Trendmagazin

High-tech kapszula az olaszoktól

Elszigetelve a külvilágtól

2011.12.01 | Nagy Anna

Néha néhány négyzetméternyi hely megfelelő elszigetelése elegendő ahhoz, hogy úgy érezzük, külön szobánk van. Legalábbis a Nu-Ovo Home Pod tervezői ezt állítják.


Gyakori probléma és sok feszültség forrása lehet, ha az ember nem tud hova elvonulni, ahol nyugalomban dolgozhat vagy pihenhet, mert éppen otthonunkban nincs erre megfelelő hely. Erre kínál egy egyedi és merőben új megoldást az olasz Tissettanta tervezőgárdája, akik egy mobilizálható, könnyen összeszerelhető és mégis privát szférát nyújtani képes high-tech „kapszulát” mutattak be.


A Nu-Ovo Home Pod kis helyen elfér és több célnak is megfelel, illetve testre szabható – állítják a dizájnerek. A mindössze néhány négyzetméteres kis helységben berendezhető egy mini iroda, így a külvilágtól elzártan, egyedül dolgozhatunk, de akár egy pihenősarkot is kialakíthatunk benne, ha pedig családi házunk és medencénk is van, akkor egy módosított változatát akár zuhanyzófülkének is használhatjuk.


A Tissettanta tervezői szerint nagy igény van ezekre a mobilizálható otthoni kiegészítőkre, hiszen egy új családi helyzet, vagy akár egy fiatal pár összeköltözése nem várt állapotot eredményezhet, ekkor pedig szükség lehet egy kis zugra, egy biztos pontra, ahová mindig visszavonulhatunk.