Trendmagazin

A tél ízei és illata a D&G-től

D&G 2011-es őszi bemutató

2011.11.08 | Szabó Adrienn

A D&G idei őszi-téli kollekciója az átmeneti pre-fall daraboktól egészen a leghidegebb napokra tartogatott modellekig mindennel szolgál a kedves közönségnek. Ezek mellett ismét igazi klasszikusokkal találkozhatunk a palettán, mint például a már jól bevált Mickey Egér, vagy a Coca-Cola és a jó kis margarétás virágminta. Ne is pazaroljuk tovább a szavakat, vessük bele magunkat a D&G legújabb kollekciójának forgatagába!

NŐI KOLLEKCIÓ


Kezdeném a hölgyekkel, hiszen megtisztelő módon, miénk mindig az elsőbbség. A nyárra kacsint vissza a margarétás kollekciócsalád. A nőies, lágy esésű maxiruháktól a dögös shortokig mindenen ott díszeleg a kis szeret-nemszeret sorsjelkép. A fehér virágok kiemelésére alapként a zöldet, a pirosat, a kéket, valamint a törtfehéret használták. A farmereket sem kímélték, pár printtel azokat is feldíszítették. Már csak egy hűsítő Cola hiányzik, így élvezhetjük a nyár jeges ízét a tél küszöbén.


A vastagabb textúrák képviseletében, a legfinomabb szövetanyagok jelennek meg az idei szezonban. Legkülönlegesebb formában pánt nélküli csőruhaként és sálként találkozhatunk a mintás szőtt textíliákkal. A fekete alapon megjelenik a rózsaszínes árnyalat, mely enyhe pírt visz a sötét alapba ezzel a női törékenység mellett voksolva; másik domináns színként pedig egy okkeres variációt alkalmaztak, melyet a komolyabb hölgyeknek ajánlanék. A két már említett szín mellett megjelenik a barna is, mely egy hagyományos, téli színkompozíciót alkot a feketével, azonban egy olyan kellemes árnyalatot használtak, mely inkább meleggé teszi a hideg téli kiegészítőket, mint komorrá és téliessé.


A margaréta mellett megjelenik több virágminta a kollekcióban. A tökéletes nőiesség jegyében ezek a darabok anyaguknak köszönhetően egy légies hatást keltenek. Az árvácska, vagy vadvirág mintás chiffon lágy esése, ahogy finoman leng, szinte idézi a törékeny virágok szirmát. A szoknyák, mint egy virág kelyhe úgy borulnak rá és fedik be a formás női lábakat. Az anyag, a fekete alap ellenére is áttetsző, így a fénnyel egy pajkos kis játékkal sejtetnek valamit sziluettünkből. A maxiruhák mellett megjelennek rövidebb társaik, melyek közül magazinunk kedvencét a dekoltázs résznél csipke szegéssel díszítették. A vékony anyagokat bátran variálják a vastag szövet darabokkal, ezzel a textúrabeli különbséggel egy igen különleges hatást értek el. A kék, a zöld, a lila, a narancs, a piros, a rózsaszín és a színek teljes skálája megjelenik a legapróbb virágmintáktól a legnagyobbakig mindben.


A szürke egy rendkívül domináns alapszíne az idei kollekciónak. A graffit minden árnyalata fellelhető a palettán. Párosították a szürke szöveteket tükörbársonnyal, mely a fényben hol egy rózsaszínes mályvás árnyalatot, hol egy barnás világot tár elénk. Ha ez nem volna elég, a nyakrész gondos és aprólékos munkával történő díszítése is a tökéletesség szolgálatába állt. A már fent említett virágmintás blúzok és kiegészítők csempésznek életet ezekbe az összeállításokba is. A ceruza fazonú miniszoknyák és ruhák hossza a comb középig érő és az éppen hogy térdig érő közt változik. Mindezek mellé testszínű vagy fekete harisnyát javasolnak, mely tökéletesen kiemeli a lábakat és érvényesíti a szürke szoknyákat.


Kicsit lazuljunk le! Ezt a kategóriát hanyag luxusnak nevezném, a világmárka most egy igen egyedi stílusvilágba kalauzolja el a hölgyeket. Lógósabb, lezser darabok, óriási kötött sapkák, térdig lógó vastag sálak és hatalmas bakancsok. A khaki színű télikabát azt a hatást kelti, mikor apu kabátja van csak kéznél és belebújok, mielőtt kiugrok a velőig ható hidegbe, hogy pár hókupacon át eljussak a postaládáig. Nézzük csak, mit leplez az óriáskabát: testhezálló nadrágot és passzentos kötött garbót, ennek köszönhetően meg van az összeállítás macskanő jellege mely egy igencsak laza köntöst kapott a bő kabáttal.


