Trendmagazin

A leggazdagabb sztárpárok

Az évente megjelenő Sunday Times Rich List kiadványából szemezgettünk

2011.05.11 | Munkatársunktól

A Sunday Times idén is elkészítette a leggazdagabb angolokról szóló speciális kiadványát. A 104 oldalas összeállításban az 1000 leggazdagabb angol személy, illetve család mellett Írország és Skócia legvagyonosabbjai is szerepelnek. Számos világszerte ismert személy található a listán, mi most azonban a legsikeresebb sztárpárokat vesszük górcső alá.

Tim Burton és Helena Bonham Carter - £70.000.000


Az egykor Batman-filmeket rendező Tim Burton a Vanity Fair szerint tavaly a hatodik legsikeresebb szereplő volt Hollywood-ban. A tavaly nagy sikereket elért Alice Csodaországban című filmje jócskán hozott a konyhára, melyet partnere, Helena Bonham Carter rendezett, akinek emellett egyéb filmes munkái is voltak a tavalyi évben, így a pár a 2010-es listához képest 20 millió fonttal tudta növelni a vagyonát.

Jamie és Jools Oliver - £106.000.000


Hatalmas gyarapodást tudott felmutatni a világszerte ismert sztárséf is, aki a nemzetközileg is sikeres televíziós produkcióival és újabbnál-újabb szakácskönyveivel továbbra is dinamikus fejlődést képes felmutatni. A Jamie Oliver Holdings tavaly 5.7 millió font nyereséget könyvelt el, a vállalat értékét jelenleg 50 millió fontra becslik. A sztárséf emellett étteremhálózatot is működtet, melyet információk szerint tőzsdére szeretne vinni az elkövetkezendő időben. Mindent összevetve Jamie Oliver 41 millió fonttal gyarapította a családi vagyont, mely jelenleg 106 millióra rúg.

David és Victoria Beckham - £165.000.000


David és Victoria is igen sikeres évet zárt maga mögött, hiszen a Beckham család 20 millió fonttal növelte vagyonát az előző évhez képest. Míg David a LA Galaxy-ban játszott, addig Victoria elsősorban a divatcégét építgette, mely világszerte elismerő kritikákat kapott, így már képes saját magát finanszírozni. A Beckham-házaspár vagyona jelenleg 165 millió fontra tehető.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas - £180.000.000


Hollywood egyik legismertebb párja igen nehéz éven van túl: Michael a rákos megbetegedésével küzdött, mely kihatott felesége érzelmi állapotára is. Ettől függetlenül a tavalyi kimutatáshoz képest növelték vagyonukat, mintegy 5 millió fonttal. Michael Douglas a Tőzsdecápák folytatásában alakította ismét Gordon Gekkót, míg Catherine legfőképpen a kozmetikai cégével volt elfoglalva. Vagyonuk 180 millió font.