Trendmagazin

500 darab készül az IWC Saint Exupery 2012-ből

Az IWC a limitált órával kíván emléket állítani a 44 évesen elhunyt írónak

2012.04.22 | Váradi Zoltán

Az IWC egy 500 darabos limitációban megjelenő új Pilot modellről számolt be a napokban. A vörösarany flyback kronográf funkcióval ellátott karóra 43mm-es tokméretet és 15mm-es vastagságot kapott. A márka rajongóinak nem lesz meglepő a Pilot órák jól ismert sötétbarna bőrszíja, amihez ezúttal az óra számlapja is igazodik egy több árnyalatban fénylő, speciális dohányszínnel.


A Pilot's Watch Saint Exupery 2012 nevet viselő órát a világhírű ismertségű francia íróról, Antoine de Saint-Exupéry-ről nevezték el, akinek olyan nagy sikerű könyveit ismerhetjük, mint Az Éjszakai repülés, vagy A kis herceg.


Saint-Exupéry nem véletlenül lett az IWC új luxusórájának névhordozója, hiszen a francia író ha éppen nem történeteket alkotott, akkor repüléssel töltötte idejét. A második világháborúban francia felderítőként szolgált, majd New Yorkban élt. Tragikus halálát egy szerencsétlen kimenetelű katonai felderítés okozta 1944 július 31-én, amikor egy német harci pilóta tévedésből lelőtte az író repülőjét.


Az IWC a limitált órával kíván emléket állítani a 44 évesen elhunyt írónak. A Pilot's Watch Saint Exupery 2012 hivatalos áráról egyelőre nincs információnk, de minden bizonnyal 17 ezer euró fölötti áron kerül majd forgalomba.