Trendmagazin

Party a gyógyulás jegyében

A Dokk Beach a Heim Pál Gyermekkórházért

2011.09.06 | Szabó Adrienn

A Dokk Beach, a Hajógyári Sziget egyik legnépszerűbb szórakozóhelye. Kicsiny hazánkban itt dobog az R’n’B szíve egész nyáron. Az amerikai, tengerparti szórakozóhelyek hangulatát hozza el a Dokk Beach az odalátogatók számára. Miami életérzését idézi a pálmafás úszósziget, ahol minden zeg-zugból az élet árad. Akinek nem volna elég tágas a tánctér, uralhatja a terepet a Dunán egy hangulatos csónakázás idejére, de a hattyúkat formázó vizibiciklik is részét képezhetik egy kis romantikázásnak. A medence és a jacuzzi szintén a luxus fogalmát hivatottak megeleveníteni a közönség előtt. A legnagyobb Rhythm and Blues slágereket pedig a legnépszerűbb hazai DJ-k pörgetik, nyári renzidenciájukon.


Szerdánként a magyar floridai partokon rázhatjuk a Shake it on the Beach keretében. Csütörtökön tematikus bulikkal várják a közönséget, Miller közreműködésével. Pénteken DJ Fat, Revolution és DJ O'Neal, szombatonként pedig a Peaches And Cream csapata szórakoztatja a jónépet. A hangulatos környezetben már csak egy dolog szükséges, hogy elkapjon az R’n’B feeling és magával ragadjon a party. A szerdai sorozat megnyitójaként egy jótékonysági partyra kerítettek sort, a belépő jegyekből származó teljes bevételt a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályának ajánlották fel. Az átadón magazinunk is jelen volt. A támogató partnerekkel is beszélgettünk a nyár egyik legkülönlegesebb partyjáról.

A Dokk Beach egyik rendezvényszervezőjét, Kovács Bertalant kérdeztük a szórakozóhelyről és az ott szervezett partykról.

A Dokk Beach rendezvényei igen nagy népszerűségnek örvendenek, pár szóban bemutatnád az olvasóinknak a szórakozóhelyet és a különleges, általad szervezett partysorozatot?

A Dokk Beach Magyarország nyári R'n'B fővárosa. Egyedül itt élheti át a nagyérdemű közönség az amerikai stílusteremtő videoklipek tengerparti hangulatát. Pálmafás úszószigetén a legnagyobb R'n'B slágerek pörögnek a tánctér minden négyzetcentiméterén. A csónakokban, vizibicikliken, a medence partján és vizében valamint a jakuzziban is tombol a buli! Szerdánként a Shake it on the Beach valóban a nyár legnagyobb medencés partisorozata! Minden héten változatos programok várják a bulizókat, Celebek , Énekesek ,Tűz zsonglőrök , Artisták , egy hihetetlenül látványos buli keretében, ahol az ország legkiválóbb amatőr és profi táncosai mérik össze tudásukat, miközben gyönyörű modellek mutatják be a nyár legtrendibb fürdőruháit. Elmaradhatatlan továbbá két lemezlovasunk Revolution és DJ O’Neal akik a szakma egyik leg közkedveltebb DJ párosának mondhatók.

Ki a célközönség a rendezvényeiteken, milyen korosztály és milyen stílusirányzat, vagy trend követői?

Célközönségünkbe tartozik minden igényes bulizni vágyó fiatal, aki szereti az amerikai, Hip-Hop stílust, a minőségi R’n’B Zenét és a video-klippekből már jól ismert Pool Partyk hangulatát.


Az ilyen eseményeken gondolom a látogatottság megugrik. Ilyenkor esetleg bővül a társaság más érdeklődési körű személyekkel? Itt arra gondolok, hogy esetleg a sziget más szórakozóhelyein partyzók átszivárognak a ti bulijaitokba.

Természetesen minél több fellépő vesz részt egy-egy rendezvényen, annál szélesebb körben jelennek meg más stílusirányzatok követői. A színvonalas előadásokat szeretettel tekintik meg a szigeten egyébként máshol szórakozók is.

Külföldiek és hírességek körében mennyire népszerű a Dokk Beach?

