Trendmagazin

A Cavalli idén is megfűszerezi a telet

Roberto Cavalli 2011 őszi-téli kollekció

2011.11.28 | Szabó Adrienn

Indián lányok, telepes fiúk, már csak a vállon lógó hatalmas puskák és a füstjelek hiányoznak. Ha füstjelekkel nem is írjuk tele az eget, de elismerésünk jeléül szétkürtöljük, hogy a Roberto Cavalli már megint tökéleteset alkotott!

NŐI KOLLEKCIÓ

A női kollekción ismét végigvonul a wildlife, mely ez úttal nem csak az anyagvilágban mutatkozik meg, hanem az anyagokban is. A teljes kollekció sokat alapoz a szőrmés díszítő elemekre és kiegészítőkre. Mint azt már korábbi cikkeinkből megtudhattátok, Cavalli minden munkájához a természetből merít ihletet, idén a nagymacskákhoz való hűsége fűzte a meleg árnyalatokhoz, a hideg világba pedig a havasi virágok vezették el.


A leopárd, ocelot és tigris minta már több kollekción keresztül büszkén uralja a terepet a luxusbrand világában. A sárgásabb árnyalatból most visszakanyarodtak egy naturálisabb színvilágba, talán azért is, mert az alapdarabok is ezeket a kellemes, meleg árnyalatokat támogatják inkább. A szenvedélyes nagymacskák most nem szólóban jelennek meg, hanem egy ízléses minta kompozíció formájában, egymással keveredve. A harmonikus összeállítás így a wildlife szerelmesétől új felfogásban, egy kissé kusza, de mégis tiszta és ízléses mixet eredményezett. A vadmacskák mellett helyet kapott a palettán pár vetélytárs a kecsességben, így foglal helyet az antilop, az őz és a zebra is a kollekciócsaládban; melyek színvilágukkal képviseltetik magukat az állati forgatagban. A pihe-puha szőrmék és a lelógó rojtok egy kicsit indiánlányos téli világba repítenek. A modern kori Pocahontasok most nőies szabásvonalú trapéz nadrágokba és zárt nyakú felsőkbe bújhatnak, pár vad textúra ütköztetéssel.


Jön a tél, jönnek a téli ünnepek. A Szilveszter tökéletes alkalom arra, hogy bemutassuk legújabb Roberto Cavalli ruhánkat, főleg a következő gardróbot ékesítő csinos darabokkal. Az elegancia jegyében a legdominánsabb színként a fekete szerepel ebben a kollekció családban, azonban a különböző anyagoknak köszönhetően a feketén belül más-más árnyalatokat hoznak elő a modellek. Bátran kombinálták a csipkét erősebb, sűrűbb szövésű textíliákkal. Színüknek, szabásuknak és a lágy anyagoknak köszönhetően tökéletesen slankítanak ezek a sötét szépségek. Egy kis szürkével, belecsempésztek egy enyhe fényt és halvány csillogást a fekete egyhangú világába. Party-dívák, ezekben a téli elegáns darabokban hódíthattok! A tüzes színvilág egy fűszeres, pikáns téli koktélt kínál. A narancs és a piros a fekete alapon nyeri el teljességét és tölti ki színével a fagyos telet. A tűz lángja minden árnyalatával pajkos játékba kezd a tigris mintájával és felperzsel a téli hideg ellenére. Az erős, paprikaszín szinte éget és szerelemre lobbant a Cavallival. Hogy ezt a sistergő érzést elnyomják egy kis barnával lágyították a mély, szenvedélyes érzést.


Hűtsük le magunkat egy picit, mert azt hiszem az előbb igencsak túlhevültünk. Nagy tévedés, hogy a tél színe a szénfekete, a latyakbarna és a hófehér; persze ezek is a természet színei, de Cavalli Úr egy sokkal szebb skálát tár elénk, mely megragadta őt a télben. A kék hűs árnyalataival fagyasztja be a márka szerelmeseit a jég világába, mely rabul ejt és örökre magába foglal. Belép a csillámlás és ragyogás is a téli szimfóniába. A finom, pasztelles alapon megjelennek a lilás, rózsaszínes árnyalatok, melyek a mindent túlélő havasi növények formáját öltik. Egy finom, indás minta fut végig a ruhákon és teszi frissítővé, üdévé és fiatalossá a púderes alapú ruhákat. A lágy esésű, barack maxiruhákat a zöldes beütésű szőrme koronázza meg, melyet kiegészítő formájában lazán a vállunkra dobhatunk.


