Trendmagazin

A Sandy a Fisker Karmát sem kímélte

Egy teljes szállítmánynyi hibrid ment tönkre

2012.11.24 | Munkatársunktól

A luxusautók tulajdonosai nap-mint-nap szembe kell, hogy nézzenek az autójukra leselkedő veszélyekkel, mint az autót összekarcoló figyelmetlen másik autós, vagy a neki guruló bevásárlókocsik. De ki számít a természeti katasztrófákra?


Az USA keleti partvidékén végig száguldó Sandy rengeteg rombolást és tragédiát hagyott maga után, és a járműveket sem kímélte. Bár néhány luxusautó megrongálódása semmiség a hurrikán teljes pusztításához képest, de hatalmas csapás volt a Fisker Karmának. Az Automotive News szerint 30 millió dollár értékű autó semmisült meg a Sandy pusztítása idején Port Newark-ban, New Jersey kikötőjében. A 10.000 tönkrement autóból 300 a Fisker Karma hibridje volt, kb. 100.000 dollár értékben.


A cég épp új szállítmányt kapott a vihar idején, ezért következett be a tragédia. Szerencsére az autók biztosítva voltak, így nem érte túl nagy anyagi kár a vállalatot, de 300 hibrid így is komoly veszteség. Ettől függetlenül a Fisker Karma biztos benne, hogy pótolni tudja a hiányt és minden gond nélkül ki tudja szolgálni az amerikai igényeket.