Trendmagazin

Aki gyémántépülettel rázza fel Harlemet

Az épület oldalán lévő dizájn a gyémánt profilt tükrözi majd, mely Rashid védjegye

2013.11.04 | Munkatársunktól

A neonimádó ipari tervező Karim Rashid újra nagyot alkotott, csak most még jobbat, mint eddig. Az Alloy-nak tervezett metálcsempék, és a Scavolini-nek készített kristály konyha létrehozása után, a díjnyertes építész most egy komplett 8 szintes apartman épületet épít Kelet-Harlemben. Az elhelyezkedésnek megfelelően ez az elgondolás sem lesz hétköznapi, mint ahogy ezt már korábban tőle megszokhattuk.


Karim Rashid-ot a HAP Investments-nek sikerült meggyőznie arról, hogy tervezzen meg egy többfunkciós épületet, melyben 19 apartman található majd. 17 db egyszemélyes, és 2 db kétszemélyes hálószoba lesz a lakásokban, a földszintet pedig kereskedelmi célokra használják majd. Az épület oldalán lévő dizájn a gyémánt profilt tükrözi majd, mely Rashid védjegye is egyben. A gyémántház lakásai többnyire futurisztikus stílusúak lesznek, így például nagy szerephez jutnak a lakásban lévő, padlótól a plafonig érő ablakok, melyeknek köszönhetően a napsütés az egész helyiséget bejárja.


Jellemző lesz a minimalista design is, de a bútorok igencsak űrhajós hangulatot keltenek. Az előbbihez lesz hasonló a hálószoba is, mely mindössze annyiban tér el a nappalitól, hogy a kanapék és az ebédlő felszerelés helyén egy trendi ágy található. A fürdőszobában is megjelenik a forradalmian új, és modern design, a hosszúkás helyiség végén található egy óriási tusolókabin extrém falfestéssel. A lakások árai 430 ezer dollárnál (94 millió forintnál) kezdődnek, és még nem lehet tudni hogy csak bérelni, vagy megvásárolni lehet majd őket.