cége már felszámolás alatt áll.

UGRÁS A WEBOLDALRA

avatar
Sarah22
-
2013.07.20. 20:21
Saját Zeppelint kap ...
321
szittya: Ezzel én is egyetértek, de ahogy olvastam a terveket itt nem bevásárlóközpontról van szó, hanem egy nagy épületről, amiben van ez-az.
Ha meghagynák az eredeti épületet, akkor szerinted elfogadták volna a kritizálók?
avatar
Sapphire2000
-
2013.05.21. 19:15
Mégsem kap Zeppelint...
320
Furán értékelik fel ebben az országban a vagyonokat, maradjunk ennyiben.
avatar
Benny
-
2013.05.17. 14:23
Mégsem kap Zeppelint...
319
Ehhhhh
avatar
somoslaci
-
2013.05.15. 22:32
Mégsem kap Zeppelint...
318
15 mrd tartozasa van? Akkor ha jol ertem 1 eve ettol volt a milliardos listan? Hogy felvett ennyi hitelt?
avatar
biropeti
-
2013.05.15. 19:50
Mégsem kap Zeppelint...
317
Rogán kerülete havonta bünteti Csipakot

Három éve 40 milliárdos beruházást tervezett Csipak Péter cége az V. kerületi Bécsi utcába. A Zeppelin-hotelt azonban megtorpedózták, az építő cég pedig az elmúlt hónapokban a visszamaradt romhalmazok és rongyos védőhálók miatt közel egymilliós büntetést kapott az önkormányzattól.

Az Index információi szerint két hónap leforgása alatt kétszer rótt ki eljárási bírságot a Bécsi utca és a Harmincad utca sarkán álló épület miatt az Immobilia Real Estate Kft.-re a belvárosi önkormányzat.

A kerület februárban azt kifogásolta, hogy a beruházó cég, amely korábban egy gigantikus, öt háztömböt is magába foglaló ingatlankomplexumot tervezett felhúzni a területen, nem teljesítette a 2010 óta lezárt, állványokkal körbevett épületekkel kapcsolatban hozott határozatot.


A Rogán Antal polgármester által vezetett önkormányzat ezért először 400, majd az elmúlt napokban újabb 500 ezer forintos bírságot szabott ki a cégre.

A legutóbbi vizsgálat szerint az Immobilia Kft.-nek le kellene cserélni a szakadt védőhálókat, el kellene takarítania a keletkezett romokat, és le kellene zárnia az el nem bontott épületek nyílásait. A kerület véleménye szerint a három éve még 40 milliárd forintosra taksált beruházás időközben lerobbant helyszíne már a gyalogos forgalom biztonságát veszélyezteti.

A beruházó cég 2010-ben ugyan megkapta a munkák elindításához szükséges hatósági engedélyeket, ám először az V. kerület feküdt keresztbe és nem adta meg a bontási engedélyeket, majd a Fővárosi Bíróság is megsemmisítette az első és másodfokon kiadott elvi építési engedélyeket. A cég ezért 2011-ben kénytelen volt bejelenteni, hogy eláll az „Új városközpont″ fantázianevű üzlet-iroda-szálloda komplexum megvalósításától, amelynek 50 méter magas tetején egy szivar alakú szálloda, Zeppelin-hotel létesült volna.

Az Immobilia Real Estate azóta nem áll túl jól: a cégnyilvántartás szerint költségvetését 15 milliárdos kötelezettségek terhelik, de közben több mint 143 millió forintos veszteséget is termelt 2011-ben. Veszteséges lett a céget tulajdonló vagyonkezelő részvénytársaság, a Csipak Befektetések Zrt. is.

A beruházás sorsával kapcsolatban megpróbáltuk megkérdezni Csipak Pétert, ám a vállalkozó egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.
A saját házát építő cége is csődben van

Csipak Pétert két éve még a leggazdagabb magyarok között tartották számon, a 2011-es listán 14 milliárd forintra tették a vagyonát. A félresikerült Zeppelin-beruházás és a természetvédelmi területre átnyúló magánvillája miatt karrierje komolyan megzökkent. Korábban az Index írta meg, hogy Csipak 1800 négyzetméteres, II. kerületi Cirbolya utcai villájának hatállásos garázsa és a felhajtó, összesen mintegy 900 négyzetméter a védett állami erdő területén létesült. A II. kerületi önkormányzat 2011-ben bontási határozatot adott ki. A rendőrség tavaly vádemelést javasolt az ingatlanvállalkozó ellen a természetvédelmi terület engedély nélküli beépítése miatt. A cége, amit a ház építésére hozott létre, tavaly csődeljárás alá került.