Rendszeres vendégei klubunknak külföldi vendégeink, bizonyos része törzsvendégnek mondható valahányszor Budapestre látogatnak munka, tanulmány vagy egyéb elfoglaltság miatt, rendszeresen meglátogatnak bennünket. Hírességek körében szintén közkedveltnek mondható a Dokk Beach. időről időre nálunk szórakozik Kállay Saunders András , Tolvaj Renáta , Düki , SP , a Való Világ valamint az Éden hotel szereplői.


A West Balkán tragédia óta minden nagy létszámban látogatott rendezvényt támad a sajtó, az ellenőrök stb. Milyen intézkedésekkel biztosítjátok a fiatalok biztonságát?

A West Balkán tragédia természetesen minket is lesújtott, azonban azt mindenképpen le kell szögeznünk, hogy egy ilyen vagy egy ehhez hasonló tragédia létrejötte a Dokk Beach-en szinte lehetetlen. Több éves szakmai múltra tekintünk vissza, a hozzáértés és felkészültség teszi lehetővé a problémamentes, nagy létszámú rendezvények lebonyolítását. A legjobb példa erre a május 27-én tartott Dream Island Summer Opening, melynek alkalmával közel 30.000 vendég szórakozott kellemes, nyugodt környezetben.

A jótékonysági rendezvényen megszervezett divatbemutatóról személyesen Vivien Vance-t, a márka névadóját és tervezőjét kérdeztük.

Milyen jellegű a divatbemutató egy ilyen rendezvényen, mitől egyedi jellegű?

A Vivien Vance egy exkluzív márka exkluzív bemutatóval. Magyarország legcsinosabb modelljeivel dolgozunk, ezért a Show már megjelenésében is vonzza a tekinteteket. A turné helyszínein a fő szempont a nívó és a presztízs, melyet a Vivien Vance név fémjelez. A bemutatót a közvetlenség és a nyitottság jellemzi. Modelljeink a Show előtt és után is a helyszín vendégeivel töltik az időt, ezzel is prezentálva, hogy Vivien Vance-nek fontos a közönséggel való kapcsolattartás.


A VVN milyen irányvonalat képvisel? Mi idén a legközkedveltebb darab, mi a legdominánsabb szín és fazon?

Márkánk az eleganciát és a nőiességet képviseli. A piacon egyedülálló az a frissesség és szenvedély, melyet a Vivien Vance hitelesen ötvöz minden egyes kollekciójában. Az idei év trendje az egyedi tervezésű fürdőruha, ezen belül a „brazil” fazon most a legközkedveltebb. A nyári színektől eltérően idén újra fénykorát éli a fekete szín.

Télen is bemutatásra kerülnek a legújabb kollekció modelljei?

Természetesen. Fürdőruháink mellett ugyanolyan nagy szerepet játszanak fehérnemű kollekcióink is, melyeket a nyár elmúltával, télen is bemutatunk a turné helyszínein. A Vivien Vance követi az évszaknak megfelelő külföldi trendeket, ezáltal itthon is elérhetővé válik a nemzetközi divat mind a fürdőruhák, mind a fehérneműk terén.

Jelenleg Magyarországon hol nyílik lehetőségünk hozzájutni az általunk kiszemelt darabokhoz?

A Vivien Vance egy kiemelkedő márka a fürdőruha piacon, ezért az értékesítést is igyekszünk a brandnek megfelelően magas színvonalon tartani. Jelenleg minden nagykereskedésben megtalálhatóak kollekcióink, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokban. Márkánk arculata megtekinthető a www.vivienvance.com oldalon, termékeink pedig a www.lingerieplaza.hu web-áruházban vásárolhatóak meg. A Vivien Vance fontos szerepet vállal a társadalomért is. Nagy örömünkre szolgált, hogy bemutatónkkal hozzájárulhattunk a jótékonysági rendezvény sikeréhez, és így a belépőkből befolyt összeget a Heim Pál Gyermekkórháznak adományozhattuk.

A Dokk Beach egyik legnépszerűbb DJ-jét, DJ O’Neal-t is kifaggattuk a rendezvénnyel és az idei nyári szezonnal kapcsolatban. Az eseményen Revolution-nel gondoskodtak a vendégek jó hangulatáról.

