Trendmagazin

Limitált lesz az Hublot Nastie Bang

A londoni üzlet megnyitóján mutatták be az új modellt

2011.07.25 | Oroszvári Péter

Két hónapon belül hatodik üzletét nyitja meg az Hublot. Párizs, New York, Beverly Hills, Miami és Tokió után a legújabb nyitóceremóniát Londonban tarthatták, a Time Products céggel karöltve. Ez a 36. Hublot üzlet.

Jean-Claude Biver, Marcus Marguilies, és Ilie Nastase

London egyik legelegánsabb utcájában, a 31 New Bond Street-en kapott helyet a butik. A Mayfair szívében található utca 1700 óta szinonimája a presztízsnek és a luxusnak, így az eddigi elitmárkákhoz ismét csatlakozhatott egy újabb.


Az üzlet 2011. június 22-ei nyitásán ráadásul egy új modellt is bemutattak: a román Ilie Nastase, az 1970-es évek egyik legjobb teniszezőjének tiszteletére készített limitált kiadású modellről Marcus Marguilies, a Time Products elnöke, és Jean-Claude Biver, az Hublot ügyvezető igazgatója rántotta le a leplet – természetesen a már 65 éves teniszező társaságában.


A Nastie Bang nevű órából összesen 132 darabos limitált kiadás készül – ennyi győzelmet ért el ugyanis életében a teniszező. Ilie Nastase volt az ATP legelső nyertese, és 40 héten keresztül sikerült is maradnia az élen. Kevésbé visszafogott természete és viccei miatt a Nasty (piszkos) becenevet kapta. Óriási tehetségével felfrissítette az akkor kicsit lappangó sportot, művészi játéka, az ellenfél felé irányuló csipkelődő, de nem bántó provokációja és mindvégig tisztességes magatartása sok ember példaképévé tette, sokak kezdtek el teniszezni a hatására. 87 egyéni és 45 páros győzelmével mindenidők egyik legeredményesebb teniszezője.


A Nastie Bang-et a tenisz jegyében alakították ki. A 44 mm-es Big Bang kronográf alapjain létrehozott új modellen piros és sárga elemekkel díszítették fel a fekete kerámiatokot – ezek utalnak Nastase hazájának, Románia zászlajának színeire (a koronával átellenes oldalon egyébként fel is van festve). A zafírkristály alatt 6 óránál látható Ilie aláírása; 9 óránál egy 60 másodperces számláló bejelölve a teniszben elérhető pontszámokkal (15-30-40-Game Nastase); 3 óránál pedig egy teniszlabda mintájú 30 perces számláló. Még egy kép is rákerült az órára Ilie-ről: a hátlapon épp akció közben látható az úr.