UGRÁS A WEBOLDALRA
avatar
Tomten
-
2013.02.01. 10:11
Saját Zeppelint kap ...
316
Szittya mondhatsz te bármit az agymosottaknak :D Megártottak nekik a Csipak reklámok.
avatar
szittya
-
2013.01.31. 22:16
Saját Zeppelint kap ...
315
Ahogy európa-szerte müködik. Ilyesmiket itt már régóta kitelepítenek a gányba, az emberek kibuszoznak-kikocsiznak és annyi. Hogy a pesti külvárosban egy hét alatt becsödölne az nem kétség, épp ezért nem is kell ilyen pénzmosodákat építeni egy béka sgge alatt levö országban. Civilizált helyeken az ilyen létesítményeket az általános helyi összlakosság kiszolgálására építik, nem turista-attrakciónak - arra ott az Eíffel torony meg az állatkert.
A turistát nem a modern üzletházak fogják budapestre vonzani (olyat lát eleget otthon is, jobbat mint a pesti zeppelin), hanem pont az a századfordulós stb. építészeti örökség amit a magyarok csesznek szét mint a vadbarmok 60 éve. MINDEN lerobbant régi házat föl lehet újítani (akár belsö átalakítással/összenyitással über-elit üzlettházzá alakítani). Luxusüzlet / butikhotel kategóriában minél régibb az ingatlan annál nagyobb az érték / presztízs.
Ahogy már írtam, van épp elég kádárista förmedvény a belvárosban, tessék azokat eltakarítani és a kitölteni a foghíjat színvonalas kortárs építészettel.
24 évvel a rendszerváltás után talán ideje volna a kelet helyett nyugat-európára is nyitni.
avatar
tSas
-
2013.01.31. 17:23
Saját Zeppelint kap ...
314
szittya: szerinted hogy működne egy ilyen vhol a külvárosban? :D :S Luxus kategóriás üzletek, butikhotel stbstb.. Gondolj bele 1 hét és csődbemenne.
avatar
Sandra
-
2013.01.31. 11:06
Saját Zeppelint kap ...
313
Nem tudom mi a baj vele, nagyon modern és hasznos lenne egy ilyen épület. Ha nincs műemlékvédelmi épület akkor miért ne lehetne bontani? Inkább bontsanak mint hogy még tovább pusztuljanak a régi romos házak.
avatar
szittya
-
2013.01.28. 21:22
Saját Zeppelint kap ...
312
@Zsoke - teljesen egyetértek.

"2013-tól kialakulhat Budapest legújabb turista látványossága, amely - különleges kialakításának köszönhetően - feltehetően kedvelt célpontja lesz a fővárosunkba látogatóknak." (cikk)

A fövárosunkba látogató turisták alatt a szovjet, koreai, kínai, román, dubai vendégeket értitek?
Merthogy a civilizált európából Budapestre látogató turisták egybehangzó véleménye szerint "Budapest még így is Európa egyik legszebb fövárosa lehetne, ha a topa vadbarmok nem pusztítanák az egyedülálló építészeti örökségüket mintha a 70es évek sose értek volna véget."

Nyugaton is történt anno városképrombolás (nem is kicsi), de már vagy 30 éve túlvannak rajta, elmozdultak, nem büszkék rá. Söt.

