Trendmagazin

3D-s moziélmény a nappaliban

Új 3D televíziókkal állt elő a Philips és az LG

2010.09.10 | Molnár Gergely

Nem telt el sok idő azóta, hogy elérhető közelségbe került a 3D-s televíziók széleskörű elterjedése és máris újabb technikai újításokkal áll elő két piacvezető cég. A TV-MOZI háború tehát folytatódik. Az LG és a PHILIPS - egyedülálló fejlesztései segítségével- vissza akarja csalogatni a 3D-s mozihoz épphogy csak hozzászokott nézőket saját nappalijukba.

Philips Cinema 21:9 Platinum HDTV

A Philips legújabb modelljét, a Cinema Platinum HDTV-t extra széles, a moziban megszokott képarányban dobta piacra. S így ez a cég az első a világon, amely mozi formátumú 3D Tv-vel jelenik meg. Természetesen nem ez az egyetlen újítás, további fejlesztések is történtek az új modellnél. A Bright Pro technológiának köszönhetően javult a kontrasztarány, ami a legsötétebb és a legvilágosabb közötti arányt jelenti. Valamint a 400 Hz-es képfrissítés teszi még élvezetesebbé az otthoni mozizást.

LG OLED 3D TV

Az LG is fejlesztette 3D tévéit. A dél-koreai elektronikai óriás, az úgynevezett OLED technika és más újdonságok bevezetésével produkál borotvaéles képminőséget 3D-ben és 2D-ben egyaránt. Sőt, ez a világ legvékonyabb 3D tévéje, a hírek szerint csupán 0.29 cm-rel. Tovább fejlődik tehát az otthoni 3D, a további újításokról a jövőben is beszámolunk.