Ha már a férfi ruhás hasonlatoknál tartunk, jöjjön egy olyan kollekciócsalád, melynek erős vonalai, lezsersége, markáns külsőt közvetít és egy határozott megjelenést ad. Az úgynevezett masculine stílus valósággal lehetővé teszi a hölgyek számára, hogy ők hordják a kalapot és a nadrágot, persze ezzel nem kell visszaélni. Elpusztíthatatlan női ékességeink és töretlen bájunk ezekben a lezser, férfias darabokban is megmaradnak. Kikandikáló fehér zokni, felgyűrt póló ujj, zakó és élére vasalt nadrág, ez a recept. Már csak a nadrágtartó és a szivar hiányzik a képről, de ezek nélkül is tökéletes hatást érhetünk el a D&G 2011-es téli darabjaival. Hozzáadtak egy csipetnyi nőiességet pár elemben, így puhítva a stílus erőteljes irányvonalát. Gyöngyözésekkel, a vállrészek variálásával és néhány szűkítéssel pofozták csajosabbra a pasis formát. Ezzel képeztek egy finom átmenetet a soron következő család irányába.


A fekete a tökéletes elegancia jegyében állandó klasszikusként szerepel ruhatárunkban, így van ez idén is. Első ránézésre alap darabok, azonban közelebbről szemügyre véve láthatjuk, hogy a legnemesebb csipke szülte álom vált valóra szemeink előtt. Vállon fodrozódó pillangó szárny varázsol belőlünk kecses fekete lepkét, a csipkeharisnyák pedig kiemelik a formás lábakat. Ha így sem vennének észre, egy pár platformos magas sarkú segít, hogy kiemelje tökéletes mozgásunkat és tündököljünk a tömegben. Azokról sem feledkeztek meg, akik a tisztaság, ártatlanság és világos színek mellett voksolnak. Egy kis arannyal megspékelve a széleknél a fehér csipkét, a hölgyekhez eljuttatják egy hibátlan formában a kifinomult elegancia fogalmát megtestesítő darabokat.

FÉRFI KOLLEKCIÓ

A női kollekciót végigvettük a csipkétől a szövetig, a minitől a maxiig, a tiri-tarkától az egyszerűig és egész botanikus kertet nyitottunk a virág áradatnak hála, most egy új kalandra hívunk minden Kedves Férfi Olvasót! Irány a 2011-es őszi-téli férfi kollekció!


Kezdjük az elegáns darabokkal, hogy aztán szépen lassan lelazulhassunk. Az alapszín mi más lehetne, mint a fekete és a fehér. De azért ne egyszerűsítsük le ennyire, a két szín éles kontrasztjával játszottak a tervezők elsősorban a minták tekintetében. A sejtelmesen áttetsző ingek a szokásos zebra kérdést hozzák fel: fekete alapon fehér, vagy fehér alapon fekete, de ez úttal nem csíkokról, hanem kockákról beszélünk. A hagyományos vízszintes csíkozás is megjelenik, bár a sávok vastagsága eltérő, ezzel a szemet zavaró vibrálás és a teltség hatása is csökkentett. Magazinunk kedvence a fekete cipő - fehér nadrág - fekete zakó - kockás ing és csokornyakkendő mesteri ötösének outfitje. Érdekesség számomra, hogy a nadrágok nem a jól megszokott fazonban kaphatóak idén; enyhén ülepes, a szára pedig egyre szűkülő, kissé csípő fazonú. Egyébként ez a nadrág szabási forma végigvonul az egész kollekción. Nem csak a színekkel játszottak, hanem az elegáns és hétköznapi kollekció közt finom átmenetet alakítottak ki a stílusok keverésével. A smart jellegű összeállítások, mint például a garbó, zakóval és ülepes, koptatott, szaggatott farmer nadrággal, egy rendkívül stílusos és tökéletes megjelenést ad viselőjének.


Ebből a denimes világból már csak egy lépés vissza a nyárig, ugyanis a prefall képviseletében megjelennek férfi papucsok és enyhébb időre szánt darabok. Az alapszínek mellett feltűnik a sötétkék, valamint a kiegészítőkben a barna, ilyen a vékony öv is, mely bármennyire is finom darab, egy éles határvonallal elválasztja a színvégleteket. Az ingek ujját bátran felgyűrhetitek és jó hírem van, végre legyinthettek párotokra, aki a kiegészítők egyeztetésére int. Az idén ugyanis nem csuknak divatdutyiba ha a cipő és a nadrág elüt egymástól, sőt meg is spékelhetitek egy harmadik féle, hatalmas D&G táskával.


