Trendmagazin

A Chiltern rezidencia

44 milliós kaliforniai ingatlan

2011.06.18 | Oroszvári Péter

44 millió dollárt kóstál egy az amerikai Szilikon-völgyben található, angol szellemben felépített privát rezidencia. Amikor megtekintjük a nyugati part egyik legnagyobb ingatlanát, hamar megérthetjük, miért kerül ennyibe...


A hat holdas földön 1992 óta áll a 3400 négyzetméteres főépület, ám több része sokkal régebbi egységekből lett összerakva: 1633-as angol falak, 15. századi gótikus kapualjak, és egy 17. századi faburkolattal ékesített, 13 méter magas előtér. A hét hálószoba, és hét és fél fürdőszoba mellett megtalálható itt a világ egyik legnagyobb festettüveg-gyűjteménye, 13. századi darabokkal.


A második emeleti óriáslakosztály egy egész szárnyat elfoglal: pazar hálószobát, külön öltözőszobákat férfiaknak és nőknek, egy nappalit és egy irodát kínálva. Diófa- betétek, fekete gránit, perzsa zöldónix és őskori kőanyagok teszik fejedelmivé ezt a negyedet. A főépület harmadik emeletén bronzajtókon át vezet az út egy irodahelységbe, privát galériába és egy teraszra ami az öbölre néz.


A luxusingatlan területén megatlálható még egy 25 méteres beltéri medence, squash- és teniszpálya, konditerem, 60 éves kertek, 50 fás gyümölcsöskert, több rózsakert, egy angolkert, egy franciakert, egy labirintus, egy koi kert, tavacskák, egy vízesés, szökőkutak, kilátók, egy vendégház és 7 méteres kőfalak.