Trendmagazin

A környezettudatos közlekedésé a jövő

Ilyen a Jordi Poblet Pedro által megálmodott elektromos motor is

2011.04.21 | Major Imola

A spanyol designer, Jordi Poblet Pedrol legújabb kedvencét mutatta be a nagyközönségnek a napokban. Célja az volt, hogy a motor trendi megjelenése feltűnést keltsen, és ennek segítségével felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.


Az elektromos motorok egyelőre még nem annyira közkedveltek, inkább az idősebbek számára ismert elektromos kerékpárok van forgalomban. De itt az ideje, hogy ez megváltozzon és más korosztályok is kedvet kapjanak a környezetbarát, pénztárca kímélő motorok használatára. Nagyon szépen formatervezett, a fő hangsúly a fa és fém elemeken van. Különleges anyaghasználata eltereli figyelmünket a nem természetes, műanyag kiegészítőkről. Részleteiben elveszve érdekes megoldásokkal szembesülünk, a LED-es lámpasor és a kerékfelfüggesztés egyedülálló.


Az elektromos hajtást több kisméretű színes akkumulátor adja. Nagyon praktikus, kicsiny méretének köszönhetően akár egy átlagos női táskában is elfér. A Biona névre keresztelt motor, a remények szerint megpiszkálja a motor szerelmeseinek kíváncsiságát és a koncepciós tervből egy nagyobb lépéssel a gyártó sorra kerül majd. A visszajelzések alapján erre minden esély megvan, már csak az a kérdéses, hogy teljesítményben képes e felvenni a versenyt elődjeivel.


A műszaki adatok, fogyasztás, fenntarthatóság, hatótávolsági adatok egyelőre még nem kerültek nyilvánosságra. Ennek oka, hogy az első benyomást külsejével akarták elérni. Egy dolog azonban egészen biztos, ára a gazdag réteg számára lesz kifizethető és nem lenne meglepő, ha a következő Tomb Raider filmben Angelina Jolie hasonlóval száguldozna.