Trendmagazin

A „nyugalom szigete” Jim Poteet módra

Lakj konténerben!

2011.09.24 | Major Imola

Képzeljünk csak el egy vízparti házacskát, ahol a baráti társaságunkkal sütögetünk, élvezzük a hely adta lehetőségeket, majd este kiülünk a verandára és éjszakába nyúlóan beszélgetünk. Jim Poteet háza pont ennek adhatna tökéletes otthont, vagyis tulajdonképpen adhat is, mert legújabb kreációja teljesen mobilis.


A texasi építész megragadott egy építkezésekről jól ismert konténert és eco-barát, stílusos vendégházzá alakította. A kedves kis lak mindössze egyetlen térből áll. Kis négyzetmétere azonban abszolút nem kelt szűkös érzetet a nagy üvegfal és ajtó jóvoltából, mely által a napfény folyamatosan átjárja a szobát.


A konténerben ezen kívül zuhanyzó, mosogató és wc található. Ha valaki pedig enni szeretne, elő a grillel. A kis épület téliesített, ezért egy külön fűtő-hűtő rendszer van beszerelve, mely a kis teret pillanatok alatt a legnagyobb hidegben is kellemessé varázsolja.


Az építész fontosnak tartotta a környezet adta lehetőségek kihasználását, ezért több természetes eljárást is belecsempészett. Ilyen például az elektromos komposztáló wc, a vízfeldolgozó rendszer, melyből a kert öntözőse egy az egyben megoldható és a zöld-tetőt kiépítése.


A belső térben, a padló és a falon egyaránt bambusz burkolat található, a kis zuhanyfülke és wc pedig modern, élénkpiros burkolatot kapott. Jim Poteet nagyon finoman ötvözte a modern berendezési tárgyakat, a természetes anyagokkal. Így egy olyan ember is jól érezheti magát itt, akit nem hoznak lázba az eco-barát eljárások.


A nagy veranda kialakítása pedig egy újabb pozitívum a san antonio-i kerti ház javára. Tehát mit gondoltok érdemes lenne lemásolni ezt az ötletet Jim Poteet-ről és hazánk nagy tavainak egyike mellé hasonló vendégházat építeni? Végtére is beleillik a környezetbe, vagy nem?