Trendmagazin

A nők fegyverei

Agresszív szépség Ted Notentől

2011.07.27 | Szabó Adrienn

Egy holland tervező, Ted Noten alkotta meg a nők fegyverét, a Chanel001 és Dior001 modellt. „Egy női táskába mindig érdekes dolgokra bukkanhatunk” – állítják a férfiak. Nos, nem tudom, hányan hordunk magunknál pisztoly alakú szépségápolási terméket, de mostantól ez a csinos kis vad darab sem maradhat ki a táskánkból, sem a többi különlegesség, melyet Ted kínál a hölgyek számára.


Chanel001, egy laza hétvégi kiruccanás során a bevetés előtt elengedhetetlen előrántani a harisnyatartóból egy vad smink készletet, mely ezúttal pisztolyformát öltött. Mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet a fegyvernek álcázott kiegészítőben. Egy eredeti Chanel szájfénnyel kezdeném a felsorolást, mely a tökéletes ajkakról gondoskodik. A rakoncátlan tincsek elrendezésére szolgál egy eredeti, antik hajtű. A szép mosoly érdekében, érdemes igénybe venni a 18 karátos, arany fogpiszkálót. Az illatfelhő sem marad el, feltölthetjük kedvenc parfümünkkel a szintén 18 karátos arannyal futtatott, mechanikus parfüm adagolónkat. Ami bármikor, bárkinek jól jöhet, az egy 50 grammos, 24 karátos arany rudacska. Ha igazi bevetésről beszélünk, kedves ügynök asszonyok, elengedhetetlen egy USB, hogy az áldozat gépéről könnyedén letölthessük a szükséges adatokat.


A Dior001 egy diszkréten elrejtett ajakfénnyel szolgál a szájak kiemelésére. Bármikor jöhet egy váratlan fejgörcs, amit egy randevún, party-n, vagy bármilyen rendezvényen minél hamarabb szeretnénk elmulasztani. Pontosan ezért terveztek a pisztolyba egy pirula tartót, amely egy légmentesen záródó kis box a pisztoly felső részén. Itt is elengedhetetlen eszköz a hajkorona ékessége, az antik hajtű. Az USB mellett pedig itt egy 100 grammos ezüst rúd szolgál luxus kiegészítő elemként. Mind a két merész kiegészítő 3D-s öntött műanyagból, pontosabban nylonból készült. Egyéb kiegészítői a kollekció családnak többek közt egy dizájnos napszemüveg, egy csini kis sisak, táska és egy kendő is.


Mindehhez már csak egy eredeti Prada Lady K bad Nr. 4-re lesz szükségünk. Melynek belsejében egy aranyozott pisztolyra bukkanunk és persze a hozzá tartozó golyóra. A fekete kézitáska is az elegancia jegyében született meg, de finom nőies világába a fegyverrel egy olyan jellegű vadságot csempésztek, amely előhozza mindenkiből azt a bizonyos – televíziós tehetségkutatókból ismert – állatot. Ez még csak egy volt a sok elvetemült alkotás közül, amit még kiemelnék, az az édi-bédi kis rózsaszín gurulós bőrönd egy fekete fából faragott pisztollyal. A kreálmány címe pedig: When I Used to be a kid, azaz amikor gyerek voltam, vagy mondhatjuk úgy is: „amikor én még kislány voltam”. Hát érdekes gyerekkora lehetett, annak a hölgynek, aki így emlékezik gyermek éveire.

Kicsit bővebben Ted Noten munkáiról, aki ismeri az tudhatja, hogy igen érdekes darabokat tervez. Karkötő, melyet egy disznócska ékesít, mini tűsarkakból fabrikált nyaklánc; jégnyaklánc, melynek gyöngyeiben érdekes dolgok találhatóak, mint például cigaretta csikk, vagy töltényhüvely. Donna Corleone, letisztult, elegáns táskája is furcsaságokat rejteget. Egy arany töltény, pár szerény kis gyémánt és 1g cocaine a biztonság kedvéért. A jégcsákányt, a hatalmas karajt, a bokszkesztyűket és egyéb furcsaságokat már inkább nem is elemezgetném ki külön.


Többek közt, a már említett Chanel és Dior számára, valamint a Prada, a Gucci, és a Louis Vuitton részére is készített fantázia táskákat és egyéb kiegészítőket. De a Mercedes mini karosszériaelemei is gazdagítják a kínálatot.

Nos, kinek nyerték el a tetszését Ted Noten vad, provokatív, pikáns, agresszív kiegészítői, melyek azért valahol mégis a finom nőiesség és az elegancia jegyében születtek? Engem bevallom, célkeresztbe vett és telibe talált ez az őrült világ.