Trendmagazin

A NeoFM Jótündére útra kel

Bochkor Gáborék is segítenek a nélkülöző gyermekeknek

2011.12.01 | Munkatársunktól

A NeoFM nélkülöző családok gyermekeinek leveleit várja, amiket majd tolmácsol a Jótündér felé, hogy a rászorulóknak is boldogabb legyen az ünnep. Idén Karácsonykor is húsz családot ér majd meglepetés, szerte az országban.


„Különösen Nóri lányom megszületése óta tapasztalom, mennyi szeretetet képesek adni ezek a picik. Ezt kötelességünk viszonozni.” – monda Bochkor Gábor, a Bumeráng mikrofonmágusa. Épp ezért a NeoFm – az Euronics műszaki áruházzal közösen - útjára indítja a Jótündért, hogy rászoruló családok karácsonyát tegye szebbé és boldogabbá. Ez az akció azonban eltér a hagyományos jótékonysági felhívásoktól. Ez esetben ugyanis gyermekek leveleit várják, olyan apróságok kéréseit, akik szeretnék szüleik fáradozásait egy varázslatos tettel meghálálni, szeretnék jobbá, szebbé, boldogabbá tenni a karácsonyt.

Bochkor Gábor szerint kötelesség segíteni

„Az ország leghallgatottabb rádiójának nem csak a szórakoztatás, de az is a feladata, hogy – különösen az adventi időszakban - felhívja a figyelmet, hogy sokan élnek nélkülözésben és segítsen a rászorulókon” – mondta Kalácska Gábor, a NeoFm programigazgatója, hozzátéve, hogy a rádió indulása óta vállal kiemelt szerepet a különböző jótékonysági akciókban. Az idei Gyereknapon több mint 700 gyerek kapott meglepetést a rádió közreműködésével, tavaly karácsonykor húsz család jutott olyan dolgokhoz, amiket - bár szükségesek - korábban nélkülözniük kellett. A Neo ott volt az árvízkárosultak vagy beteg gyerekek megsegítésénél is, több millió forintot összegyűjtve és célba juttatva. Most tehát a nélkülöző családok gyermekeinek kérését igyekszik teljesíteni és várja az apróságok leveleit a 1025 Budapest, Csévi út 7/b címre.