Trendmagazin

A luxus operája

A Louis Vuitton budapesti szalonjában jártunk

2010.07.14 | Szabó Adrienn

A budapesti Louis Vuitton szalonban jártunk, az Andrássy út 24 szám alatt, az Opera mellett. Bármiről dalolnak is az Operában és bármely darabot is játszanak, olyan csodás szólamokban nem tudnak megszólalni, mint a Louis Vuitton előkelő polcain helyt foglaló csodás darabok. A kifinomult elegancia és a modernitás ízléses együttese életre kelti a látogatók számára a Louis Vuitton elbűvölő és ragyogó világát. A luxus a 150 négyzetméteres makulátlanul tiszta, tágas és világos térben öltött testet Budapesten, 2006-ban. Érdekesség, hogy az első Louis Vuitton szalon a párizsi Neuve des Capucines utca 4-es szám alatt (napjainkban rue des Capucines), nyílt meg 1854-ben a Vendôme Palota és a később felépült Operaház mellett, épp úgy, mint a budapesti szalon.


A Louis Vuitton kiegészítőcsodák teljes skálája tárul elénk a budapesti szalonban az idei tavaszi-nyári kollekcióban is. Mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb darabot, szettet, vagy kedvére összeállíthatja a saját ízlésének megfelelő családot.

Az üzlethez közeledve már széles mosollyal vár egy kedves úriember, aki illedelmesen ajtót nyit. Innentől aki nem érzi magát hercegnőnek a táskapalotába belépve azzal problémák vannak. A kellemes lágy zenében az ember órákat képes nézni a szebbnél szebb darabokat. A kedves és szolgálatkész eladókon pedig látszik, hogy munkájukat örömmel, szeretettel és a Louis Vuitton szenvedélyével végzik.


Az egyéni megrendelésekre itt Magyarországon is van lehetőség a szalonban. De az alapdarabokat is egyedivé tehetjük, személyes tárggyá válhat bármely Louis Vuitton termék. Akár a monogramunkat vagy egy motívumot is felfestethetünk a megvásárolt termékre. A színeket, stílust és méretet is kiválaszthatjuk, az egyedi mintákat pedig kézzel festik igazi mesteremberek. El ne feledkezzünk a termék mellé ingyenesen igénybe vehető Hot Stamping szolgáltatást , amivel a bőr részekre 3 karakterű, tetszőleges színű és méretű monogramot vagy számot nyomtattathatunk. A termékek így egy munkanapon belül személyessé válnak.

Térjünk rá, mi mindenből válogathatnak a hölgyek. Mivel is kezdhetnénk, mint a táskákkal. A szalonban ugyan nincs állandóan minden darab kiállítva, de hatalmas a készlet és kedvünkre válogathatunk. Megtaláljuk a hétköznapitól kezdve az elegáns modellekig mindet.


Kiemelném az idén legdominánsabb Cosmic Blossom kollekciót, ami a nyár felpezsdítő, vidám, színes, vibráló hatását kelti életre. Nem fog meglepni senkit, ha elmondjuk, hogy Takashi Murakami tervezte a mosolygós kis Louis Vuitton virágokat. A három színt pedig olyan jól eltalálta a tervező, hogy akár a nyár legmeghatározóbb LV színének tekinthetjük őket. A rózsaszín – Perfect Pink, a kék – Bright Blue és a lila – Pop Purple színek feldobják a szürke hétköznapokat. Persze a multicolore sem maradhat el, a Multico Exclusivity színvilág a szivárvány miden színét ízlésesen elénk tárja a pompás kiegészítőkön. Persze a tökéletesen harmonizáló lábbeliket és kendőket is megvásárolhatjuk a Cosmic Blossom táskák mellé. A beach színes világa semmi lesz hozzánk képest, ha ezekben a domináns darabokban jelenünk meg.


A cipők közt a legelegánsabb alkalmi cipőktől a gladiátor sarukon át a sneakerekig mindent megtalálunk. Ha eluntuk az alapdarabokból álló táskatárunk, feldobhatjuk a kollekció bármelyikét táskadísszel, ami akár kulcstartóként is funkcionálhat. A Cosmic Blossom virágmotívumai, a kis cukorkák, bon-bonok, LV monogramok és mindenféle aranyos kis fityegők fellógathatók a táskákra, kulcsokra, tárcákra.


A napszemüvegek igen egyedi tervezésűek. Magazinunk kedvenc darabja a monogram mintás lencséjű pilótaszemüveg, amelyen kívülről a kis LV feliratok látszódnak, azonban viselője belülről nem látja a jeleket. A keretek acetátból készülnek, nem lakkozzák, hanem igen egyedi módon polírozzák a magas fényű, lakkozott hatás érdekében – még a színes darabokat is így készítik. A hölgyeknek az apró kiegészítők és ékszercsaládok aktuális darabjait is ízléses üvegpultokban megtaláljuk a boutiqueban. A kis tűzzománc, műanyag és bijou ékszerek díszíthetik a magyar nőket is.

A férfiakról se feledkezzünk meg. Természetesen nekik a LV az elegáns, markáns, előkelő és igazán férfias darabokkal tud szolgálni. A táskák, kézi poggyászok, bőröndök kiszolgálják az úriembereket is. Továbbá a pénz és levéltárcák tömkelege, melyeket tulajdonosuk elláthat saját monogramjával.


Az utazócsomagokat pedig kézzel festett felirattal és motívumokkal díszíttethetjük ki igényeink szerint. A mandzsetta gombok is igen széles választékban vannak a szalonban ízlésesebbnél ízlésesebb nyakkendők. A nyakkendők rengeteg színben, mintával és nagyon kellemes anyagból készültek.


Érdekesség, hogy a cég mindig előáll a férfiaknak valamilyen játékkal, mint például LV pókerszett, dominó, malom, backgammon, sakk és még sorolhatnánk. Igen megnyerő dolog elővenni egy LV játékszettet a clubban.


Hogyan is hagyhatnánk ki a cipőket? Az elegáns férfiaknak a Louis Vuitton jellel és fém berakással ellátott sarkú, formás cipőket tudnánk javasolni. Megértem, hogy ha valaki nem szívesen és bátran vezet sportos férfias stílusában autót egy ilyen csodás lábbeliben, erre is megtalálta a LV a megoldást, nem kell másik céghez rohanni autós cipőért. A carshoe kollekció széles szín és fazon választékban szolgálja ki a férfiakat és teszi kényelmessé a vezetést. Persze elmaradhatatlan a sneaker és dorkó stílusú sportos cipők kínálata, így a Louis Vuitton előállt a legegyedibb hétköznapi cipőkkel.


Egy szó mint száz kedves olvasóink, aki szeretné a luxus operáját meghallgatni és élvezni teljes valójában, az mindenképpen térjen be a Louis Vuitton budapesti szalonjába, hogy érezze a harmónia, a rend, a kifinomult elegancia, a pazar és pompás élet ízét.