Trendmagazin

Korunk legfurcsább állásai

Vannak, akik nem a hétköznapi utat választják

2013.06.06 | Boskovics Bianka

Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy hagyományos munkakörben dolgozik nap, mint nap. A legtöbb embernek, ha rákérdeznek a foglalkozására, nem kap meghökkentő reakciókat. Az alábbiakra azonban biztos sokan felkapják a fejüket.


Szagtesztelő

Itt nem parfümkészítőkről esik szó. Egyesek (meglehetősen bátrak) a dezodorok fújás utáni eredményeit elemzik, méghozzá közvetlenül a tesztalanyok hónalján. Finnyás ormánnyal rendelkezők, kellemetlen szagoktól irtózók kerüljék!

Hivatásos alvó

Isteni érzés kipihenten kezdeni a napot. Még istenibb, ha egy nemkívánatos ébresztő után kóválygó fejünket visszarejthetjük a paplan közé. Amennyiben hivatásos alvónak szegődünk, erre lehetőség nyílik, valójában fel sem merül a pihenéshiány esélye. Sőt, ilyenkor a tudomány oltárán áldozunk! Kutatók figyelik, elemzik az észlelteket, így jutva előrébb (többek között) az alvási rendellenességek feltárásában.

Kókuszdió-ellenőr

Melegebb éghajlatú területeken gyakorta találkozhatunk gyönyörű kókuszpálmákkal. Egzotikus városokban pedig értelemszerűen díszítőelemként is funkcionálnak. Egy a bökkenő: a pálmákon érlelődő diók, amikor elérkezettnek látják az időt, lepotyognak korábbi helyükről, nem kis meglepetést okozva ezzel a járókelőknek. Hogy a baleseteket elkerüljék, ellenőrök vizsgálják a fákat, a balesetveszélyes gyümölcsöket pedig eltávolítják.

Vízicsúszdázó

A nyár, a strandolás szinte elképzelhetetlen vízicsúszda nélkül. Sokan szeretik, mert felpezsdít, üdítően hat a tikkasztó hőségben. Annak érdekében, hogy mindezt teljes komfortban élvezhessük, egy-egy profi vizsgálja meg előttünk, ügyelve a megfelelő magasságra és sebességre. Erre az állásra kevesen mondanának nemet.

Állateledel-kóstoló

Végezetül egy olyan foglalkozás, ami sokakat eltántorítana. Kisállataink optimális étkeztetése kiemelten fontos minden valamirevaló tulajdonos számára. Erős gyomrú embertársaink értékelik az eledel állagát, ízét, majd érthető módon egy pohár vízzel öblögetnek. Csak óvatosan!