Lehet, legyen is Zeppelin üzletház (nem rossz a terv) - a külvárosban. Mert ott helye. Zöldmezös beruházás. Vagy ha mindenképp a belvárosban, akkor van ott épp elég kádárista monstrum, bontsák le azokat.
avatar
one_girl
-
2011.12.25. 23:55
Mégsem kap Zeppelint...
290
vivtomas: senki se sajnálná a várostól a régi épületeket, ha lenne esély a renoválásukra!
avatar
Karessz
-
2011.12.24. 20:19
Mégsem kap Zeppelint...
289
Lehet már tudni hogy mi lesz helyette?
avatar
Sonic
-
2011.10.25. 23:31
Mégsem kap Zeppelint...
288
ne csüggedjünk majd épül máshol hasonló.
avatar
katca
-
2011.10.22. 14:35
Mégsem kap Zeppelint...
287
Erre számítani lehetett a nagy huzavona alapján.
avatar
DaNi
-
2011.10.21. 16:14
Mégsem kap Zeppelint...
286
De ez olyan szemétség..
avatar
polgarlaszlo
-
2011.10.20. 05:59
Mégsem kap Zeppelint...
285
tSas: ebben az országban? MINDENT.
avatar
Monika90
-
2011.10.19. 17:43
Mégsem kap Zeppelint...
284
Pedig nagyon szép lett volna.
avatar
gery
-
2011.10.19. 15:17
Mégsem kap Zeppelint...
283
ehhhhh!
avatar
Csili
-
2011.10.19. 06:43
Mégsem kap Zeppelint...
282
kár! :(
avatar
Marci20
-
2011.10.18. 20:35
Mégsem kap Zeppelint...
281
Ez várható döntés volt. Nem fog senki évekig várni az engedélyeztetésre... Ezek után nem tudom mit fognak helyére építeni, valószínűleg semmit.
avatar
tSas
-
2011.10.18. 18:05
Mégsem kap Zeppelint...
280
Neeee... :S Minden jó ötletet el kell meszelni?
avatar
Xnorbi
-
2011.10.18. 14:49
Mégsem kap Zeppelint...
279
fasza... :@
avatar
Barti33
-
2011.10.18. 00:46
Mégsem kap Zeppelint...
278
Ez nem jó hír!
avatar
horvath_tamas
-
2011.10.10. 15:53
Saját Zeppelint kap ...
277
avatar
suvitomi
-
2011.09.06. 18:57
Saját Zeppelint kap ...
276
sunsine:a rovat tovabbi cikkei alapjan nem valoszinu hogy ez megepulne.
avatar
sunshine
-
2011.09.05. 23:46
Saját Zeppelint kap ...
275
szerintem nagyon szép lesz és hasznos is :)!
avatar
biropeti
-
2011.09.05. 21:50
Saját Zeppelint kap ...
274
Huszti: Egyelőre semmilyen hírünk nincs.
avatar
Marci20
-
2011.08.07. 23:11
Kell nekünk Zeppelin...
273
Én nem hallok semmit se TV-ben se rádiókban.
avatar
Huszti
-
2011.08.03. 18:15
Kell nekünk Zeppelin...
272
Nincs valami hír az építkezésről?
avatar
swimmer
-
2011.08.02. 22:52
Kell nekünk Zeppelin...
271
Joco: ez van, sok ember csak megy de nem néz szét és ezért nem is vesz észre dolgokat amik lehet hogy aprósàgok de akkor is számítanak
avatar
urbanjoco
-
2011.08.02. 21:08
Kell nekünk Zeppelin...
270
ennyire tájékozatlanok az emberek ez eléggé meglepett
avatar
lacko
-
2011.08.01. 23:54
Kell nekünk Zeppelin...
269
tegyetek föl még ilyen videókat :D
avatar
zZz
-
2011.08.01. 19:31
Kell nekünk Zeppelin...
268
Fluor100: epulet tetejen lett volna :)
avatar
domino
-
2011.07.26. 20:05
Kell nekünk Zeppelin...
267
vivtomas: ha mindig mindenki így gondolkozott volna akkor még mindig parasztkunyhók állnának mindenhol! az jó lenne?
avatar
Marci20
-
2011.07.22. 16:48
Kell nekünk Zeppelin...
266
bigplanet: Lehet hogy neki tényleg nem tetszik, nem? Mindenkinek lehet véleménye!
avatar
SzalaiGabor
-
2011.07.21. 23:52
Kell nekünk Zeppelin...
265
Jó ötlet volt ez az utcai kérdezés, ilyet csinálhatnátok máskor is! Szerintem, ezt a tervet csak akkor kellett volna nyilvánosságra hozni, ha már minden hatósági engedély (meg ilyenek) megvannak, nem így közben, mikor még arról megy a vita hogy megépülhet-e egyáltalán!
avatar
bigplanet
-
2011.07.20. 17:53
Kell nekünk Zeppelin...
264
vivtomas: te nagyon erősen kampányolsz ellene, téged fizetnek ezért? :D
avatar
panna
-
2011.07.18. 22:08
Kell nekünk Zeppelin...
263
mindenben egyetértek Hennel Ádámmal, meg kéne értetni sok hivatalnokkal hogy fejlődni kell a városnak és ahhoz meg új épületek kellenek! ilyen egyszerű!
avatar
fenyvesipeti
-
2011.07.18. 20:04
Kell nekünk Zeppelin...
262
HÁ nagyon propagálja de nem fogják engedni megépíteni! Ott nem!
avatar
regi17
-
2011.07.18. 15:20
Kell nekünk Zeppelin...
261
még a csaj se ismeri fel aki ott ül a pultnál egész nap :P
avatar
gery
-
2011.07.18. 12:14
Kell nekünk Zeppelin...
260
nem ismerik a környezetük :p
avatar
Fire
-
2011.07.18. 00:55
Kell nekünk Zeppelin...
259
Jonny: hát ja. Pláne akik ott laknak és semmi fogalmuk nincs.
avatar
DJboy
-
2011.07.17. 04:37
Kell nekünk Zeppelin...
258
hi Balumsn!
kösz!
avatar
Jonny
-
2011.07.16. 00:00
Kell nekünk Zeppelin...
257
vicces hogy senki se tudta a képről hogy hol a helyszín :D
avatar
Balumsn
-
2011.07.15. 22:01
Kell nekünk Zeppelin...
256
DJBoy: a szám címe: Shine On (by R.I.O.)
avatar
Natalie
-
2011.07.15. 21:17
Kell nekünk Zeppelin...
255
Ugyanezt mondtam volna a lányok helyében, nem kell maradinak lenni, inkább örülni az újdonságoknak!
avatar
falsebit
-
2011.07.15. 20:47
Kell nekünk Zeppelin...
254
ez jó videó lett, főleg a lányok a végén :D
avatar
mio
-
2011.07.12. 00:39
Kell nekünk Zeppelin...
253
jo video, most en is a tobbseg partjan allok :)
avatar
Donald
-
2011.07.11. 21:42
Kell nekünk Zeppelin...
252
semmi gond nincs ezzel az épülettel!
avatar
vivtomas
-
2011.07.11. 20:54
Kell nekünk Zeppelin...
251
Kell nekünk Zeppelin-ház?
Erre a racionális válasz: NEM NEM NEM

