Trendmagazin

A rugalmas telefonoké a jövő

Több világcég is foglalkozik vele

2013.08.22 | Boskovics Bianka

Igaz, ami igaz, a technológia megállíthatatlanul fejlődik, mindig van kereslet az újdonságokiránt. A korábbi miniatürizálást követően, most például a nagyobb felületek hódítanak, ám haaz anyag szemszögéből közelítjük meg a dolgot, nem sok minden változott. Ebből kiindulvaúj modellek helyeződnek kilátásba.


Salvador Dalí festménye megelevenedni látszik, mikor a hagyományosan rugalmatlan dolgokhajlíthatóságáról esik szó. A legújabb fejlesztések szerint nemsokára olyan mobiltelefonokkalkommunikálhatunk, amelyek nem csupán nagyobb kapacitással, hanem elképesztőrugalmassággal is rendelkeznek majd! Az elképzelések alapján a jövő szupermobiljai képeseklesznek akár az ujjunk köré tekeredni! A Nokia még 2011-ben tervezett a fenti elképzelésnyomán, ma már egyre több és több cég foglalkozik vele.

A versenyzők között sorakozik a Samsung, az LG és a korábban említett Nokia is, de vannakhasonló tervei a Sonynak, a Philipsnek, a Sharpnak, valamint a Toshibának is. A hírekszerint az Apple-t sem hagyta nyugodni az ötlet, máris szabadalmakat nyújtott be e téren. Azelőrejelzések azt mondják, a legígéretesebbnek a Samsung és az LG mutatkozik.Hogy hajlékony eszközzel telefonálhassunk, nagy előrelépést jelentettek például a Samsungáltal nemrégiben piacra dobott OLED (szerves fénykibocsátó dióda) képernyők, amelyek– mint elnevezésükből is kitűnik - nem igényelnek háttérvilágítást. Ezzel kiküszöbölik ahajlíthatóság alapvető buktatóit, könnyebbek, vékonyabbak, energiahatékonyabbak leszneka készülékek.A kísérleteknek köszönhetően az LG már 2013-ra bejelentette, hogy rugalmastelefonnal fogja megörvendeztetni vásárlóit! Olyan mobillal kecsegtetnek, amelynek kijelzőjeminden szögből jól látható, havi 12000 darab kibocsátását tervezik. Amíg a készülődés folyik,izgatottan várjuk, hogy ki ér előbb célba.