Trendmagazin

A város, mely sosem alszik...

Las Vegas egy óriási építészeti kavalkád

2011.05.02 | Major Imola

A szórakoztatás fellegváraként emlegetett Las Vegas, mely hajdanán egy kis sivatagi városka volt csupán, gomba módra építette szebbnél szebb kaszinóit, szállodáit. Mára a világ egyik legnagyobb szórakoztató- és show- központjává nőtte ki magát.


A legtöbb vendéget nyilván a kaszinók és játékok vonzzák a városban, azonban tévhit az, hogy csak a szerencsejáték függői tudják jól érezni magukat. Vegyük egy kicsit szemügyre más oldalról is. Próbáljunk nem csak nézni, de valóban látni is! Vegas egy óriási építészeti kavalkád. Itt nem ismerős az a fogalom, hogy lehetetlen. Az amerikaiak megalomániáját ismerve, most sem aprózták el a dolgot. Ugyanis ha kedvünk tartja megnézhetjük az Eiffel-tornyot, gondolázhatunk a Canale Grande-n, vagy ha úgy alakul New Yorkban, Egyiptomban sétálgathatunk.


Csodálatos szökőkutak, fényes mozgólépcsők és mozgójárdák teszik még izgalmasabbá utunkat. A nagyon giccses elemek és a színes fények folyamatosan éberen tartják a figyelmünket és erősítik a hatást. Néha már úgy érezhetjük, hogy túlságosan sok, vagy már sokk?! A költői kérdés ez esetben átgondolandó… De ahogy a város, úgy annak megálmodói se sokat aludhatnak. Ugyanis egy- egy hotel élettartama maximum 5-10 év, ezt követően lebontják, és helyette az adott kornak megfelelő pazar komplexumot építenek a helyére. Persze a dolguk már nem egyszerű. Nagyot, fényűzőt, luxust bárhol lehet találni a világon, a hangsúlyt a különlegességre kell tenni.


A Golden Nugget Hotel The Tank fantázia névre hallgató medencéje egy újabb elismerése a kreatív elmének. Kialakításában is különleges, 9 méteres csúszdája, egy tengeri akváriumon keresztül vezet végig, ahol cápa és rája fajok úszkálnak. A törhetetlen biztonsági üvegcsövön lecsúszva e tengeri állatok közvetlen közelségében érezhetjük magunkat. Felejthetetlen élmény, amely csak a legmerészebbek számára adatik meg. De ha még sincs elég bátorságunk lecsúszni, akkor is garantált a jó szórakozás. Az elbűvölő környezet, a fények, és a medence kialakítása minden igényt kielégít. Az őrült ötletek itt kezdődnek csak igazán, aki számára ez nem elég adrenalin dús azt szeretettel várja a Stratosphere Hotel. Különlegessége a 350 méter magas torony. Vegas legmagasabb épülete tetején épített felnőtt játszótér. Akik valóságos halálfélelmet szeretnének átélni, azoknak nem okoz csalódást a tetőn megépített hullámvasút.


Ezen kívül léteznek még durvább szerkezetek is, mint például az X- sikoly fantázianévre hallgató szórakoztató gépezet, mely az épület felett száguldozik. A fordított bungee jumping, pedig a torony belsejéből, mintegy 300 méter magasra lövi ki az adrenalin megszállottjait. Persze azon látogatók számára is tartogat jó pillanatokat, akik kevésbé merészek, ők élvezhetik a torony tetején található étterem teraszának kilátását.

Las Vegas az a hely, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára legszórakoztatóbb programot. A csillogó kaszinók, a luxus kivitelű wellness , a pazar éttermek és show műsorok sokasága, még a legkritikusabb városnézők számára is különleges élményeket rejt.