Trendmagazin

A szunnyadó vulkán ébredezik!

A Jimmy Choo felébreszti 9 éve szunnyadó ágát

2010.12.30 | Szabó Adrienn

Tudtam, hogy ezzel a címmel mindenki azonnal rákkattint, hogy „Te jóságos szent férficipő, mi történt?!”. Hogy mi történt? – 9 éves szunnyadás után a Jimmy Choo, 2011 őszén újra férfi kollekcióval kedveskedik! Megijedtetek mi?


A várva várt kollekcióról már jó sok éve ment a pletyka – igazából az óta mióta nincs férfi kollekció. Most azonban csend volt és megtörte Choo pár páratlan csoszogóval! Na de nem ám csoszogni ezekben a remekművekben! 2002-től a cég teljesen áthangolódott a női lábbelik és kiegészítők gyártására. Idén azonban egy közös munka révén a H&M-mel, rádöbbentek arra, hogy érdemes újraéleszteni ezt az ágat. A cég vezérigazgatója, Joshua Schulman a következőt nyilatkozta: „ A H&M és a Jimmy Choo közös munkája világított rá arra a tényre, hogy mára a márkánk nagyobb, mint az üzletfilozófiánk. Van igény a Jimmy Choo, esztétikus férfi darabjaira is.” Ezzel nem tudunk vitatkozni, de nézzük meg, mit kínált a H&M!

A kollekció épp úgy lehozott klasszikus fekete bokacsizmákat, motoros csizmákat, rövid szárú krokodil csizmákat, mint az újraéledő vonal darabjai. A díszítést illetően a szegecsek és a strasszok domináltak.


Most pedig röviden arról, mit kínál a 2011-es kollekció! Első sorban alkalmi cipőket, mokaszinokat, sneakereket közismertebb néven tornacipőket. Sőt, egy, az átlagnál elegánsabb vonalat követő motoros csizma is rabul ejtheti a Kedves Férfiakat! Otthon sem maradunk luxus cipőmárka darabjai nélkül, ugyanis még a szobacipők közül is kiválaszthatjuk kedvenc modellünket. Az új vonal kiépítésére pontos terv is készült. A gyártás helyszíne természetesen a nagy csizma lesz, mert ők nem járnak gyerekcipőben, cipőkészítésben. A jövőben 30, új, kifejezetten férfi cipőket forgalmazó szalont fognak nyitni, világszerte. Bárhova is megyünk, jövőre figyelmesebben kell sétálni, a bevásárló utcákon és a legforgalmasabb plázákban, ugyanis bárhol belebotolhatunk egy Jimmy Choo férficipő szalonba.

Magyarország nem biztos, hogy első körön belefér a harmincba, de mi sem maradunk ki a jóból. A kollekciót megtekinthetjük és rendelhetünk a cég hivatalos oldalán. Hol máshol kerülhetne bemutatásra a legújabb kollekció, mint a Milánói Divathéten, méghozzá 2011. január 15 és 18 között.