Trendmagazin

A tehetségkutatók mindenható ereje

A Megasztáros Nagy Adrival beszélgettünk

2012.05.25 | Bánhidi Dóra

Nagy Adri neve mostanában ismerősen csenghet, hiszen a kecskeméti lány az egyik döntős versenyző volt a Megasztárban. Ő viszont egyáltalán nem kezdő énekesnőként jelentkezett a tehetségkutatóba, a háta mögött tud már öt klipet, amik közül az egyik különleges, 3D-s technológiával készült, Viva Comet jelölést és fellépést, továbbá számtalan egyéb közszereplést. Éppen ezért nagyon foglalkoztatott, hogy vajon miért érezte azt, hogy szüksége van a Megasztárra! Adri a lakásán fogadott minket, ahol még a kedvenc ruhadarabjait is megmutatta nekünk.

Fotó: Mosberger Vilmos

Eléggé fáradtnak tűnsz, mit csináltál éjjel az alvás helyett?

Tegnap épp klubkoncertünk volt a Megasztárral. Nagyon szeretem ezeket az estéket, mert végre van alkalmunk a rajongóinkkal találkozni és beszélgetni. Mindig meglepődünk, hogy mennyien vannak. Ilyenkor általában a döntőben elhangzott dalokat énekeljük el, és mind a tizenketten ott vagyunk.

Később még beszélgetünk a Megasztárról, de előtte áruld el, hogy mióta foglalkozol énekléssel?

Hétévesen írattak be a szüleim egy zeneiskolába, de csak azért, mert a nővérem is odajárt. Ez akkor még nem volt tudatos döntés, de ott nagyon megkedveltem az éneklést. Egy idő után szerettem volna azt érezni, hogy különleges a hangom, de a suliban ez még nem tűnt fel, ott sokan jól énekelnek. Aztán 2007-ben az egyik ismerősöm, Dj. Wallas megkért, hogy működjek közre egy dalban, ez volt az „Elektrofunk”, gyakorlatilag akkor dőlt el, hogy énekesnő leszek. Onnantól kezdve szép lassan jöttek a fellépések, és 2009- ben megismerkedtem a menedzseremmel is, Bara Csabával, aki azóta nagyon sokat segít. Bekerültem a Magneoton kiadóhoz, és elkezdtük felvenni az első lemezemet.


A következő nagy mérföldkő mégis egy magyar film főcímdala volt, és nem a sajátod!

Az első saját dalom, az „Eltűnnék veled” már sokkal hamarabb kész volt, mint a „Szinglik éjszakája” című főcímdal, de a kiadó azt mondta, hogy mindenképp menjek el a castingra. Nagyon izgalmas volt a válogatás, egy óriási stúdióban voltam, ahol ott volt a film rendezője, Sas Tamás, a producer és vagy húszan álltak körülöttem…mindenki azt várta, hogy énekeljem el ezt a dalt. Hatalmas stressz volt rajtam, de megérte, mert végül én kaptam meg a lehetőséget.

Ezzel a dallal robbantál be végül a köztudatba, hiszen klipet is forgattatok hozzá!

Igen, ezek után nagyon felpörögtek az események. Minden nap hívtak vagy a tv-be, vagy a rádióba, rengeteg interjút adtam, egy ideig nagyon klappolt minden. Pont jó időszakban is jött ki ez a főcímdal, mert akkor épp egy tehetségkutató sem volt műsoron, így lehetett érvényesülni.

A második kliped volt akkor igazán a saját gyermeked, hiszen ezt forgattátok az első saját dalodhoz, ráadásul nem is akármilyen technikával!

Az „Eltűnnék veled” című számhoz az ország első olyan 3D-s videoklipjét készítettük el, amit 3D- s technológiával vettek fel. A klip rendezője és ötletgazdája Tóth Gergely volt, aki nyolc! hónapon keresztül dolgozott az utómunkákon, hogy minden egyes mozzanat tökéletes legyen rajta. Maga a forgatás egyébként egy napos volt! Ezt a kisfilmet aztán 50 hazai 3D moziban nézhették meg az emberek, több mint egy hónapon keresztül, a dallal pedig felléptem a Viva Cometen is.


Ez hatalmas lehetőség is siker, kevés magyar zenész klipje körül van ekkora felhajtás, te mégsem érezted ezt elegendőnek.

Pont ennél a klipnél éreztem azt, hogy hiába jöttek ki televíziók tudósítani a forgatásról, aztán a 3D-s mozi premierről, egyáltalán nem kapta meg a kellő figyelmet … az utóbbi két és fél évben jöttem rá, több klippel és tapasztalattal a hátam mögött, hogy ez így még mindig nagyon kevés ahhoz, hogy ismert legyek. Minden csatorna a saját, tehetségkutatójában szerepelt „gyerekeit” nevelgeti és terelgeti, elég sikeresen, hiszen nagy befolyásuk van a közízlésre. Egyéni előadóként nem nagyon lehet versenybe szállni egy kereskedelmi csatorna promóciójával. Mindenképp szerettem volna én is egy olyan csapathoz tartozni, akik tudnak nekem a továbbiakban segíteni.

Miért pont a Megasztár mellett döntöttél?

Szerintem a TV2 tehetségkutatójában szereplő versenyzők jobban és hosszabb távon tudtak érvényesülni a szakmában. Nézzük meg például Caramel, Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, Király Viktor vagy Puskás Peti karrierjét … még mindig aktív résztvevői a magyar zenei világnak.


A Megasztár castingon felismertek a zsűritagok?