Sok embert meg lehet venni azzal hogy szép, (mellesleg szerintem ormótlan és nincs stílusa) meg amit Hennel Ádám mond hogy üzletek jönnek be. És? Emaitt megéri lebontani egy fél utcát? Igaza van a férfinak aki azt mondja hogy nem illik bele...
avatar
DJboy
-
2011.07.11. 19:41
Kell nekünk Zeppelin...
250
Mi az első szám címe ami a videó alatt fut?
Jenny: még sokszor azok se ismerik BP-t akik ott élnek :S
avatar
alawa
-
2011.07.11. 17:29
Kell nekünk Zeppelin...
249
én a lányok helyébe pont ezt mondtam volna :)) meg még hozzátenném hogy ott lógnék ebbe a nyári dögmelegbe! ja és Ádám is nagyon jól nyilatkozott :)

avatar
tSas
-
2011.07.11. 11:37
Kell nekünk Zeppelin...
248
HÁ jól beszólt a firkászoknak :P de igaza van ez tipikus magyar mentalitás hogy bármi épül azt leszóljuk meg fikázzuk.. pedig ez a városnak jót tenne
avatar
Jenny
-
2011.07.11. 11:03
Kell nekünk Zeppelin...
247
biztso hogy a tobbsegenek tetszene csak nem is tudnak rola! (az viszont vicc hogy a touristos pultos lany aki ot dolgozik egsze nap nem jott ra hogy a kep Budapesten keszult!!??!!)
avatar
Blue3y3
-
2011.07.10. 23:48
Kell nekünk Zeppelin...
246
A két leányzó a végén aranyos volt, egyetértek velük.
avatar
gabesz21
-
2011.07.10. 22:27
Kell nekünk Zeppelin...
245
domino jaja ez ragadt meg bennem is xD szeretem ezeket a kérdezgetős felvételeket :)
a kérdező Molnár Karesz ugye a FIXtv műsorvezetője?
avatar
Fluor100
-
2011.07.10. 22:21
Kell nekünk Zeppelin...
244
közpark meg sikló a belvárosban?????????????????????????????????? elég meredeken hangzik, de kíváncsi lennék rá
Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!