Trendmagazin

Luxusszéf Hublot órákhoz

Ékszeres rekeszekkel is kérhető a széf

2012.07.05 | Oroszvári Péter

Hublot gyűjtők számára építette meg legújabb luxusszéfét a Döttling. A biztonsági tároló nem csak védi az órákat, de mozgatja is őket, hogy mindig legyen elég energiájuk a működéshez.


A cilinder alakú Hublot Morphosis Watch Winder Safe 180 kilogrammot nyom, és egyszerre 42 óra tárolható benne két, egyenként 21 férőhelyes panelen. Védelmi üzemmódban az órákat a befelé forduló vastag acélfal védi, ami a PIN-kód beütésével engedélyezi a hozzáférést. Először 90 fokot fordul el, megmutatva az első panelt, majd egy gombnyomásra a következőre halad tovább. Persze, nem sokan büszkélkedhetnek 42 darab Hublot-val – ők kérhetik a széfet ékszerek számára kialakított rekeszekkel is.


A széf egy iPad dokkolóként is funkcionál, lényegében ezen keresztül üthető be a kioldó kód, és ezzel állítható be az órák forgatásának gyorsasága, iránya is, vagy akár le is kapcsolható. Mindemellett beépített hangszóróin keresztül zene is hallgatható, ha pedig szükség van az iPad-re, mindez elvégezhető a Wi-Fi hálózaton keresztül is.


A széf az órákhoz hasonlóan minőségi anyagokból készül: az acél kereteket karbon felületek díszítik, és az Hublot-ra emlékeztető H-alakú csavarokat használtak. Az óra-dokkoló elérhető 500 kilogrammos megerősített verzióban is, induló ára pedig 200 ezer dollár.