Trendmagazin

A tavaszi sminktrendről

Az alapozástól kezdve a színekig...

2011.05.17 | Hack Sára

Beköszöntött a tavasz! És ezt most végre nem csak a naptárból tudjuk, hanemérzékszerveink is örömmel tapasztalhatják, hogy tényleg megérkezett: a fákgyönyörű tavaszi pompába öltöztek, a fű zsenge zöld színben tündököl, reggel amadarak hangversenye ébreszt, lágy napsütés simogatja arcunkat, és igen, már akarunkat is, hiszen vége a nagykabátos napoknak.


Itt az ideje tehát, hogy ne csupán öltözködésünket, hanem sminkünket isfrissítsük az évszaknak megfelelően. De hogyan fogjunk hozzá? Ebben segítettekaz Il Makiage nemzetközileg elismert első osztályú kozmetikai cég munkatársai.A téli divat határozott vonalaival és rideg színeivel szakítva a tavaszi trendsokkal inkább az évszak vidám, élénk színeit tükrözi. A legnagyobb hangsúly abőrön van, ami tiszta, egyenletes és ápolt. Így ha bőrproblémákkal küszködünk,keressünk fel egy kozmetikust (megjegyzem, ezt a látogatást trendtől függetlenülis érdemes időnként megejteni).

Különösen fontos szerepet kap tehát az alapozás. Személy szerint nagyontudom ajánlani az Il Makiage alapozóit, hiszen minden bőrtípusra és tónusravan termékük. Ezek különlegessége, hogy nem a mennyiséggel fednek, hanema termékek rendkívül magas pigmenttartalmával. Így egyrészről elkerülhető azutálatos maszk-hatás, másrészről jóval tovább tartanak, hiszen egy kevéske adagegész napra tökéletes fedést és tartós színt biztosít. Az én választásom egy 70%-ban víz alapú alapozóra esett, ami azon túl, hogy tökéletesen fed és elképesztőentartós, UV-védelmet is biztosít, és ami számomra a legfontosabb szempont volt,nem szárítja a bőrt, sőt kiváltja a nappali arckrémet.


Mielőtt azonban fölvinnénk az alapozót, sárgás árnyalatú korrektorralfedjük el a szem alatti karikákat és egyéb bőrhibákat, ez után ujjaink, vagyegy jó minőségű sminkecset segítségével (de semmiképpen nem szivaccsal)egyenletesen oszlassuk el az alapozót az arcon. Ezután jöhet a púder, egylehelletnyi pirosítóval. Fontos, hogy ez utóbbit ne vigyük túlzásba, hiszen a cél atermészetes, tiszta arc hatása.A szem szintén hangsúlyos, viszont a téli trend erős tusvonala helyett minélfényesebb és élénkebb színekkel kiemelve. Érdemes akár barna szempillaspirálthasználni, ami természetes hatása mellett szintén az arcformát hangsúlyozza.

A tavaszi trend fontos szereplői a selyemporok, és fények amelyek az arc, szemekés a száj kiemelésére kiválóak. A hagyományos csillámporokkal ellentétbennem feltűnőek, így akár egy egyszerű nappali sminket is csodálatosan föl tuddobni egy kevés selyempor az arccsonton, vagy a szemhéjon. Előnyük továbbá,hogy nem kell különböző termékeket beszerezni a különböző arcrészekre,hiszen ugyanaz kerülhet a szájra, mint a szemre és az arcra. Itt ugyancsaktudnám ajánlani az Il Makiage széles választékát, amiből nekem a Shimmer Pinkelnevezésű selyempor lett a kedvencem.A száj továbbra is kiemelt, szintén az élénk és fényes árnyalatok a dominánsak,de ha célunk a minél természetesebb hatás elérése, akkor egy kevés selyempor,vagy szájfény is megteszi rúzs helyett.


Végül a színekről. Ebben a kérdésben szokás szerint a Pantone divatguruidöntöttek, így a sminktrend követi a ruhadivatot. Az alábbi képen láthatjátok,hogy a szakma csúcsa mely színeket tartotta arra érdemesnek, hogy 2011tavaszát képviseljék a világpiacon.Összességében a képlet egyszerű: csak kövessük a tavasz üdeségét, bátranhasználjuk a színeket és helyezzünk nagyobb hangsúlyt bőrünk tisztaságára.Így megjelenésünk frissességet, könnyed vidámságot és a tavasz tisztaságátsugározhatja.