Trendmagazin

A kristálypalota összeomlott

Magyarország – ahonnan hagynak kivonulni egy luxusmárkát

2011.10.02 | Szabó Adrienn

A sok jó mellett sok rosszat is hozott az ősz, de most a legnagyobb divatkatasztrófáról számolnék be. Igen, a hír igaz, szeptember 30-án este előreláthatólag egy életre bezárták az Andrássy úton a Roberto Cavalli csodálatos szalonját.

Pedig minden jól indult...

2008. november 25.: történelmi pillanatra került sor, megnyílt a Roberto Cavalli csillogó-villogó szépsége az Andrássy út 23. szám alatt. Ám nem élte meg harmadik szülinapját az üzlet, melyben a legapróbb részletek kialakításában is benne volt személyesen Cavalli úr keze munkája és a megnyitóra személyesen is ellátogatott. A fal színét valaki szeretné nappalijában látni? – nem fogja, hiszen külön kikevert, egyedi színkóddal ellátott árnyalat; azaz eredeti Roberto Cavalli szín. Swarovski függöny, egyedi csiszolt kristályokkal kirakott lépcső, egy V.I.P. öltöző szoba, aranytól csillámló padló; ez mind a különleges kristálypalota belsejében található. Egy igazi ékszertől fosztják most meg hazánkat, egy igazi kincstől. A belső, valódi értékekről, a káprázatos Roberto Cavalli darabokról, mely mindegyike több mint csupán egy ruha, már nem is beszélek.

2011. szeptember 30. 19:00: a második történelmi pillanat, hatalmas arany kígyókilincses kapuit bezárja a közönség előtt a Roberto Cavalli szalon az Andrássy út 23. szám alatt. A divat szerelmesei gyászban, magazinunkkal együtt. Hogy mi az ok? Hazugságot nem fogok írni, a színtiszta igazságot meg szerintem csak Isten tudja. Így csak olyannal szolgálhatok, ami köztudott információ.

Az üzlet pedig ragyogott...

Az Andrássy úton egy üzlet havi bérleti díja több millió forintra rúg. Mindig két fél szerepel egy játékban, az aki kiad és aki kivesz; aki kiad emelhet, aki kivesz vagy fizet, vagy mehet. Nagyon egyszerű a játékszabály és nagyon kevesen tudnak jól játszani. Ezt a finoman csepegtetett információt mindenki raktározza el oda, ahova szeretné. A konkurencia szerint persze Vajna úrnak nem ment az üzlet, és ahogy azt ők mondták: törzsvevőkből nem lehet megélni, na ezért húzzák le a rolót. Persze ez annyira igaz, mint az, hogy a D&G ellen csődeljárás indult. De a versenytársak miért is nyilatkoznának pozitívan? Nekem igazából nem tisztem eldönteni, hogyan történt és mi is pontosan, egy biztos és igen szembetűnő tény birtokában állok: a hatalmas végkiárusítás táblák. Összeszorul a gyomrom, ha hatalmas kartonpapírra vagy fóliára gondolok, ami hamarosan felkerülhet az eddig fényárban úszó és tündöklő kirakati ablakokba.

Az hagyján, hogy a Roberto Cavalli boutique bezár, egyesek azt jósolják, hogy a többi franchise és main line szalonnak sincs túl sok hátra. Valóban haldokolna az Andrássy út? – nem hinném. Én igen sok vásárlót láttam, legyen külföldi, vagy magyar, egy bizonyos réteg mindig ott lesz és életben tartja a luxus brand szalonokat. Hol fognak vásárolni a törzsvevők Roberto Cavalli modelleket? Jó hírem van, legközelebb Olaszországban, Oroszországban és ilyen 2 perces utakkal megközelíthető szuper kis helyeken vásárolhatunk a jövőben.

Majd jött a végkiárusítás...

Kifelejtjük egy levesből a sót, nem probléma; de ha Budapest receptjének az egyik legfontosabb, legszínesebb, legízesebb, legtüzesebb fűszerét elhagyjuk a receptből, az elveszíti az eredeti ízét. A jövőben új és új szalonokkal bővül majd a paletta, de nem lesz többé Roberto Cavalli. Milyen üzletbe látogathatunk el majd helyette egy kellemes shoppingra? – nem tudjuk, előreláthatólag 2 évig az ég egy adta nagy kerek világon semmi sem lesz a poron kívül a szalonban. Egy pozitívum azért van, a cég negyven éves évfordulóját megünnepelhette Magyarország is a Roberto Cavalli csodálatos láncának egy gyöngyszemeként.

Történelmi pillanat, 2011. szeptember 31.: kijelentem, hogy nem maradnak a Kedves Olvasóink Roberto Cavalli kollekció bemutató nélkül! Minden szezonban beszámolok az aktuális trendekről és érdekességekről, a Cavalli világából.