Trendmagazin

A nyugalom rezidenciája

25 milliós árcsökkentésen esett át a luxuslétesítmény

2011.07.08 | Oroszvári Péter

Még mindig eladó Joel Horowitz (a Tommy Hilfiger társalapítója) 210 holdas ingatlana a nevadai Tahoe-tó partján - most azonban már csak 75 millió dollárt kér érte! A létesítményt az 1990-es évek végén építtette Joel és felesége, Ann. A rezidencia létrehozásakor nem kötöttek kompromisszumokat - a nyolc épület berendezéséhez a világ minden tájáról hozattak minőségi anyagokat, dísztárgyakat, bútorokat.


A nyolc épület rendre: főrezidencia, vendégház, üvegház, művészstúdió, csónakház, tornaterem kosárlabda pályával, istálló, és még egy épület a vendégeknek illetve az itt dolgozó kiszolgálóknak. A majd' 2000 négyzetméter hasznos területtel rendelkező főrezidencia egy észak- európai hegyi kastélyról lett mintázva; az előtérben található lépcső a Titanic-éról lett másolva; egy várótermet a New York-i St. Regis Hotel inspirált; a könyvtár márványpadlózatának mintája pedig a New York Public Library-ével azonos.


Mindemellett megtalálható itt még egy 3500 palack férőhelyes borospince, egy beltéri úszómedence, és egy 19 ülőhelyes mozi, ami még télen is folyamatos szórakoztatást biztosít. Ha jó idő van, választhatunk a két pár 3 lyukas golfpálya közül, autónkat pedig a 16 férőhelyes garázsba parkolhatjuk le.


A Tahoe-tó nevadai oldalán fekvő 9 hálószobás rezidenciáért 100 millió dollárt kértek 2006-ban, amikor piacra került. Most, 9 évvel később, vásárló híján Horowitz-ék 25%-ot engedtek az árból, így már "csak" 75 milliót kell érte kifizetni. Lehet sorba állni.