Nem! Meglepő volt, de egyúttal ez volt a legjobb visszajelzés is arról, hogy igazam van, és jól tettem, hogy jelentkeztem. Még Bochkor Gábor sem tudta, hogy ki vagyok, pedig ő korábban a rádióban napi szinten, többször is lejátszotta a „Szinglik éjszakája” című dalomat. Az emberek egyszerűen nem tudták összekapcsolni az arcomat a dalaimmal.

Hogy érezted magad a versenyben, téged általában mindig megnéztelek, és azért kaptál hideget-meleget egyaránt!

Az elején, amikor a párbajon kellett bizonyítanom, a legjobb 12-be jutásért, akkor nagyon a topon voltam, viszont aztán valahogy mindig a pénteki élő adásban voltak gondjaim. Egyszerűen megálltam egy határnál, nem tudtam átadni magamat teljes mértékben, ami érdekes, mert a főpróbákon és a klubkoncerteken egyáltalán nem így volt. Tegnap is megjegyezték, hogy élőben sokkal jobban énekelek, mint a műsorban. Melyik zsűritag segített neked a legtöbbet abban, hogy jobban megnyílj a színpadon?

Azon a héten, amikor a „Shape of my heart” című dalt énekeltem a döntőben, Bereczki Zoli volt velünk egész héten, ő segített a felkészülésben. Amikor próbálni kezdtünk, egyből leállított, mert érezte, hogy ki nem mondott feszültségek vannak bennem. Tudta, hogy nem a hangomat kell már képezni, hanem inkább beszélgetni ezekről. Ezek olyan sérelmek voltak, amik leginkább a tinédzser koromig vezethetőek vissza, gyerekkori, párkapcsolati … a beszélgetésünk alatt sikerült megnyitnia engem. Pedig ő volt az, aki a castingon nem szavazott arra, hogy továbbjussak, és nagyon mogorva is volt, tőle tartottam a legjobban.


Szerintem sok kívülálló egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy milyen kemény munka egy ilyen tehetségkutatóban részt venni!

Hétről hétre egyre több feladat van, ahogy csökken a versenyzők száma, hiszen több dalt kell megtanulni, a közös produkciókról pedig ne is beszéljünk. Emellett még van személyi edzés, táncóra, stúdiózás, sajtótájékoztatók, kisfilm forgatások. Azon a héten, amikor kiestem, én épp mélyponton is voltam, mert általában reggel hatkor keltünk és este tizenegykor még nem voltunk otthon. Elképesztően kimerítő, a többieken is látom, hogy fáradnak.

Mi lesz veled a Megasztár után?

Egész nyáron koncertezni fogunk Caramellel, akivel bejárjuk az országot, de természetesen saját dalt és klipet is tervezek. Rutinom már van ezekben, de úgy érzem, hogy egy teljesen más ember jött ki a Megasztár házból. Annyi mindent kaptam, olyan emberekkel találkoztam és lettek a barátaim, akikkel valószínűleg egyébként soha sem ismerkedtem volna meg. Rengeteget tanultam tőlük, így biztos, hogy ez a változás érezhető lesz a zenémben is. Eléggé meghatározó lesz ez a nyár, most kell szerintem mindenkinek megalapoznia a jövőjét, ha ezzel szeretne foglalkozni.


A szakmázás után csajoskodjunk egy kicsit, hiszen imádod a divatot, főleg a magyar tervezőket. Hogy kerültél velük kapcsolatba?

Először a USE csapatával kezdtem el dolgozni, ők tervezték az „ Eltűnnék veled” című klipemhez a három méteres hernyóselyem ruhámat és a vas fűzőt is. Ennek kapcsán ismerkedtem meg még több magyar tervezővel, és felfedeztem, hogy mennyivel jobbak, mint a világmárkák. Sokkal igényesebbek, egyedibbek és az áraik is szimpatikusabbak. Szeretném őket minél több emberrel megismertetni, ezért több klipemben és különböző eseményeken is ilyen ruhákat viselek, sőt, a Megasztár élő adásában is volt rajtam magyar kreáció.


Az utcai viseletedre, így nyáron mi a legjellemzőbb?

Általában farmereket hordok, de szeretem a mini szoknyákat és a shortokat is, főleg azért, mert nyújtják a lábaimat. Nagyon szeretem most a színes dolgokat, igyekeztem úgy felkészülni a nyárra, hogy a legtöbb ruhám vidám és rikító legyen. Cipőkben pedig a magas sarkút cserélgetem a tornacsukával.

Ahogy látom, rengeteg magas sarkú cipőd van, mániákusan gyűjtöd őket?

Igen! Apukámtól kaptam az elsőt a ballagásomra, onnantól kezdve viszont nem volt megállás! Imádom őket, mert magasabbnak tűnök bennük és kiemelik a nőies vonalakat.


Amúgy milyen márkákat kedvelsz?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert van egy szponzorom, a GUESS, tőlük rengeteg ruhát kapok, így azért könnyebb a helyzetem. Amúgy nem vagyok nagyon márkafüggő, imádok shoppingolni, főleg ha leárazások vannak!


Ha jól tudom, akkor most van is kinek csinosítgatni magadat, hiszen randizgatsz Bozonttal, az egyik Megasztáros társaddal...

Bár úgy mentünk be mindketten a Megasztár házba, hogy csak a zenére szeretnénk koncentrálni, egy idő után mégis azt vettük észre, hogy a legtöbb időt egymás társaságában töltjük. Elkezdtük érezni, hogy ez több mint barátság, de amíg versenyben voltunk az volt az első. Most viszont, hogy már egyikünk sincs a döntőben, két és fél hónap együttélés után, elkezdtünk randizni.