Trendmagazin

A világ legrosszabbul öltözött vezetői

Az Adidas melegítőn át a 30 dolláros kínai széldzsekiig

2011.06.16 | Kirschner Dávid

Lehet egy egész nemzet első embere valaki, ha nincs ízlése. Összegyűjtöttük a világ vezetői közül azt a tízet, akiknek lenne, vagy lett volna mit tanulnia stílus tekintetében. Szerinted ki öltözik a legrosszabbul a felsoroltak közül?

Jacob Zuma


A Dél-afrikai Köztársaság vezetője, Jacob Zuma nem veti meg a méregdrága öltönyöket, miközbenországa fokozatosan csúszik egyre lejjebb. Legutóbbi választási győzelmét egy fekete, neon zöldbetétekkel díszített bőrdzsekiben ünnepelte. Az elnök egyébként mostanában gyakran öltözik így.

Kim Dzsong Il


Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Il fényűző életét nem tükrözi a szürke szafari ruhája, amihezáltalában vastag talpú cipőt, és Kanye West-et is megszégyenítő méretű napszemüveget visel.

Vlagyimir Putyin


Vlagyimir Putyinnak sem kell a szomszédba mennie, ha fesztelenségről van szó, bár néha meztelenis: az ABC kamerái előtt ugyanis ing nélkül mutatta be lovagló tudását.

Augusto Pinochet


A 2006-ban meghalt Pinochet, a véres forradalommal hatalomra került chilei diktátor szinte csakfeszes katonai egyenruhában mutatkozott, aminek elengedhetetlen kelléke volt a sapka és néha aDarth Vadert idéző köpeny.

Muammar Kadhafi


Rájár a rúd mostanában a líbiai diktátorra, Muammar Kadhafi-ra, aki milliárdjaiból nem Kitonöltönyöket, hanem selyem, vagy leopárdbőr, és egyéb egzotikus állatokból készült kosztümöketkészíttetett magának.

Evo Morales


Evo Morales gyakorta látható a múltszázadot idéző dél-amerikai viseletben. Hiába a chompagyapjúból készült kötött pulóver, és a félmillió forintos vételára, ha az a nyolcvanas évekbendivatos színekben pompázik.

Mahmúd Ahmadinezsád


Mahmúd Ahmadinezsád hanyagolja a Nyugat szimbólumát, a nyakkendőt, helyette egy teheránibazárban vásárolt, 30 dolláros kínai széldzsekit visel – mindig.

Fidel Castro


A kubai diktátor, Fidel Castro ha nem katonai egyenruhában parádézik, akkor szigorúan Adidassuhogós melegítőben látható.

Hugo Chávez


Venezuela kapitalizmust gyűlölő vezetője, Hugo Chávez a dicső kommunista forradalmak színét, avöröst sosem hanyagolja: szívesen visel vörös inget, de legalább nyakkendője, vagy sapkája, nemritkán teljes ruházata piros.

Mao Ce Tung


A kommunista sikk megalkotója, Mao Ce Tung gyakorlatilag évtizedekig meghatározta az átlagkínai ember ruházatát az általa viselt szürke, nyakig begombolt négyzsebes kabáttal.