Trendmagazin

Futurisztikus hotel Abu Dhabiban

Ötven percre Dubaitól épült fel a luxusszálloda

2012.11.17 | Munkatársunktól

Az Egyesült Arab Emirátusok egyre-másra ontják a lélegzetelállító és megdöbbentő építészeti alkotásokat. Dubai után Abu Dhabi is versenybe szállt: íme, legújabb ötletrohamuk, a Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel. A hotel nevében a Viceroy alkirályt jelent, amivel kicsit el is bagatellizálták a nevét, inkább Yas King-nek, Yas királyának kellett volna elnevezni a benne megtalálható luxus miatt.


Yas szigetén található, 10 percre Abu Dhabi repterétől és 50 percre Dubaitól. A hotel egy szélben mozgó halászhálót formáz. A szád is tátva marad, ha meglátod, hogyan tükröződik ez a ragyogó alkotás a hozzátartozó kikötő vízén. 499 szobája van, a standard méretűtől egészen a 2 pazar elnöki lakosztályig.


Minden szobája könnyed vonalvezetésű, luxus bútorokkal berendezett. 14 étterem és bár szolgálja a kulináris élvezeteket az egész világból származó konyhával, még a japán Robotoyaki is képviselteti magát. Ha felmész a tetőteraszra, azt veszed észre, hogy az Abu Dhabi Forma 1 pálya a lábaid alatt fut el. Két tetőmedence a kiszáradt testeknek, egy diszkó a táncolni vágyóknak és egy bámulatos spa a fáradtaknak nyújt felüdülést.

Egy éjszakai szállás ára a Yas Viceroy Abu Dhabiban 750 AED-ról indul, ami 158 dollárnak (35 ezer forintnak) felel meg.