Trendmagazin

A 8 éves művész zseni

Kieron Williamson tájképeket fest

2010.09.20 | Molnár Gergely

Kieron Williamson egy nem mindennapi angol kisfiú. Jelenleg ő Nagy-Britannia leghíresebb fiatal művésze, pedig még csak 8 esztendős. Az angol sajtóban csak Mini Monet-nak becézett fiú képei meglepő sikerrel szerepelnek a különböző kiállításokon.

Kieron Williamson alkotás közben

Legutóbb 33 műve kelt el 30 perc alatt, nem kevesebb, mint 235.000 dollár értékben. Világszerte felfigyeltek a műgyűjtők az impresszionista stílusban festő fiú tájképeire és mindenki szeretne beszerezni egy eredeti Williamson-t.


Első kiállítása után nőtt meg az érdeklődés munkái iránt 2009 augusztusában. Azonban az időközben kialakult várólista miatt türelmesen kell várnia annak, aki szeretne egyet a kis művész képeiből, amelyek a tájképfestészet klasszikus jegyeit hordozzák, mint például a havas táj, a széles égbolt vagy a folyótorkolatok.


Kieron ettől eltekintve átlagos életet él, iskolába jár és nagyon szeret focizni. A sokak által tehetséges festőnek tartott fiú Londontól 125 mérföldre él családjával egy kisvárosban. Remélhetőleg Kieron Williamson egy szép művészeti pálya elején van és nem hat rá később károsan a hirtelen jött siker.