Kiegészítők terén a táskákra és a cipőkre is jellemző a szőrmés rátét és díszítő elemek. A csinos lábbelik vékony platformozással segítik a komfortérzetet a hatalmas sarkak ellensúlyozásában. Az ékszereknél megjelennek a mosómedvés, apró kövekkel díszített medálok, valamint az indiános stílus szellemében a fogakkal díszített darabok. A Roberto Cavalli szimbólum, kígyó mellett pedig a virágok uralkodnak a kiegészítőkben. Nagyon jellemzők a finom, vékony sálak és kendők, melyek a kollekció legmeghatározóbb mintavilágát hordozzák magukon. A fehérneműk a legdögösebb formában, a leopárdos mintát követik. Az underwear kollekció idén is kiegészül egy lágy esésű, nőies selyemköntössel, melyen végigfut egy zöld levelekkel és lila virágokkal díszített minta. Alapul a törtfehér szolgált, míg a hozzá illő melltartóhoz a sötétkék biztosította a tökéletes hátteret.


A női karórák számlapját bátran díszítették leopárd mintával. A szíjak és számlapok lehetnek gyöngyökkel díszítettek, kígyóbőr mintájúak, ékkővel kirakottak vagy akár fémből is készülhetnek. A kígyó végigsiklik az egész órakollekción. A számlapon tekergő arany rátét mellett a mutatók is tekervényesen hűek a márkaszimbólumhoz. A karkötő jellegű, az utolsó pikkelyeiig finoman megmunkált óra magazinunk kedvence, persze csak a leopárdos darabok után. A kígyó fejébe építették a számlapokat, melyet apró kövekkel díszítettek.

FÉRFI KOLLEKCIÓ

A férfi kollekcióban hódítanak az amerikai földet meghódítókra emlékeztető telepes fickók. A csizmák és kalapok mellett megjelennek a tollas kiegészítők, ami annak egyik biztos jele, hogy az őslakosoktól nem csak a földet, a divatot is ellopták az európaiak.


A hagyományos szabású fehér öltönyök, talán a kollekció legmeghatározóbb darabja. De nem ilyen egyszerű ám a képlet, a csodaszép, elegáns darab hasított bőrből készült. A hosszított fazonú fehér, irha kabáttal lesz teljessé az összeállítás. Az anyagválasztás lazaságát erősíti a nyakba kötött kendő, mely a sálakat hivatott helyettesíteni. A fehér ingek maradtak az alapoknál és egy letisztult, egyszerű formát követnek.


A csokornyakkendő egy éve hódít, na de, hogy ekkora méretben? A Cavalli, az átlaghoz képest túlméretezett, mégis roppant elegáns csokornyakkendői hódítanak az elegáns kollekcióban. Mellette egy vékony, hosszú nyakkendő forma az uralkodó kiegészítő. A szmokingok és hosszú fazonú kabátok sem maradhatnak el a palettáról. A galléros irhakabát az idei trendszínek teljes skálájában megtalálható a kínálatban. Menjünk egy kicsit délebbre, foglaljuk el a földet ott is, poncsókkal fel! A pelerin rendkívül kényelmes viselet, a szabad mozgást lehetővé teszi és ezek a modellek az átlagnál is komfortosabbak és esztétikusabbak. A magas derekú nadrágokat és hozzájuk tartozó selyemgalléros, vagy bársony zakók is a kollekciót gazdagítják.


Az alapszínek ugye a fekete és a fehér, mellette a Cavallira jellemző elég extrém színek is megjelennek. A borszínű, bordós árnyalat és a tintakék a legdominánsabb, mely megfertőzte a velúros világot. A bőr ilyen formában megjelenik a kiegészítőkben is. A bordós-barnás, falevélszínek mellett megjelennek okkeres tónusok is. Az enyhén khakis barna és a homokszín nagyon praktikus a földhódításra – nem mellékesen, télen a hölgyek meghódítására is. A téli randevút támogatja a Roberto Cavalli, nem hagyja, hogy egy sárfoltos bakit ejtsetek, már ha nem a fent említett hófehér szépséget spécizitek ki.


A kiegészítők természetesen fő alap matériaként a bőrt támogatják, megjelennek néhol rojtok és ékszerekben a színes, madártollak. Ismét vissza kell kanyarodnom a Pocahontas rajzfilmhez, de most a szívtipró John Smith-t hoznám fel, vagyis sajnos nem őt, hanem csak a csizmáját. Az a kényelmes, kemény kiképzésű, férfi bokacsizma forma jellemző az idei kollekcióra, mindez persze egy modern és pofásabb formában. Már csak egy hatalmas táska hiányzik, amibe belefér a felderítő eszközök teljes tárháza, na jó, vissza 2011-be; akár két garnitúra edzőruha is kényelmesen elfér ezekben a férfias fazonú táskákban.


Akkor egy picit az órákról, hiszen magazinunk ennek külön rovatot is szentel és az egyik legfontosabb férfi kiegészítő is egyben. A fekete-arany számlapos, kígyóbőr szíjas modell magazinunk kedvence. Az ezüst mellett bátran alkalmazzák a sötétkéket, a feketét pedig igen előnyösen egy rezes betéttel párosítják.


A Roberto Cavalli idén is egy magával ragadó, pikáns feelinget képvisel a hölgyek számára és egy rendkívül férfias és elegáns, mégis bohókás, szédületes világot a férfiak számára. Nektek hogy tetszik az új kollekció?