Trendmagazin

A milliódolláros telefonszám

A 212-es Manhattan körzetszáma

2011.04.02 | Molnár Gergely

A 212-es New York legexkluzívabb körzetszáma - a manhattani körzetet jelöli - a New York államban élő, vagy dolgozó emberek számára ez státusszimbólumnak számít. De azért azt nehéz elhinni, hogy akár 1 millió dollárba is kerülhet egy manhattani körzethez tartozó szám.


Pedig egy New Jerseyben élő nyugdíjas úr, éppen ennyit kér érte az eBay-en. Az említett férfi - állítása szerint – 35 évvel ezelőtt véletlenül kapta a manhattani számot a szolgáltatótól, annak ellenére, hogy New Jerseyben lakik. Ő csak egy könnyen megjegyezhető telefonszámot kért, sok nullával, de ez lett belőle. A teljes szám természetesen nem publikus (212-5XX-9000) és a tulajdonosa sem kívánja elárulni teljes nevét, de annyit elmondott, hogy 98 éves, beteg édesanyja orvosi kezelésére kell a milliós összeg. A nyugdíjas úr optimistán várja az ajánlatokat, 26-an már érdeklődtek is a meglehetősen rendhagyó termékre, de ezek sajnos komolytalannak bizonyultak.


Szerinte nem pusztán egy telefonszámot kínál megvételre, hanem sokkal inkább egy lehetőséget ad el és egy hozzátartozó számot, amely nagy előnyt jelenthet egy újonnan induló vállalkozásnak az exkluzív körzetszám okán.