Trendmagazin

A világ legfiatalabb kormányzója

5 évesen vált valóra egy álma

2011.04.17 | Oroszvári Péter

Minden álmunk valóra válhat! Az 5 éves Jesse Koczon már tudja, mi szeretne lenni, ha felnő, de nem akart ezzel várni. Teljesült az álma – New Jersey kormányzójává válhatott egy napra.

Jesse-ről készült egy felvétel, amin azért sír, mert megtudta, hogy túl fiatal New Jersey következő kormányzói posztjának betöltéséhez. A videót édesanyja, Dawn Koczon vette fel egy autókázás során, miközben a hátsó ülésén szomorkodott a kisfiú.


Chris Christie, New Jersey valódi kormányzója, 4 gyermek édesapja; nem csak vétójoggal rendelkezik az állam költségvetésének kialakításában, de alkalmanként kívánságokat is teljesít. Amikor megnézte a felvételt, érezte, hogy cselekednie kell.

„Ismerem ezt a helyzetet, amikor a kocsi hátsó ülésén a gyerekek meg vannak vadulva. Apaként néztem végig ezt a videót.” – mondta Chris. Otthon feleségének is megmutatta, aki megkérdezte, mit fog tenni. „Természetesen meghívom őket”.

Christie először március 31-én válaszolt Jesse videójára, Twitteren. „Ne aggódj, Jesse, az emberek nekem is jó pár érvet felsoroltak, miért ne lehetnék kormányzó, de egyik sem az volt, hogy túl kicsi lennék.” – írta Christie.

Vajon mit várhatunk Jesse-től a jövőben, ha már öt évesen kormányzó lett?