"> "> "> ">

Trendmagazin

A legjobb családi vakációk

Bemutatjuk az öt legjobbat!

2010.12.07 | Molnár Gergely

Olvasóink korábbi írásainkban - amikor szintén üdülőhelyeket ajánlottunk - már találkozhattak különböző szempontok szerint összeállított listákkal, melyek különleges úti célokat mutattak be. Ezúttal összeválogattuk az öt legjobb családok számára ideális nyaralóhelyet.

Franciaország, Burgundia


Elsőként maradjunk Európában, kontinensünk is tartogat még meglepetéseket. Franciaország egyik történelmi régiójába, Burgundiába látogatunk el. Egy nagycsaládnak lehetősége van uszályt is bérelni, és ilyen extravagáns körülmények között tehetnek egy felejthetetlen körutazást Burgundia vidékein.


Tulajdonképpen egy 126 méter hosszú és 16 és fél méter széles bárkáról van szó, mellyel fényűző és pihentető módon lehet megismerni a francia vidéket. Különösen akkor, ha a szülők díjnyertes francia borokat kortyolgatnak a hajókázás során, persze csak mértékkel. Hat kabin áll a vendégek rendelkezésére, és valamennyi kabinhoz fürdőszoba is tartozik. Medence, szauna és több napozóterasz is található a fedélzeten. Sőt, ha a családi tanács úgy dönt, hogy egy biciklitúrát szervez, kerékpárokat is bérelhetnek. A francia konyhaművészetet is megismerhetjük itt, egy ínyenc séf készíti ugyanis az ételeket a kirándulás résztvevőinek.


A hét napos körutazás - az egész hajót bérlése esetén – 49500 dollár. Ebben az esetben egy maximum 12 személyből álló csoport élvezheti az utat, de kisebb családok és párok számára természetesen jóval olcsóbb: 4350 dollár személyenként és egyéb kedvezmények is igénybe vehetők.

Kenyai körutazás


Ha egy családi izgalomra és kalandra vágyik - miközben az európai tél elől menekül - egy afrikai szafari ideális választás. Egy luxus utazási iroda már fél évszázada szervez utakat Kenyába. Egy afrikai út veszélyes is lehet ugyan – orvvadászok, gépfegyveres rablók lehetnek szinte bárhol-, azonban egy neves utazási irodával a kockázat minimalizálható.


Egy brit család 1962 óta szervezi az utakat, melynek része egy különleges családi szafari is. A 11 napos túra Nairobiból, Kenya fővárosából indul, amely Kelet-Afrika kulturális, gazdasági és politikai központja. A körutazás során elefánt bébi árvaházba, zsiráf centerbe és más rezervátumokba is ellátogathat a család, vagy akár tevegelni is lehet. Számos különleges afrikai állattal találkozhatnak az idelátogatók, például csimpánzzal, fekete orrszarvúval.


Ezenfelül egy törzsi kultúra életébe is bepillanthatunk, lándzsadobási és tűzgyújtási ismeretekre is szert tehetünk. A hazautazás előtt pedig, a hőlégballonozást is kipróbálhatjuk a szavanna felett.

Hawaii, Four Seasons Hotel


Ha a család úgy dönt, hogy igazán messzire utazik a hideg, a hó és a latyak elől, akkor a Hawaii-szigeteken található Four Season Hotelnél jobb ajánlatot nem igazán tudok elképzelni.


Feltehetően mindenki elégedett lesz a nyaralással a csecsemőtől a nagymamáig, a tökéletes tengerpart és a télen is kiváló időjárás gondoskodik a jó hangulatról. Azonban nemcsak strand, hanem gyógyfürdő és sport klub is található itt. A Csendes-óceán lenyűgöző látványán kívül számos érvet lehetne még felsorakoztatni a hely mellett, például a két közeli étterem, a golfpálya vagy a buja dzsungel, de a tűzhányókról se feledkezzünk meg. A Kilauea vulkánt is érdemes megnézni, amely bolygónk egyik legaktívabb vulkánja.


A merészebbek helikopterrel emelkedhetnek az 1983 óta egyre aktívabb tűzhányó fölé. A helyi legenda szerint a vulkán akkor tör ki, amikor Pelé istennő haragszik. Az említett helyet a hoteltől egy 2 és fél órás autózás választja el, de ha az ember már egyszer átutazta a fél bolygót, ennyi csak belefér.

Dél-Afrika, Singita Ebony Lodge


A kenyai szafaritól eltérően a Singita Ebony Lodge egy merőben más élményt nyújt. Az üzemeltetők szerint a vendégek itt jóval többet tudhatnak meg az afrikai állat- és növényvilágról, a természetvédelmi elvekről, mint egy átlagos szafari keretein belül.


Tizenkét lakosztály található itt, bájos, félreeső nádfedeles kisházakban. Minden apartman saját fürdőszobával, úszómedencével, nappalival, közvetlen telefonvonallal és Internet hozzáféréssel rendelkezik. A szobák gyarmati stílusban vannak berendezve, de remekül elegyítik mindezt a modernnel és emellett otthonosak is. Nem ritka, hogy a vendégek koktél kortyolgatás közben elefántokat vagy antilopokat látnak a közelben.


A szálloda szívesen látja vendégül a családostul érkező vendégeit, sok különböző kedvezményt lehet igénybe venni, ha gyermekkel érkezünk. A szállás körülbelül napi 1.500 dollár fejenként, ám ez az étkezéseket és az italokat - beleértve a szeszes italokat is - tartalmazza, valamint a mosoda szolgáltatásait is.

Új-Zéland, Treetops Lodge


Vannak családok, akik a tengerpartot részesítik előnyben, ha téli vakációra vágynak, míg mások inkább a sípályákra szavaznak. De azok számára, akik egy felejthetetlen erdei sétára vágynak, bátran ajánljuk az Új-Zélandon található Treetops Lodge-t.


A szálloda egy 2500 hektáros őshonos erdő szélén fekszik a Mamaku fennsíkon. Új-Zéland a világ legelszigeteltebb állama földrajzi értelemben, Ausztráliától is 2000 kilométerre van, de talán éppen az elszigetelődése az egyik legnagyobb erénye. Pisztrángokkal teli patakok, tavak négy, több mint 70 kilométer hosszú túraútvonal várja a vendégeket, valamint hegyi kerékpározásra és lovaglásra is van lehetőség.


Mindez 140 mérföldre található az ország legnagyobb városától Aucklandtől, ám nem ez a főváros, hanem Wellington. Fortyogó iszap medencék, vulkáni kráterek és gejzírek teszik különlegessé a helyet.