Milyen nyári slágerek váltak a legnépszerűbbé az idei szezonban?

A mostani friss party-generáció egyre inkább a gyorsabb zenékre vevő, míg az idősebbek szeretik a lazulósabb track-eket. Az LMFAO, Pitbull, a Far East Movement és Taio Cruz ontják a nyári slágereket. Utóbbival sikerült Siófokon egy közös fellépés erejéig találkoznom is, Az idősebbek számára viszont kifejezetten kedvesek az olyan feldolgozások, mint a Mann, Iyaz feat Snoop Dogg közös track vagy a Busta Rhymes és Chris Brown - look at me now. Személyes kedvencem e nyáron viszont Vato Gonzales feat Foreign Beggars - Badman Riddim című zenéje.

DJ O’neal és Revolution

Melyik az a pont, amikor a party kiteljesedik? Melyik számhoz vagy időhöz köthető?

A bulikat általában úgy építjük fel, hogy legyen egy bizonyos ívük. Általában a warm up rész tart 1 óráig, majd 1 és 3 között van az az időszak, amikor a legzsúfoltabb a szórakozóhely, a levezetés pedig néha kitolódhat akár 4 utánra is. Ettől függetlenül folyamatosan figyelnünk kell a bulizó közönséget és minden rezdülésükre reagálnunk kell, mert könnyen érhetik az embert meglepetések.

A múltkor az első két hang után egy klasszikust ismertem fel, mennyire fűszerezik meg a partyt ezek a, mondhatjuk, retro R’n’B számok?

Aki ismer engem, az tudja, hogy én kifejezetten a régebbi hip hop zenékért rajongok, így igyekszem a party során sok olyan előadót belecsempészni a szettembe, akik a 90es években alkottak örökzöld himnuszokat. Nem maradhatnak el az igazi klasszikus előadók, mint LL Cool J, Redman, De La Soul, DMX, de az R'n'B részleg igazi nagyágyúi is felcsendülnek, mint például a 112, Mary J Blige, Jaheim vagy éppen a Destiny's Child.

Sokak szerint a zene gyógyít, most Ti hozzájárultatok sok gyermek gyógyulásához a zenétekkel. Milyen érzés a támogatók listáján látni a neved?

Nagyon jó érzés egy jó ügy mellett kiállni.. Már nem először sikerül segítenem a rászorulókon egy-egy gyűjtés kapcsán. Az iszapkárosultak és az árvíz által sújtott területek lakóinak is gyűjtöttünk már. Nagyon jól esik, hogy már sokadszorra merül fel a nevem egy ilyen jótékonysági rendezvényen. Itt sikerül átlépni egy határt, ahol már nem csak a szórakoztatásról szólnak a bulik, hanem az összefogásról és az empátiáról is.

A jó kis muzsikák mellé elengedhetetlen a szórakozóhely lényege: a tánc. A lüktető ritmusok a hazai profik lábát is elkapták, így hétről-hétre színesítik produkcióikkal a Dokk Beach táncparkettjét. Puskás Helga (Hellady), Guttermuth Márk (Marquez), Csürke Tibor (Titto) és még sokan mások mozdulnak meg a vad ütemekre.

Mennyire komoly egy táncpárbaj? Mit vívtok ki ilyenkor, ha győztesen jöttök ki belőle?

Én, személy szerint egy párbaj megszervezésekor, vagy annak spontán létrejöttekor nem hajtok különféle „nyereményre”hanem csak arra, hogy kedvet adjak olyan embereknek a tánc kipróbálására, akik valamilyen bátorsági vagy egyéb testi, illetve lelki probléma miatt nem mernek belevágni… ezért van az, hogy szeretek minél több embernek esélyt adni, hogy kipróbálhassa magát és megérezze azt, amit én ilyenkor átélek. (Hellady, a streetdance show-k anyja és a www.utcaitanc.hu tánciskola vezetője)

A koreográfiákat mi alapján állítjátok össze? Egy hétköznapi ember számára lehetséges, hogy kiemeljen elemeket a bemutatóitokból és bevesse egy parti alkalmával?