Érezd az élet minden mozzanatát, mindent élj át csak akkor élsz igazán, érezd a csodás Coca-Cola ízt, Coca-Cola érezd! Azt hiszem, a szövegről sokaknak beugranak az ismerős dallamok a Coca-Cola egyik reklámjából. Na, Ti érzitek? – ha még nem, akkor a D&G majd segít. Nem is Zero, vagy Light formában, hanem egy friss, fiatalos, vidám és üde stílusban, mert ránk ragyogott a Cola napocska sugara és életet csempészett a szürke hétköznapokba. Kedvenc és örök klasszikus italunk visz színt a D&G őszi-téli kollekcióba, de milyen színeket is? – a legdominánsabb természetesen a Cola-hű piros- fehér, de megjelenik a sárga, a zöld és a fekete is a színválasztékban. Legyen az trikó, vagy póló mind lenge fazonban képviselik a fémdobozos és üveges frissítőket. Már csak fel kell kapni egy farit, egy színes dzsekit, és bele ugrani egy nagy tornacsukába és minden stimmel.


Jó ideje a modelleké a főszerep a printeken, így van ez idén is. A csábos tekintetű hölgyek ez úttal is büszkén mosolyognak a férfi pólókról. A jólfésült kisfiús modellek lázadása valósul meg ebben a kollekciócsaládban. Levetették az iskolaköpenyt, az alapból bokalengetős nadrágok alját még jobban visszahajtották, bakancsba bújtak és nincs a mama kedvence többé, aki rendesen betűri az ingét. A szürkés színek mellett pedig megjelennek a hideg, kékes árnyalatok.


Ha már a szürkénél tartunk, bemutatnám az egyik legtéliesebb vonalat, melynek ez a legmeghatározóbb színe. Előkerülnek a kötött darabok és a legkülönfélébb szövetek, más-más vastagságban és mintázatban. Sokat hallhattuk már, hogy öltözzünk fel rétegesen, nos ebben is segítettek a tervezők. A pólók-pulcsik-garbók-kardigánok-zakók úgy variálhatóak, hogy azokat bátran egymásra tudjuk ölteni. A téli, vastag darabokat elegánsabbá teszik pár mellénnyel, vagy zakóval, mindezt pedig megkoronázhatjuk egy bőrdzsekivel.


Most jöjjön, a kedvencem! Az enyhén beggar stílusú, luxusba burkolt utcaemberek nagyon menők idén is a D&G világában. Azt hiszem, nem csak az én, de a férfiak kedvence is ez az irány lesz. Mindent mindennel fel lehet venni össze-vissza, hiszen minél extrább, kuszább és hanyagabb, annál jobb. A kényelmes és hangulatos zoknifej sapka mellett a svájci sapka uralkodik a ruhakupac tetején. A sálakban garantálom, hogy senki sem fog torokfájásra panaszkodni, de még a térded se fog fázni a hosszan lelógó nyakbavalónak hála. A bordó és a kék visz életet az alapszínekbe, valamint megjelennek a homokszínű, beige, khaki és a szürke különböző árnyalatai is. Ebbe a kavalkádba csempészték bele Mickey Egeret, aki a ruhahalom alól kikandikálva jelenik meg a pólókon.


Birkózó egyetemisták, hokizó power nyuszik, súlyzózó tigrisek és labdával futkosó rugby játékosok. Ez az idei sport kollekció. Minden a kényelem, a sportolás közbeni maximális komfortérzet figyelembevételével lett igen gondosan megtervezve. A modellek egyike sem gátol a mozgásban. A szetteket nem csak együtt, de egymással variálva is felvehetjük. Az idén mindenben kombinálhatunk kedvünkre, mert a teljes kollekció erre lett felépítve.

Kiegészítők tekintetében nem lenne túl sok elemeznivalóm. A harsány, élénk és alapszínű darabok jellemzik a kollekciót, melyek megadják öltözékünknek az energikusság látványbeli élményét. A női kollekció idén kihozott egy különleges családot. A letteringben elszabadultak a nyomtatók és írógépek, a színes patronokat pedig mind kivégezték. A vibráló, élő, eleven és fiatalos vonal egy nagyon vidám hangulatot közvetít. A magas, egybetalpú tornacipők mindenki tekintetét garantáltan vonzani fogják. A műanyag charmy jellegű ékszerek ékesíthetik fülünket, de akár kibiggyeszthetjük táskánkra vagy cipőnkre is. A pomponszoknya és a betűs felsők vajon színesítik majd Pest utcáit is?

Idén is tökéletes kollekcióval álltak elő a D&G kedvelőinek. Azon szerencsések közt tudhatjuk magunkat, akik a brand beolvadásáig saját hazájukban hozzájuthatnak kedvenc modelljeikhez. Hogy hol? – Az Andrássy út 23. alatt, a D&G szalonban.