Trendmagazin

A kemping lesz a sláger az Olimpia alatt

Az olimpiai játékok alatt háromszoros áron lehet majd szobát kapni

2012.03.20 | Váradi Zoltán

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a nyári olimpiai játékokat Londonban. Az angol fővárosban így is nagyon magasak az ingatlanárak, de elemzők szerint ebben az évben további rohamos drágulás várható.


Háromszorozódhatnak a londoni ingatlanárak az Olimpia miatt, mondják angol ingatlanszakértők. A nyári játékok ideje alatt egy átlagos szállodai szoba ára 256 euró körül fog mozogni, egyetlen éjszakára. A Hotels.com vezetője, David Roche szerint több szállodalánc úgy akarhat több pénzt keresni ebben az időszakban, hogy tudatosan visszatartanak szobákat, majd amikor már a környéken sehol sem lehet szállást találni, akkor jóval magasabb áron elérhetővé teszik azokat a külföldiek számára. Tavaly ugyanez a stratégia megtörtént a királyi esküvő idején.


Számos londoni szervezet már most igyekszik segíteni az Olimpiára érkező turistáknak, hiszen vannak alternatív megoldások a szállás megtalálására. Ennek egyik igen népszerű módja lesz idén is a kempingezés. A World Travel Market Trend Riport közleménye szerint a nyári játékok alatt a legjobban azok a telektulajdonosok fognak járni, akik bérbe tudják adni telküket az olcsóbb szállást kereső látogatóknak. A campinmygarden.com - az első és egyetlen olyan webszájt, ahol a telektulajdonosok és a kempinghelyet keresők találkoznak – idén különösen nagy figyelmet fordít a londoni eseményekre, így aki az elegáns szállodai szoba helyett inkább egy sátorban szeretne vakációzni az Olimpia idején, az megtalálja a megfelelő helyet a portál segítségével.