Trendmagazin

A hamisíthatatlan francia sikk

Sinéquanone 2011, őszi-téli kollekció

2011.11.05 | Szabó Adrienn

Elegancia, kifinomultság, ízlésesség, ezzel áldozik évről évre a Sinéquanone a divat oltárán. A hölgyek közkedvelt francia brandje idén az őszi kollekcióba belecsempészett egy kis hanyagságot, egy enyhe lazaságot. Előkerülnek a 40 éves múlttal rendelkező szabásminták, így a ’70-es éveket idéző klasszikusokkal találkozhatunk, melyekből ihletet merítettek az idei szezon kollekciójához. A stílust felturbózták a ’80-as évek sportos stílusával, mely meghagyva a női bájt a kényelem szempontjait részesítette előnyben. Még ugrottunk egy tízest és a ’90-es évek jól szabott sziluettjeibe burkolhatjuk magunkat télre. A hosszú ruhák, a laza kalapok, a trapéznadrágok és a hanyagul vállra dobott szőrmék viszik a főszerepet az idei szezonban. A barna szín végigvonul szinte az egész kollekción több árnyalatban is. Okos párosítások, finom harmónia és kidekázott egyensúlyok – ez a Sinéquanone receptje.


Kezdeném a pirosas, élénk, korallos világgal. A kollekció tüze, lángja ez a finom vadsággal felruházott ruhatár. A feketét és a szürkét dobták fel a paprikás színárnyalattal, mely a bő szabású poncsó, a kalap és a kendők mellett a kis masnis övben jelenik meg. A kockás kendőket kedvünk szerint megköthetjük a kívánt formában és öltözékünkhöz egyeztetett stílusban. A Sinéquanone-nál egyedi módon jelenik meg az idei brandek közt a mogyoróbarnás árnyalat. Egy finom mogyorós karamella és különböző csokoládék juthatnak eszünkbe a soron következő kollekció családról. A fekete-barna csíkos modellek, lágy, barátságos, meleg árnyalatukkal rendkívül emberközelivé és kellemessé teszik a ruhákat és kiegészítőket. A barna pöttyös, lágy esésű, chiffon- szerű anyag fátyolos könnyedsége ütközik a szőrme tömény súlyával.


A retro mintás twiggy ruhán alapszik a következő világ. A barna és a tintakék jelenik meg ebben a családban. A szőrmegalléros bőrdzseki és az elején beszűkített beige ceruzaszoknya kettőse a kékkel kiemelve egy életteli megjelenést biztosít. Magazinunk kedvence az élénk indigókék ballonkabát. A natúr színek mellett voksoltak idén, ez alá a kalap alá vesszük a barna csíkos tunikákat, melyek bő szabása és lezsersége a hideg téli napokon nyugtató melegségbe burkol. Ezt a békés harmóniát kavarták fel egy korallos árnyalattal, mely vibrálást, életet és egy kis frissességet visz a téli álomba. A harsány szín vastag sávokkal töri meg a barna, egyhangú világát. Az színkompozíciót olyan tökéletesen eltalálták, hogy a porcelánbőrű hölgyek is bátran viselhetik a ruhákat, de a kreolosabb bőrtónusúaknak is igen előnyösen állhat a kollekciócsalád bármely darabja.


Már említeni akartam, hogy a 101 Kiskutya című filmből Anita virággal díszített kalapjára emlékeztetnek a Sinéquanone divatos fejfedői, a következő színcsokorban viszont mindenképp megragadom az alkalmat, hogy ezt a világot felidézzem. A bájos Anitát most kiütném a nyeregből és átadnám a terepet Szörnyellának. A velejéig romlott divatház vezetőnő híres, gonoszsága mellett tökéletes ízléséről, így most pozitív példaként hoznám fel pár sor erejéig. Már mindenki sejtheti, hogy minek kapcsán került említésre a mesehős, ugyanis most a fekete-fehérnek áll a világ, a klasszikus elegancia jegyében. A két szín kontrasztjával és az éles ellentétekkel alakították ki magazinunk legkedveltebb darabját, a szimmetrikus, középen határvonalazott ceruzaszoknyát. Már csak egy bőrdzseki és egy pofás kis járgány hiányzik, ebből egyet garantáltan megtalálunk a Sinéquanone-ban hiszen az átmeneti kabátok tárát színesítik a kerek nyakú bőrkabátok.


A wild life jegyeit eddig kevés darabban lehetett felfedezni a Sinéquanone-nál, azonban most egy lágyabb, letisztultabb formában, mint mondjuk egy vad cavalli, behozták a leopárd és kígyómintát a kollekcióba. A kicsit kávésabb árnyalatú, pasztelles alapú színvilágot választották. Legnagyobb meglepetésemre a javasolt kiegészítők kék színben pompáznak, mely még egyedibbé teszi a piacon a francia vadmacskákat.


Zárás képen tehát gyorsan foglaljuk össze, mivel is szolgál idén a Sinéquanone. Az uralkodó színek a fekete, a fehér és a naturális színek, mint például a mogyoróbarna, csokoládébarna, kávé szín, őzbarna és a homokszín. Ezek egészülnek ki pár élénk árnyalattal, mint például a korallos piros, vagy az indigókék. Szabás tekintetében a ’90-es évek trapéz fazonját, ceruza formáját, az ujj végek szűkítését, és a bő szabású, deréknál övvel megtört formát követi a fall-winter kollekció. A kiegészítők a márkánál mindig a harmónia és egyeztetett stílusvilág jegyében születnek meg, nincs ez máshogy idén sem. Anyagok tekintetében pedig megállapíthatjuk, hogy a finom vékony textíliáktól a vastag kötött darabokon át a szőrme különböző fajtáiig igen széles kört érintenek a matéria palettán a ruhák. Legfőbb kiegészítőkként a kalapok és kendők jelennek meg minden színben és az utóbbiak a legkülönfélébb mintákban.


Az egészen vékony övek mellett megjelennek a vastagabb, markánsabb darabok is. A táskák nagy többsége kézi, rövid pánttal, de a még éppen hogy vállra akasztható modellek is fellelhetőek a kínálatban. Egyébként rendkívül praktikus darabok sok zsebbel, elválasztóval, melyek mind biztonságosan zárhatóak. Hogy némi extremitást vigyenek a nők kedvenc – és legtöbbek által gyűjtött – kiegészítőjébe, a táskákat csatokkal, designos zsebekkel és bőr rojtokkal díszítették. Végezetül a kedvenceim, a szőrmék, melyeket a legegyszerűbb viselni, az egész annyi, hogy egy laza mozdulattal a vállunkra dobjuk és legelegánsabb sikkes mozgásunkat elővéve viseljük a puha szőrös kiegészítőket.


Már csak egy dolgot kell megemlítenem, hogy hol juthatunk hozzá a kiszemelt Sinéquanone darabokhoz. Az Andrássy út 7. szám alatt és a MOM Parkban is betérhetünk a Sinéquanone hangulatos üzleteibe, ahol kedves és szolgálatkész eladók várják a vásárlókat.