Trendmagazin

49 millió dolláros villa Párizsban

A francia főváros egyik legszebb magánháza

2011.08.27 | Bánhidi Dóra

Milyen lehet egy magánvilla Párizs legpatinásabb kerületében? Erre a kérdésre kerestem a választ, és meg is találtam, egy 49 millió dolláros kortárs villában. A képen látható épületnek nagyon sok jó tulajdonsága van, amiért bizony meg is kell fizetni az árát.

Fotók: Christie's International Real Estate

Nem elég, hogy Párizsban található, kilátással az Eiffel toronyra, közel a Trocadero Centerhez, de ráadásul még a francia főváros legpatinásabb kerületében is. Ott, ahol múzeumok, luxusmárkák üzletei, előkelő éttermek, nagykövetségek sorakoznak, és ott, ahol a francia elnök és felesége is tengetik a hétköznapjaikat. Természetesen ezen kívül más jelentős adottságai is vannak a szemet gyönyörködtető kúriának.


A birodalom alapterülete több mint 10.000 négyzetláb, amiből 4300-at a medence és a spa részleg tesz ki. Hét hálószobával és hét fürdővel büszkélkedik, továbbá egy 2260 négyzetláb területű üvegház is tartozik hozzá, ami még az arisztokratikus kor stílusjegyeit hordozza magán. A legtöbb szobából pazar kilátás nyílik a gondozott kertekre, és az 5400 négyzetlábú, parkosított teraszokra.


A luxus további fokozása érdekében, hatalmas üvegfelületek biztosítják a természetes fény beszűrődését, különleges kandalló díszíti a nappalit, burkolatnak sok helyen márványt és polírozott, időtálló Terrazzo-t használtak.


Nézzétek csak meg például a fürdőszobát. Az építészetileg jelentős alkotás ráadásul két, a 20. század legnagyobb hatású építőművészeti alakjának villája, Robert Mallett – Stevens, és Le Corbusier között fekszik.


Ha ez még mindig nem lett volna elég, akkor egy hat autós garázs és egy értékes borgyűjtemény darabjait rejtő pince is tartozik az ingatlanhoz. Ilyen tehát egy luxusvilla Párizs szívében, ahol ez az otthon igazi oázis lehet a nyüzsgő város közepén. A végén pedig elárulom, hogy mindez most eladó, úgyhogy tessék gyűjtögetni!