Trendmagazin

A golyóálló mellények Armanija

Amikor a divat nem megy a biztonság rovására!

2011.07.01 | Hegedűs Ádám

Miguel Caballero kolumbiai divattervező olyan textíliát állított elő, amely hasonló a közönséges gyapjúhoz, ám golyóálló, így a 9 milliméteres lövedék sem hatol át rajta. A golyóálló mellény fogalmát valószínűleg senkinek se kell bemutatni.


Aki életveszélynek van kitéve, és nem kíván minden egyes nap golyóálló mellényt húzni, könnyen orvosolhatja a problémát, ugyanis Miguel Caballero divattervező ezen a szakterületen elégíti ki a vásárlók igényeit. A golyóálló mellény szemmel látható a viselőjén, míg a golyóálló ruhák nehezen észrevehetők, így egyesül a dizájn és a biztonság - hirdeti termékeit a tervező.

Obama golyóálló öltönyben tartott beszédet

A Miguel Caballero féle öltözékek nagy keresletnek örvendenek politikusok, testőrök illetve milliomosok körében. Számos híres politikus rendelkezik már golyóálló öltönnyel, mint pl. a spanyol Fülöp herceg, a kolumbiai Álvaro Uribe elnök vagy Venezuela elnöke, Hugo Chávez. Barack Obama a washingtoni beiktatási eskütétele alkalmából is Caballero golyóálló öltönyben jelent meg.


Kolumbiában gyakoriak a fegyveres összetűzések a rendőrök és a kábítószer termesztők, nagykereskedők között, így nem véletlen, hogy Miguel Caballero kitalálta és kifejlesztette a Caballero szőttest. Tizenkétezer dollár körüli áron (2,3 millió forint) bárki vehet golyóálló pólót, ami ellenáll automata fegyvereknek is, mint például a mini-Uzinak. Caballero roppant sikeres üzletember, hiszen már több mint 16 országban jelen van  üzleteivel, így a flancos londoni Harrods áruházban. A vásárló miután felpróbálja az árut az üzletben, ha igényli pisztollyal rá is lőnek, hogy véletlenül se keljen aggódnia a termék minőségét illetően.

Az utóbbi időben nem csak a golyóálló öltönyök, de a páncélautók is nagy keresletnek örvendenek, az erről szóló összeállításunkat itt olvashatod!