Egy koreográfia összeállítása folyamán egy látványos, dinamikus, jól táncolható mozdulatsor kialakítására törekszem. A lépés sorozatok egyszerűnek tűnő, de egyben picit csavart mozdulatsorok, amik jó megfigyelő képességgel könnyen elsajátíthatóak. (Hellady)

Artisták a Dokk Beach táncpárbaj show-n

Esetleg vállaltok mozgáskultúra javítást a fiatalok számára?

Nos, én úgy szoktam kezdeni a tánciskolába, hogy ha az illető másnál tanult már korábban, akkor megkérem, hogy mutasson valamit, hogy fel tudjam mérni a tudásszintjét. Ha egyáltalán nincs alapja, nos az esetben az alap lehelyezésével kezdjük. Ezt követően, amilyen stílust veszünk először, azt tanítom meg neki szintén, egészen az alapoktól kezdve, egy-egy mozdulatot és utána kezdem el a tananyagot felépíteni, ha már biztos lábakon mozognak. Természetesen vállalunk mi is és más tánciskolák vezetői is mozgáskultúra javítást, mindenkiből kihozzuk a legjobbat! (Marquez a Dark Diamond Dance vezető táncoktatója, magyar hip-hop és electric táncbajnok) Itt én még hozzáfűzném, hogy a leginkább előforduló hiba az a ritmusérzékkel van. Ennek viszont van egy egyszerű elsajátítási formája, ami nem más, mint az ütemre való taps vagy csettintés, ha ez belerögzül az agyba utána nincs az, hogy ritmus mellé táncol az illető. (Hellady)

Mivel színesítitek a bemutatóitokat?

A bemutatót sok mindennel lehet színesíteni, például kisebb közös mozdulatokkal, vagy akár egy poénos dologgal, esetleg, még amit eddig nagyon kevesen tudnak, az a szaltó. Na, ennél az akrobatikai elemnél nagyon oda kell figyelni, mert súlyos balesetek következhetnek be elég gyorsan és váratlanul! Ezt az elemet csak annak ajánlom szórakozóhelyen való bemutatásra, aki már egy ideje gyakorolja és hibátlanul megy neki, de akkor is nagyon óvatosnak kell lenni az első és amúgy minden próbálkozásnál! (Titto, a Dokk Beach levegőjének Ura)

A tökéletes partyn elengedhetetlen a pazar hajkorona és smink, melyről a Karda Beauty Studio gondoskodott ezen a különleges napon is.

A hölgyek egy party előtt órákat töltenek el hajkoronájuk csinosítgatásával. Az idei trendeknek megfelelően milyen könnyen viselhető és gyorsan elkészíthető frizurát javasoltok a lányoknak?

Rövid hajnál a megoldás az ha kivasalja a haját és hajformázó krémmel formázza. Hosszú hajnál kiegyenesíti vagy behullámosítja utána egy kis lakkal rögzíti.

Hol tudják igénybe venni a szolgáltatásaitokat azok, akik nem szeretnének maguk bíbelődni frizurájuk és sminkjük elkészítésével? Esetleg van valamilyen különleges ajánlatotok?

A studió és a white angel szépség szalonjában ingyenesen igénybe vehetik a szolgáltatásainkat ahol a fodrászat mellett smink és masszázs is várja a szépülni vágyókat.

A nyári hőségben nem olyan kellemes egy éjszakát végigtáncolni sminkben és valljuk be nem is egészséges, mit tudtok ajánlani azoknak, akik mégis szeretnék elfedni szépséghibáikat?

Speciális nedvesség taszító anyagok vannak amik megvédik a hajat , hogy begöndörödjön vagy behullámosodjon, olyan sminkfixáló spray ajánlott ami tartóssá teszi a sminket.


Ez több, mint egy eseményről történő beszámoló, a rendezvény pedig sokkal több volt, mint egy egyszerű party. A Dokk Beach egy nagyon fontos eszközhöz járult hozzá az összegyűjtött összeggel a Heim Pál Gyermekkórház számára. Egy új, hordozható ultrahang készülék megvásárlását támogatták, mely a jövőben, nagyban segíti az orvosok munkáját a sürgősségi ellátásban. A fiataloknak egy átmulatott este, nekik adott esetben az életük. Ezúton is szeretnénk a szervezők nevében köszönetet mondani minden résztvevőnek!