Trendmagazin

Hongkong legzöldebb felhőkarcolója

Minden lakáshoz kertként funkcionáló erkély tartozik

2012.06.10 | Nagy Anna

Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a nagyvárosok folyamatos növekedése, hiszen ezáltal egyre kevesebb marad meg a természetből, az emberek pedig szeretnének zöldövezetben élni. Erre kínál sajátos megoldást a Boutique Design tervezőiroda, akik megalkották a Canopy nevű felhőkarcolót Hongkongban.


A kreatív építészeknek eltökélt szándékukban állt, hogy a nagy metropoliszban egy olyan épületet hozzanak létre, ami a mai kor technológiát kihasználja, de mégsem szakad el teljesen a természettől. A Canopy egyik legfontosabb előnye a többi felhőkarcolótól, hogy ebben az épületben bármerre néz az ember, mindenhol lát valami kis zöldet, valami élőt. A lakásokat úgy alakították ki, hogy minél több anyag természetes legyen, továbbá az összes ablakból kilátás nyílik Hongkong csodás tájaira, amiket a tulajdonosok a 48 négyzetméteres, kerthelységként is üzemelő erkélyről is megcsodálhatnak.


A Boutique Design az egyedi eco megoldások mellett a kivitelezést is megújította: a torony építése költsége az általuk alkalmazott módszer szerint költséghatékony és más épületekhez képest hamarabb is elkészül. A hírek szerint Hongkong vezetésének annyira megtetszett a Canopy, hogy a jelenleg egyedül álló toronyból későbbiekben még jóval több épülhet a nagyvárosban.