Trendmagazin

A szállodaipar idén sem áll meg

Az idei év legjobb újonnan megnyíló hotelei

2012.01.30 | Váradi Zoltán

2012 a szállodák éve lesz – állítják nemzetközi szakértők, akik szerint idén nagyon sok prémium kategóriás épület nyitja meg kapuit a pihenni és kikapcsolódni vágyó turisták számára. Lássuk a legérdekesebbeket!

Palacio Nazarenas, Cuzco, Peru


Az Andes hegységben nyílik meg Peru legújabb büszksége, a Palacio Nazarenas, ahol a helyi hagyományokat, az Inkák világát kívánják bemutatni a külföldiekkel. A szobákat iPadekkel adják át a vendégeknek, akiket a város első külső medencéje és a különleges gyógyfürdő is vár.

W Hotel, Párizs


91 szobával nyitja meg kapuit a W Hotel, méghozzá Valentin nap alkalmával. A francia főváros szívében található épület ugyan meglehetősen hűvös színvilágban fog megnyitni, de mégis kiváló választás lehet a szerelmespároknak, hiszen a szálloda közelében van az Opera épülete és megannyi divatüzlet is.

The Yamu, Phuket


Nagy beruházások folynak Thaiföld gyöngyszemén, Phuketen is. Az Andamán-tengernél fekvő sziget évszázadok óta jelentős terület, hiszen az India és Kína közötti hajóutak kapcsán rendszeresen fordultak meg errefelé portugál és angol kereskedők hajói. Napjainkban Phuket legfontosabb bevétele az idegenforgalomból származik, így nem meglepő, hogy a COMO Hotels and Resorts lánc egy újabb szállodát épít a szigetre. A pálmafákkal körülvett épület szeptemberben nyílik meg, a tervek szerint 129 szobával és egy 100 méteres úszómedencével várja vendégeit.

Palais Namaskar, Marrakech


A Marrakech-i repülőtértől mindössze 30 perces autóútra nyílik meg a Palais Namaskar, ami az Oetker Collection ötödik egysége lesz a világon. Hatalmas, mintegy 650 négyzetméteres vízi parkjával és 41 darab luxuskategóriás lakosztályával a szálloda a térség legexkluzívabb helyévé kíván válni.